biliafollo7biliafollo1biliafollo2biliafollo3biliafollo6biliafollo8biliafollo4biliafollo5biliafollo9

Slik effektiviserer Volvos nye system ditt servicebesøk

Det skal være en personlig og hyggelig opplevelse å besøke Bilia Follo. Og med Volvos personlige service (VPS), får verksted- og servicekundene nå egne teknikere å forholde seg til. – Systemet er kjapt og effektivt, forteller plassjef Fred Stenseth i Bilia Follo Volvo.

Bilia Follo i Ski, hadde i februar i fjor gleden av å ønske eksisterende og nye kunder velkommen inn til et splitter nytt anlegg med alle fasiliteter som bileieren kan ønske seg. Omtrent samtidig som åpningsdagen den 26. februar 2020, satte de ansatte i gang en omfattende opplæringsprosess i Volvos nye, effektiviserende og strukturelle service-system; VPS. Med presise start- og stopptider samt to personlige mekanikere per bil, blir servicekunden sikret et kjapt og pålitelig verkstedbesøk. 


– Vi fikk VPS-sertifiseringen i fjor, og gikk over til VPS-drift ved åpningen. Når du som kunde skal på service og har time klokka 10, så vet du at bilen er ferdig klokka 11. Da kan du vente hos oss, og sånn er det egentlig gjennom hele linja. Alt skal være planlagt, og det skal gå fortere for å spare tid til kunden. Det er et globalt Volvo-konsept der vi ligger ganske langt fremme i forhold til andre Volvoforhandlere, og det er vi veldig stolte av i Follo, smiler Andre Nadheim, servicemarkedssjef i Volvo Bilia Follo. Et stort løft
De har fått mye skryt og gode tilbakemeldinger på at det nye systemet er både kjapt og effektivt. Mange synes dessuten det er svært trygt å ha en fast personlig tekniker å forholde seg til.  


– Du vet at du skal til «Lars», og ikke Bilia! Og Lars kjenner deg og bilen din, så det er det som er nøkkelen, forteller Andre videre. 


I disse dager kompletterer Bilia Follo dessuten den trygge servicen med et videosystem, der bilen din blir filmet under servicebesøket. I filmen viser serviceteknikeren hva som må utbedres og eventuelt skiftes ut, og all kommunikasjon foregår på SMS. Trenger bilen din for eksempel nye bremser, får du nå mulighet til å godta arbeidene og hva det vil koste på forhånd – rett i mobilen! – Det er et stort løft, men vi er fremdeles fremoverlente og ønsker å bli bedre, fastslår Andre med et smil.   


Plassjef for Volvo i Bilia Follo, Fred Stenseth, er fornøyd over det nye anlegget og systemmoderniseringen som fulgte, og forteller at Bilia har en lang tradisjon her i Follo.  


– Bilia har vært representert i Ski siden før krigen! Vi har vært på forskjellige avdelinger, og da dette anlegget åpnet i februar 2020, var det noe vi gledet oss enormt til. Vi hadde omtrent full fest i 14 dager, og så kom koronaen. Så det ble en litt rar start, innrømmer Fred.  


Slapp å stenge ned 
Likevel gikk det tålelig bra for Volvo-forhandleren i Follo, som permitterte få av de totalt 42 ansatte ved å agere i samråd med kommuneoverlegen, og de slapp heldigvis å stenge ned altfor mye. Og bruktbil-bonanzaen som fulgte bare uker etter at Koronaen ble kjent, skulle vise seg å ta bilsalget til nye høyder ved Bilia Follo.  – Vi har ikke tapt noe på Koronaen – heller ikke på verksted-siden. Det føler jeg vi har håndtert utrolig bra, reflekterer Andre.  

Fred er enig med kollegaen og er stolt av hvordan de håndterte situasjonen.  


– Vi har vært flinke til å overholde regler, holde avstand og bruke munnbind. Vi har ikke hatt ett eneste Korona-tilfelle blant de ansatte her som skyldes arbeidsstedet, og det synes vi er veldig bra! 


Salgsboom med Volvo 
Bilia Follo har opplevd en utrolig salgsboom på Volvo det siste året. Fred røper at de i år har en vekst på hele 81,5 prosent mot fjoråret, og de selger nye Volvoer både til trofaste Volvo-kunder og dem som aldri har hatt en Volvo før. Kan den formidable veksten skyldes Volvos økende fokus på elbiler, mon tro?  


– Volvo har ambisjoner om å komme med én ny elbilmodell i året. Hybridsalget går veldig bra, mange velger fortsatt å kombinere batteri- og fossildrift, forteller Fred. 


Med Volvos elektriske vidunder; XC40, har Bilia Follo hatt en fantastisk reise.  – Det er definitivt vår mest solgte bil! Den står for rundt 50 prosent av salget vårt, og har blitt en vinner i markedet siden det er en Volvo med en ganske god rekkevidde, bakkeklaring, hengerfeste og firehjulsdrift, sier Andre, og legger til at XC40 også kan fås med framhjulsdrift. 


I disse dager starter forhåndssalget av XC40s bror; C40, som er bygget på den samme plattformen og kommer på slutten av året. 

 

– Jeg tror vi skal få en hyggelig høst. Vi har en solid markedsandel i Follo, og per i dag er vi det tredje største merket til tross for at vi bare har hatt én elbil i porteføljen. Det synes jeg sier ganske mye, konkluderer Fred med et smil.  Les mer...

2021-10-01 13.15

akustikkonsult

Akustikktrio med lang erfaring kartlegger støynivå for en mer behagelig hverdag

Artikkel Akustikk-konsult AS, jobber metodisk for å avdekke og kartlegge de vanligste støykildene, og kommer med forslag til tiltak som kommer folkehelsa til gode. – Støy har veldig stor betydning for helsa,...
accelerator3

Norsk logistikkpartner øker takten med høy servicegrad, punktlighet og en stor porsjon yrkesstolthet

Artikkel Accelerator AS, er et logistikk- og speditørselskap av det sjeldne slaget. De laster, leverer og fortoller gods, og er desidert best på å gi en knakende god service! – Service er DNAet vårt, uttrykker...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv