193004w2193004w1

Smartløsninger tar helt av i elektrikerbransjen

Unge som gamle hiver seg på smarthjem-bølgen! – Det å installere et styringssystem i et hus er ganske enkelt, mener elektrikeren med mange års erfaring; Frank Joreid.

SIAS AS i Søgne har over 20 års fartstid i elektrikerbransjen og har dermed vært vitne til alle de markante endringene på elektrikerfronten gjennom årenes løp. Bransjemagasinet møtte tre glade prosjektledere i Sør Installasjon AS, utad bedre kjent som SIAS. Frank Joreid, Tor Arne Jerstad og Sigurd Bakkevold har alle lang fartstid som elektrikere og deler mye av ansvaret for bedriften. Det tyngste ansvaret henger derimot på Joreid,som er daglig leder og opphavet til at det hele startet i 1997.


– Vi er et tradisjonelt elektrikerfirma som driver med vanlig installasjon for boliger, bygg, forretninger og småindustrier, forteller Joreid om grunnpilaren til SIAS AS. 


– Vi har også en del internkontroll på bygg og borettslag, der vi måler varmen i sikringsskap med et termokamera for å sikre anleggene rundt. Har du gamle sikringsskap bør de absolutt byttes ut, råder Joreid.


Gode samarbeidspartnere
De tre kompanjongene forteller at det har blitt en del faste kunder i løpet av årene, noe de er svært takknemlige for. Samarbeidspartnerne og kundene deres består ofte av murere, snekkere, håndverkere og utbyggerkunder, men også noen private. De rundt 14 servicebilene og drøyt 23 ansatte, kan uten problem hamle opp med en stor kundekrets som strekker seg fra Lyngdal til Grimstad. 


– Vi er heldige og har utrolig mange gode samarbeidspartnere i Søgne og Songdalen. Heldigvis har vi mange som kommer tilbake og som vi er så heldige å få jobbe med igjen, forteller de tre. 


– På en arbeidsdag kan vi ha befaring av et bad om morgenen, for så å regne på et prosjekt for flerfoldige millioner på ettermiddagen. Det er veldig gøy, smiler Bakkevold.


Smarte løsninger for alle og enhver
Praten går så over til et hett tema nå om dagen; nemlig smarte løsninger for hjemmet. Å kunne styre kaffetrakteren fra mobilen, ser ut til å være lokkende for mange. I dag er det nemlig ikke bare teknikkfantasten som higer etter å installere de nyeste høyteknologiske styringssystemene i huset sitt – det er absolutt alle og enhver!


– Det er mange unge som skaffer seg smarthjemløsninger; de som følger med i tida og vet hvordan styring skal fungere. Men også eldre, som for eksempel ønsker å få varme i hytta når de skal på hyttetur, sier Bakkevold.


– Helt i starten var det mye enkle installasjoner, for den gang fantes det ikke så mange smartløsninger. Vi hadde noen som ikke var like stabile og bra som de vi har i dag. I dag kan vi gjøre alt på en mye enklere måte. Det å installere et styringssystem i et hus er ganske enkelt, og det trengs lite avansert programmering, forklarer Joreid videre.


Med den nye strømmåleren som kommer, kan du styre og skreddersy strømforbruket ditt etter når på døgnet strømmen er billigst og dyrest. Slike smarte målere føyer seg dermed inn i rekken av nyttige smarthjemløsninger som vil forenkle og forbedre hverdagen for folk flest.


– Det vil utgjøre en stor endring i strømforbruket til det norske folk, fastslår Joreid.


Elektrikertrioen forteller ivrig om da LED kom på banen for rundt 7 år siden. Den gang var det kalde og dårlige lyset slettes ikke noe å rope hurra for, men i dag blir LED benyttet som et førstehåndsvalg av flertallet elektrikere på grunn av det lave strømforbruket og den varme lystonen.


– I dag får man nesten ikke tak i lysrør og halogen! Vi installerer kun LED-lys, rett og slett, sier Bakkevold.


Kursing og kompetanseheving
Å være elektriker er med andre ord et yrke som innebærer en del kurs, da man alltid må være oppdatert på den siste teknikken og de gjeldende forskriftene. Derfor har SIAS AS et fast opplegg annenhver uke, der montørene kommer inn til hovedkontoret for kompetanseheving og oppdatering på nye produkter. SIAS AS er ekstra påpasselige med å ta inn så mange lærlinger som mulig og har i dag flere dyktige lærlinger som skal fullføre sine to og et halvt år i lære hos dem.


– Elektriker er egentlig et yrke du kan holde på med til du går av med pensjon, så lenge du passer på kroppen din, sier Bakkevold med et smil.


Gjennom medlemskapet i elektrikerkjeden EL-PROFFEN, nyter Søgnefirmaet godt av stabiliteten, prisfordelene og tryggheten som medlemskapet gir.


– Riktig pris og riktig kvalitet hele veien – det er vi helt avhengig av å levere, avslutter gjengen i SIAS.

Les mer...

2019-05-09 13.45

spotmarked1

Her finner du overskuddsvarer av god kvalitet til en billig pris

Artikkel Spotmarked AS i Larvik, bugner over av overskuddsvarer til en særdeles god pris. Nå skal suksesskonseptet videreutvikles med flere butikker. – Vi ønsker å ha fem butikker om fem år, sier daglig leder...
svanekjokkentrondheim2

Lang erfaring og lidenskap for faget sikrer deg kjøkkenet du drømmer om

Artikkel Svane Kjøkkenet Trondheim, er en faghandel som drives av en dedikert gjeng med et stort engasjement og lang erfaring i faget. Her får du kjøkkenet du drømmer om – og litt til.

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv