nøsted6nøsted1nøsted2nøsted3nøsted4nøsted8nøsted7nøsted5

Norges eneste gjenlevende kjettingprodusent

Nøsted &, har overlevd som norsk kjettingprodusent ved å fokusere på en eksepsjonell høy kvalitet. – Nøsted &, har vært unike fremfor konkurrentene; de har greid å hele tiden tilfredsstille kravene og utvikle produksjonen.

Kjettingprodusenten Nøsted & i Grønnviksveien i Mandal, har en historie som strekker seg helt tilbake til 30-tallet. Den gang var de en beskjeden, familiedrevet kjettingprodusent stiftet av Alf Nøsted i 1939. I dag er Nøsted & et stort konsern med produksjon i Norge, Litauen og Canada – og fremdeles drevet og eid av familien Nøsted.


Markedssjef Kjetil Aukland, er stolt når han prater om sin arbeidsplass og deres hovedprodukt.


– Det jeg syntes var spennende og som gjorde at jeg selv begynte å jobbe her, var at dette er Norges eneste kjettingprodusent! Mange år tilbake i tid var det flere kjettingprodusenter i Norge, men så ble det stilt strengere og strengere krav til råvarekvaliteten, forteller Kjetil entusiastisk.



Kvalitetsstål i en unik prosess
Han forklarer at stålet de bruker, er kvalitetsstål fra Tyskland og Finland. Stålet kommer som tråd i lange lengder på ruller som deretter må trekkes og valses for å få riktig diameter – og ikke minst vaskes og forberedes.


– Den prosessen er nokså avgjørende for å ha god kvalitet på råvarene, og Nøsted & var de som greide å få til den prosessen med å klargjøre trådene. Det er vanskelig å gjøre det stabilt på mangfoldige tusen meter. Mange kan greie å gjøre det bra på tusen meter, og så kommer det 20 meter som er dårlig. Men her har de utviklet en produksjon som er stabil – kilometer etter kilometer, fastslår Kjetil.   



– Der har Nøsted &, vært unike fremfor konkurrentene; de har greid å hele tiden tilfredsstille kravene og utvikle produksjonen. Det har ført til at flere og flere konkurrerende produsenter har ramlet av lasset, forteller han.


Fleksibel produksjon
Kjetil er stolt over å være en del av en bedrift som er alene om sin unike kjettingproduksjon, men fremholder at det finnes flere dyktige europeiske konkurrenter.


Nøsted &, lager alt mulig av hjulkjetting til ATV, trucker, personbiler, lastebiler, hjullastere, skogsmaskiner og traktorer. De leverer samtidig mye til offshore og oppdrettsbransjen, der Kystverket er én av de største kundene.



Kjettingen selges primært gjennom forhandlere, og omtrent halvparten av produksjonen går til eksport. Produksjonen beskriver Kjetil som veldig fleksibel. Dersom en kunde vil få produsert noe som haster, har de mulighet til å stoppe serieproduksjonen midlertidig. Dette er én av grunnene til at de ikke vil gå for hardt inn på robotisering i fremtiden.


Enkle å ha med å gjøre
Mantraet til Nøsted &, er at det skal være enkelt og problemfritt å handle hos dem. Så problemfritt at de faktisk tilbyr bruddgaranti på lastebil- og traktorkjetting – en garantiordning som ingen av deres konkurrenter har turt å følge dem på.



– Hvis du ikke misbruker kjettingen veldig, så kan du i løpet av de første årene hvis den knekker eller ryker, bare komme tilbake og få en ny, sier Kjetil, og legger til at det er utrolig få som kommer tilbake.


Samme, trygge ordning, er intet unntak for kunder i fiskeri- og oppdrettsbransjen.


– Vi henter alltid inn kjettingen og ser på den. Da ser vi at dette er noe de har kjøpt fra Kina eller et annet sted. Det er litt gøy å kunne sende tilbakemelding til en kunde at: dette må du ha kjøpt av noen andre, for dette er ikke vår kjetting! Og det stemmer hver gang, sier Kjetil med en latter.

Les mer...

2021-03-01 08.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv