191046w1191046w2191046w3

Elektrisk båtmotor redder deg i havsnød

– Jeg har en lidenskap for båt, og jeg er omtrent født og oppvokst i fjæra. Jeg jobber egentlig som maskinfører, men på fritiden driver jeg et firma som reparerer påhengsmotorer og hageredskap.

Den blide Nordlandsgutten Terje Andre Sjelmo-Nordheim, er ung, motorinteressert og lidenskapelig opptatt av å løse selv de mest håpløse tilfellene. Gjennom sitt firma Nordheim Service AS, tar han service på båtmotorer av merkene Mercury, MerCrusier, Evinrude og Yamaha, selger utstyr, deler og nye båtmotorer gjennom egen nettbutikk, og reparerer samt vedlikeholder gressklippere, snøscootere og hageredskap som har behov for en skikkelig opprusting. 


Dette har han holdt på med siden 2009, og nå nylig dannet han et AS og gjorde alvor av enmannsbedriften sin. Det ser nemlig ut til å gå rette veien for Nordheim, som i de tre siste årene har doblet omsetningen sin.


– Jeg er nødt til å ansette noen nå snart om det forsetter i samme tempo, sier en smilende Nordheim, som avslører at han går med planer på å utvide verkstedet sitt. 


I naturvakre Sørfold kommune i Salten, blant snøscootere og båtliv, kunne nemlig ikke Nordheims nisjebedrift passet bedre.


– På vinteren er det snøscootere, snøfresere og motorsager det går mest i, og folk som er føre var båtsesongen med båtmotorer.


Serviceinnstilt som han er, kan den løsningsorienterte reparatøren komme og hente det som behøver å repareres dersom man ikke har mulighet til å levere det selv. Iblant kan han rykke ut på enklere reparasjonsoppdrag ute hos kundene, og løser det meste på kort tid.


Nordheim er alltid ærlig med sine kunder, og regner fort ut hva det vil koste for en reparasjon kontra et nykjøp. 


– Jeg er veldig ærlig med kundene. Hvis det ikke er noe å reparere, så skal jeg heller ikke reparere det. Jeg har ikke tenkt å lure noen. Om en reparasjon koster 2000 kroner og en helt ny ryddesag koster 3000, så får kunden velge selv om han vil reparere. Jeg ville ha kjøpt ny sag. 


Det samme gjelder båtmotorer, og der er Nordheim veldig nøye med å gå gjennom hele båten når han først har en båt inne på service. 


– Du kan være hundre prosent sikker på at motoren stopper når det er dårlig vær! På havet kan du ikke ringe NAF om det ikke virker, sier han. 


Etter at staten fjernet hestekraft-avgiften, ser Nordheim en økning i kjøp og salg av nye båtmotorer. Gjennom sin egne nettbutikk og i samarbeid med leverandørene Ravns Garage og Flak Norge, selger han splitter nye båtmotorer fra merkene Yamaha og Mercury. Et trygt kjøp, mener Nordheim, som selger motorer fra 2,5 hester og opp til 400. 


– 300 hester er det største jeg har solgt, men drømmen er 400, smiler Nordheim. 


Bestselgerne er likevel småmotorer fra 6 til 50 hester, og ikke minst elektriske motorer. 


– De nye firetakterne i dag er ikke glad i å bli lagra i naustene og ikke bli brukt. En elmotor kan du hive inn i naustet og sette på ladning. 


– Det funker som fy med elmotor! En elmotor er en bra reservemotor for å komme seg til land om du skulle få motorstopp eller om du går tom for bensin midt ute på havet, fastslår han og oppfordrer alle som er interessert i å vite mer om elektriske båtmotorer til å ta kontakt med ham for en briefing. 


Hans beste råd til landkrabbene med gressklippere, motorsager og snøfresere, er å ta en ordentlig god service på utstyret innimellom, bytte olje og tennplugger, og ikke minst rengjøre det grundig når sesongen er over og det skal settes bort på lagring. 


– Ta kontakt, så finner vi sikkert en løsning på hva det måtte være, sier Nordheim, som er kjent for å aldri gi seg. 


–  Om folk sier til meg at noe ikke kommer til å virke, så er det som å helle bensin på bålet, sier han lattermildt.

 

191046w2

Les mer...

2019-02-28 09.30

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv