arealtak1arealtak2arealtak3arealtak4arealtak5

Taktekkeren med de gode verdiene skaper trygge kunderelasjoner

ArealTak i Sarpsborg, er tuftet på gode, gammeldagse verdier. – Mange er veldig omsetningsfikserte, men der har jeg aldri vært, fastslår daglig leder Are Benjamin Fjeldberg, som ikke bryr seg om å være størst.

Blikkenslageren Are Benjamin Fjeldberg, tar seg av alt innen tak og membran, og startet ArealTak som et enkeltmannsforetak i 2009 – midt i finanskrisen. Han gikk rett og slett mot strømmen og startet for seg selv med blanke ark, selv om han visste at det kunne bli utfordrende å få inn oppdrag.


– Jeg tenkte at det måtte jo være suverent å starte da, for da får jeg den dårlige tiden med en gang! Og klarer jeg meg gjennom de dårlige tidene, så vil det gå bra i gode tider, smiler den positive blikkenslageren.


Tilleggsfakturerer aldri
Det gikk utrolig nok veldig bra allerede fra første stund, og Are fikk fort et godt rykte på seg for å være både ryddig og seriøs.


– Jeg har aldri tilleggsfakturert noen ting, og jeg er hverken den dyreste eller den billigste – for jeg synes at om man utfører et godt arbeid, så skal man ta betalt for det. Jeg har heller aldri gått på akkord med utførelsen og kvaliteten, og det er godt å vite at jeg har levert et produkt som jeg kan sove godt om natta for, understreker han.Det har faktisk skjedd at Are har tapt penger fordi han heller tar ekstra kostnader på sin egen regning slik at kunden slipper å betale; en uvanlig praksis da mange taktekkere heller fakturerer ekstra for noe som er blitt oppdaget i ettertid.


– Jeg har vært veldig tro på at når jeg blir ringt etter for å komme på befaring på et tak, så er det fordi det mennesket ikke kan tak. Derfor er det jeg ikke oppdager på en befaring, på mitt eget ansvar. Når jeg gir en pris på et tak, så er det den prisen som gjelder. Jeg føler på et ansvar siden folk ringer etter en profesjonell taktekker, og da må jo jeg vite hva de trenger for å fikse taket sitt, fastslår Are.I dag består ArealTak av totalt fire ansatte, og Are trives med å være en mindre aktør, selv om han gjerne ønsker å ansette en til i tiden fremover. Han er derimot ekstremt nøye på hvem han ansetter, for at ArealTak alltid skal leve opp til sitt gode navn og rykte.


Trives best som liten
– Det er vanskelig å få tak i gode folk som har den moralen jeg er ute etter. Det har gått mange inn og ut av dørene her fordi jeg ikke vil gå på akkord med det jeg vil levere fra meg, og jeg er avhengig av at jeg kan stole på dem som jobber for meg, sier Are.


– Kontroll er viktig, og jeg klarer meg fint med fem, for da får jeg vært litt ute og snekret selv også. Da har jeg full kontroll og blir ikke for sårbar på ordrereserven, fortsetter han.Are vil derfor heller være liten og trygg på det de driver med – noe som også gagner de ansatte i ArealTak.


– Mange er veldig omsetningsfikserte, men der har jeg aldri vært. Jeg skal ha ansatte som trives bra på jobb, som har gode levevilkår og får bra betalt - og gjerne også får en bonus. For hvis de har det bra, vil firmaet også ha det bra, konkluderer han med et smil.


Mange bekker små
I 2018 kom Are over et bygg i Sarpsborg med fin beliggenhet og en perfekt størrelse. Han slo til og kjøpte det, og i dag holder ArealTak til i nyoppussede lokaler i Grålum. Are kan fortelle at de utfører oppdrag både for privatpersoner og entreprenører, og at de får en god miks av jobber.Som en mindre aktør slipper ArealTak unna konsekvensene av de høye materialprisene og den store uvissheten som råder i byggebransjen i dag, og Are tror neppe at byggebransjen går tom for jobber med det første.


– Vi har fått høre fra de større entreprenørene at de føler at de store pengene er litt på gjerdet. Men de små jobbene vil alltid være der, for folk dropper kanskje å gå ut og spise, men de dropper ikke å fikse taket som lekker, fastslår Are med glimt i øyet.

Les mer...

2022-08-09 13.30

vintagemoderne

Smakfullt vintage interiør

Artikkel Å skape et vintage interiør på en smakfull måte kan være utfordrende. Vi lister 5 tips for et vakkert, gammelt interiør - uten å ende opp som bestemors stue.
isekk2

Dette er løsningen for mindre avfallsmengder

Artikkel iSEKK er et miljøvennlig og enkelt alternativ til hengere og containere. De gule avfallssekkene hjelper håndverkere med å planlegge avfallslogistikken sin, og den smarte løsningen er både tidsbesparende...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv