193004w2193004w1

Smartløsninger tar helt av i elektrikerbransjen

Unge som gamle hiver seg på smarthjem-bølgen! – Det å installere et styringssystem i et hus er ganske enkelt, mener elektrikeren med mange års erfaring; Frank Joreid.

SIAS AS i Søgne har over 20 års fartstid i elektrikerbransjen og har dermed vært vitne til alle de markante endringene på elektrikerfronten gjennom årenes løp. Bransjemagasinet møtte tre glade prosjektledere i Sør Installasjon AS, utad bedre kjent som SIAS. Frank Joreid, Tor Arne Jerstad og Sigurd Bakkevold har alle lang fartstid som elektrikere og deler mye av ansvaret for bedriften. Det tyngste ansvaret henger derimot på Joreid,som er daglig leder og opphavet til at det hele startet i 1997.


– Vi er et tradisjonelt elektrikerfirma som driver med vanlig installasjon for boliger, bygg, forretninger og småindustrier, forteller Joreid om grunnpilaren til SIAS AS. 


– Vi har også en del internkontroll på bygg og borettslag, der vi måler varmen i sikringsskap med et termokamera for å sikre anleggene rundt. Har du gamle sikringsskap bør de absolutt byttes ut, råder Joreid.


Gode samarbeidspartnere
De tre kompanjongene forteller at det har blitt en del faste kunder i løpet av årene, noe de er svært takknemlige for. Samarbeidspartnerne og kundene deres består ofte av murere, snekkere, håndverkere og utbyggerkunder, men også noen private. De rundt 14 servicebilene og drøyt 23 ansatte, kan uten problem hamle opp med en stor kundekrets som strekker seg fra Lyngdal til Grimstad. 


– Vi er heldige og har utrolig mange gode samarbeidspartnere i Søgne og Songdalen. Heldigvis har vi mange som kommer tilbake og som vi er så heldige å få jobbe med igjen, forteller de tre. 


– På en arbeidsdag kan vi ha befaring av et bad om morgenen, for så å regne på et prosjekt for flerfoldige millioner på ettermiddagen. Det er veldig gøy, smiler Bakkevold.


Smarte løsninger for alle og enhver
Praten går så over til et hett tema nå om dagen; nemlig smarte løsninger for hjemmet. Å kunne styre kaffetrakteren fra mobilen, ser ut til å være lokkende for mange. I dag er det nemlig ikke bare teknikkfantasten som higer etter å installere de nyeste høyteknologiske styringssystemene i huset sitt – det er absolutt alle og enhver!


– Det er mange unge som skaffer seg smarthjemløsninger; de som følger med i tida og vet hvordan styring skal fungere. Men også eldre, som for eksempel ønsker å få varme i hytta når de skal på hyttetur, sier Bakkevold.


– Helt i starten var det mye enkle installasjoner, for den gang fantes det ikke så mange smartløsninger. Vi hadde noen som ikke var like stabile og bra som de vi har i dag. I dag kan vi gjøre alt på en mye enklere måte. Det å installere et styringssystem i et hus er ganske enkelt, og det trengs lite avansert programmering, forklarer Joreid videre.


Med den nye strømmåleren som kommer, kan du styre og skreddersy strømforbruket ditt etter når på døgnet strømmen er billigst og dyrest. Slike smarte målere føyer seg dermed inn i rekken av nyttige smarthjemløsninger som vil forenkle og forbedre hverdagen for folk flest.


– Det vil utgjøre en stor endring i strømforbruket til det norske folk, fastslår Joreid.


Elektrikertrioen forteller ivrig om da LED kom på banen for rundt 7 år siden. Den gang var det kalde og dårlige lyset slettes ikke noe å rope hurra for, men i dag blir LED benyttet som et førstehåndsvalg av flertallet elektrikere på grunn av det lave strømforbruket og den varme lystonen.


– I dag får man nesten ikke tak i lysrør og halogen! Vi installerer kun LED-lys, rett og slett, sier Bakkevold.


Kursing og kompetanseheving
Å være elektriker er med andre ord et yrke som innebærer en del kurs, da man alltid må være oppdatert på den siste teknikken og de gjeldende forskriftene. Derfor har SIAS AS et fast opplegg annenhver uke, der montørene kommer inn til hovedkontoret for kompetanseheving og oppdatering på nye produkter. SIAS AS er ekstra påpasselige med å ta inn så mange lærlinger som mulig og har i dag flere dyktige lærlinger som skal fullføre sine to og et halvt år i lære hos dem.


– Elektriker er egentlig et yrke du kan holde på med til du går av med pensjon, så lenge du passer på kroppen din, sier Bakkevold med et smil.


Gjennom medlemskapet i elektrikerkjeden EL-PROFFEN, nyter Søgnefirmaet godt av stabiliteten, prisfordelene og tryggheten som medlemskapet gir.


– Riktig pris og riktig kvalitet hele veien – det er vi helt avhengig av å levere, avslutter gjengen i SIAS.

Les mer...

2019-05-09 13.45

haartap

Har du blitt tynn i håret? Dette bør du vite om hårtap

Artikkel Å miste håret kan være belastende for selvfølelsen, og det kan være mange grunner til hårtapet. Heldigvis finnes det flere løsninger på problemet.
biliafollobmw5

Derfor er BMW iX en «game changer»

Artikkel BMWs banebrytende iX-modeller, er en «game changer» i bilbransjen. Hos Bilia Follo BMW, forteller man alt om den elektriske bilen, som får alle som prøver den til å glise stort.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv