visitflekkefjord2visitflekkefjord1visitflekkefjord6visitflekkefjord5visitflekkefjord4visitflekkefjord3

Blir det Norgesferie igjen? I denne byen står spennende opplevelser i kø

Smaabyen Flekkefjord, har vært en viktig bidragsyter i å gjøre den fantastiske sørlandsbyen Flekkefjord til en attraktiv plass å bo og besøke. Her kan du lese om noen av de spennende opplevelsene som den sjarmerende byen har å by på.

Smaabyen Flekkefjord, ble etablert for cirka ti år siden som et kommunalt prosjekt. I dag er organisasjonen et eget selskap med tre ansatte og rundt 120-130 medlemsbedrifter innen næringsliv, butikker og industri. Flekkefjord hadde rett og slett ikke vært den byen den er i dag uten sine medlemsbedrifter og engasjerte ildsjeler.  


– Det er mange vanlige industribedrifter som er medlemmer og som ser verdien i jobben vi gjør, gjennom at de har en attraktiv by å tilby sine ansatte. Ellers jobber vi veldig tett med restauranter, hoteller, butikker og opplevelsesaktører; de som blir regnet som en del av reiselivet, forteller daglig leder Frode Johannessen, som har vært en del av Smaabyen Flekkefjord fra dag én.  


Foto: Anita Alden Frandsen


Unik organisasjon 
Bostedsattraktivitet, besøksattraktivitet og jobbattraktivitet, er de tre ledeordene som organisasjonen har valgt å fokusere på for å få flere turister og innbyggere til Flekkefjord. Og ved å løfte frem opplevelser og spennende attraksjoner, har den sjarmerende sørlandsbyen opplevd en besøksøkning på 20 prosent hvert år – godt hjulpet av sine medlemsbedrifter og en stor synlighet i sosiale medier.  


– Smaabyen er en nokså unik organisasjon. Vi har vært dynamiske fra dag én og har prøvd å tilpasse oss det medlemsbedriftene ønsker, og de behovene vi ser. Det begynte med å få liv i sentrum, og så tok vi noen grep veldig tidlig for å gjøre Flekkefjord mer attraktivt. Da gikk det mye på reisemålsutvikling, og vi har kjørt prosesser med Innovasjon Norge, kommuner og bedrifter, forteller Frode videre.  


En levende by 
Byen Flekkefjord, bugner nærmest over av kultur- og naturopplevelser, og Frode forteller at bykjernen ofte er et bra utgangspunkt for den som besøker Flekkefjord for første gang. 


Foto: Sandra Surdal


– Vi har en veldig levende by med en gågate som er full av mange spennende nisjebutikker. Vi har et museum som er utrolig vakkert, masse gatekunst, mange kafeer og restauranter, to bakerier og et bybryggeri med konsertscene. Og så har vi det sinnssykt kule kulturbygget Spira, som er «diamanten» i byen! 


Frode kan røpe at byattraksjonene vil bli enda flere i tiden fremover, med alt fra spaanlegg til et «escape room» på tegnebrettet.    


Den største attraksjonen i bykjernen, er derimot Flekkefjordbanen, der du reiser gjennom Flekkefjords vakre natur i en tre timer lang dresintur. Frode tipser også om historiske Brufjell, med steinformasjoner fra istiden, som er en populær søndagsutflukt for de eventyrlystne. Og for dem som foretrekker en rolig tur, kan man reise ut av byen til den idylliske øyperlen Hidra, der man blant annet kan padle kajakk, fiske og nyte lokal, fersk fisk på restauranten Isbua. 


Foto: Svein Harald Olsen


– Vi må være stolte av den plassen vi lever på, for det er så utrolig vakkert her! Vi må bare forstå det ordentlig, snakke om det og vise det frem, sier Frode stolt om byen som alle bør oppleve. 

Les mer...

2022-01-01 13.30

hageogmotor3

Har produktene som sikrer en aktiv fritid

Artikkel Hage & Motor AS, er en faghandel for ATV, UTV, snøscootere, skog og hageutstyr til privatpersoner, bedrifter og kommuner. Med et kompetent verksted som tilbyr reparasjoner og service, er faghandelen i...
sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv