cemento1cemento2cemento3cemento4cemento8cemento7cemento6cemento5

Les dette før du river badet!

Mikrosement er det geniale materialet som har oppnådd trendstatus på grunn av sin unike evne til å fornye eksisterende overflater. Hele 80 prosent av mikrosementen blir brukt til bad, og kan ifølge mikrosementeksperten Lasse Markhus Røssland i Cemento AS, benyttes som et billigere og mer miljøvennlig alternativ til å rive badet.

Da Lasse Markhus Røssland for noen år tilbake fikk vite om mikrosement og dets fantastiske egenskaper, jobbet han som eiendomsutvikler. Han ble fascinert over det trendy materialet som «alle» de hippe og miljøbevisste unge menneskene heiv seg over.


– Til å begynne med var det stort sett bare unge, trendy innovatører som gjerne bodde på Grünerløkka, som kjente til mikrosement, medgir Lasse med et smil. Det var stort sett der vi gjorde prosjektene de to første årene, men i det siste har det spredd seg veldig, og nå selger vi mikrosement fra Lindesnes til Nordkapp, forteller han videre.Et enklere alternativ
Da Lasse sluttet i jobben som eiendomsutvikler, kom han i kontakt med en håndverker som han jobbet med i eiendomsselskapet. Han lurte på om Lasse ville hjelpe ham i sitt firma – som på den tiden drev med oppussing, snekring og maling. Det var også han som foreslo for Lasse at de burde se nærmere på mikrosement, og de to reiste til «mikrosementens hovedstad», Valencia.


– Vi fikk veldig sansen for produktet og hvilke muligheter det gav, og vi tok kurs i mikrosement i Valencia. Det var egentlig ikke meningen at jeg – i min administrative rolle – skulle begynne å bli utførende, men jeg syntes det var så gøy med mikrosement! Det er også viktig at vi som selger dette har førstehåndskunnskap om produktet og vet alt om det, og den erfaringen får man kun ved å utføre jobber, understreker Lasse.Cemento AS ble startet i april 2019, med hovedfokus på mikrosement. Siden den gang har stadig flere fått opp øynene for mikrosement som et enklere oppussingsalternativ til omstendelige rivningsoperasjoner.


– Den absolutt største fordelen med mikrosement er hvordan man kan fornye eksisterende overflater. Mange har for eksempel et fullt fungerende bad med fliser som de bare ønsker å oppdatere. Det folk tradisjonelt har gjort da, er å rive alt sammen, noe som skaper masse avfall, koster mye penger og er lite miljøvennlig, forteller Lasse.


Det er der mikrosement kommer inn i bildet. Med mikrosement kan man totalt fornye overflatene uten å gjøre noe med konstruksjonen på badet. Mikrosementen har også blitt videreutviklet i løpet av årene, og fra å kun være sementbasert har man utviklet en mikrosement med et kvartsbasert herdemiddel.


Allsidig produkt med mange valgmuligheter
– Nå kommer den også ferdig mikset i bøtten, noe som gjør at den er mye enklere å påføre. Men den ultimate fordelen med den nye mikrosementen er at den er vannavvisende i sin egen form, opplyser Lasse.


Med flere forskjellige farger og finisher på mikrosementen, kan man dessuten få akkurat det uttrykket man ønsker – enten man er vågal eller nøytral på innredningssiden.– Vi har to forskjellige typer av den kvartsbaserte mikrosementen; den ene gir et veldig rolig uttrykk, mens den andre gir en mer intens effekt. Man kan også blande flere farger for å lage mer liv i det, og bruke sjablonger for et helt annet uttrykk. Vi lager også møbler og benkeplater i mikrosement – det er bare fantasien som setter grenser, fastslår Lasse muntert.


I tillegg til en flott nettside med kursing, gjør-det-selv-videoer og en nettbutikk, har Cemento også et showroom på Bekkestua i Bærum, der alle som er interessert i å få vite mer om mikrosement er hjertelig velkommen inn for en hyggelig prat med en fagperson.– Da jeg begynte med mikrosement syntes jeg det var veldig komplisert. Med den nye mikrosementen som ikke er sementbasert er det ufattelig mye enklere for en privatperson å lykkes med mikrosement om man heller vil gjøre det selv, understreker Lasse.


– Det er et fantastisk produkt
Som et tillegg til mikrosement har Cemento produktet Ecork, som er en 100 prosent miljøvennlig, flytende kork. Produktet har en rekke fordelaktige egenskaper, og kan blant annet erstatte den kostbare prosessen med å skifte tak.


– Det er et fantastisk produkt, og den har egenskaper som ingen andre produkter kan måle seg med! Ecork er blant annet vanntett, divisjonsåpent, elastisk, isolerende, og forbedrer akustikken, utdyper han, og legger til at det kan sprayes rett på alle mulige overflater.


Med en behjelpelig kundeservice som har telefontid fra 09-21, er Cementos overordnede mål å være tilgjengelig for kundene sine, noe de mange fem stjerners-anmeldelsene på Google fra fornøyde kunder vitner om.


– Folk er stort sett fra seg av begeistring over hvor godt de føler seg ivaretatt, og det er veldig viktig for oss – samtidig som det er veldig hyggelig, avslutter Lasse Markhus Røssland med et varmt smil.


Les mer...

2023-09-01 13.15

float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv