celsius6celsius1celsius2celsius3celsius4celsius5celsius9celsius8celsius7

Lokal tilhørighet med norsk produksjon: Solskjermingsekspert i Vestfold tilbyr skreddersydde kvalitetsprodukter

Celcius er en lokal solskjermingsleverandør i Stokke som tilbyr alt innen innvendig og utvendig solskjerming. De fører norskproduserte solskjermingsløsninger og designprodukter av høy kvalitet, og er sterke lokalt i Vestfold.

Solskjermingsaktøren Celcius i Stokke er en 64 år gammel virksomhet som var familieeid helt frem til 2022, da Kåre Olav Berg tok over posten som daglig leder. Kåre, som egentlig er utdannet revisor og regnskapsfører, ble leid inn for å hjelpe de tidligere eierne med økonomi for rundt fem år siden. Etter en omorganisasjon endte det med at han, sammen med fire andre, overtok driften av den ærverdige solskjermingsaktøren, som opprinnelig var en Larviksbedrift. – Vi har fortsatt ansatte som har jobbet i selskapet i over 30 år, og som har en utrolig god erfaring innen solskjerming, forteller Kåre innledningsvis. 


Et designprodukt uten like

Celcius er sterke lokalt, men er ikke en landsdekkende solskjermingsaktør. Her i Stokke har Celcius en sterk lokal tilhørighet, med ansatte som kommer fra hele Vestfold, men også Buskerud og Telemark. 


– Siden vi har et godt forhold til stedet, gjør det noe med den lokale tilnærmingen. Vi er jo en lokal bedrift, understreker Kåre og smiler. 


Historisk sett har Celcius vært en produsent av terrassemarkiser, som ifølge Kåre har vært en typisk «brødvare» i alle år. Salget av terrassemarkiser er fortsatt relativt stort den dag i dag, men for noen år siden solgte man produksjonsutstyret til en bedrift i Østfold, Omega, og driver i dag helhjertet med salg og montering, inklusive service av inn- og utvendige solskjermingsprodukter til bedrifter og private. – Da vi sluttet med produksjon av terrassemarkiser, var vi veldig opptatt av at markisene vi selger fortsatt skulle fortsatt være norskproduserte. Derfor satser vi stort på norskproduserte, og bruker skikkelige kvalitetsduker, utdyper Kåre. 


– Vi har også markiser fra den sveitsiske leverandøren Stobag, som leverer ekte sveitsisk kvalitet fra a til å! Det er en litt annen prisklasse, men da får man også et produkt som er helt annerledes. Det er et designprodukt uten like, legger Kåre til. 


Mange solskjermingsprodukter på det norske markedet har ofte komponenter som Kina-produserte duker med en overflatebehandling som er for dårlig impregnert og som falmer fort. Kåre kan også fortelle at forhandlerne av disse markisene heller ikke tilbyr bytte av duk, og at et slikt produkt verken er bra for miljøet eller lommeboka på sikt. 


– Fabrikken som produserer våre duker har eget renseanlegg og solcelleanlegg, og et veldig høyt fokus på bærekraftig produksjon. Når du første gang tenker på å må bytte markise fra oss, så trenger vi bare å bytte duken – enkelt og greit, konstaterer han. 


Smarte løsninger skjermer mot sola

Av utvendige solskjerming kan Celcius tilby flotte designpersienner som er produsert i Østfold og som egner seg godt til små og mellomstore vinduer, og som på kort tid er blitt arkitektenes favoritt. – Nå opplever vi at utvendige screens har blitt et populært valg, og disse finnes i alle mulige farger. Både markiser, persienner og screens fås med motor fra den franske produsenten Somfy, som har de beste produktene på markedet i dag. 


Somfy sin produksjon i Frankrike har et gjennomført miljøvennlig fokus, med de strengeste kvalitetskravene. Kåre er utrolig stolt over å være leverandør av Somfy sine smarte løsninger til innvendig og utvendig solskjerming, og poengterer at smarthusstyring kan enkelt være med på å spare strøm. 


– Somfy har produsert motorer i mange herrens år, og kom med smarthusløsninger for rundt 15 år siden, som har blitt videreutviklet til dagens løsninger. Med Somfy sin smartstyring kan man styre innvendige rullgardiner, plisségardiner og lamellgardiner, i tillegg til utvendige markiser, persienner og screens, forteller Kåre.


Somfy sitt smartsystem er utstyrt med avansert teknologi som kommuniserer med soløyet, vindføler, innendørs temperatursensor, lysbrytere og bevegelsessensor for styring av solskjermingen. I tillegg tilbyr Somfy garasjeporter og alarmer, inklusive kameraer og røykvarslere som kan styres i samme system. Systemet er også kompatibelt med PhilipsHue, Sonos og nøkkellåsesystemmet Yale Doorman, samt en rekke andre Zigbee enheter, og kommuniserer for stemmestyring med Hey Google, Apple Home kit og Alexa. Celcius selger også levegger i høye og lave prisklasser, og takløsninger, som blant annet pergola, lamelltak og glasstak. Det meste kan dessuten skreddersys. Alle produkter – både innvendig og utvendig solskjerming, har en garanti på fem år.  


Mulighetene er mange

– Vi har de beste leveggene på markedet, som er like fine om ti år – både i farge og spenn. Det er et produkt som folk av god grunn tar med seg når de flytter, opplyser Kåre med et smil. Mulighetene er mange, og det meste er skreddersøm. Til takløsninger kan man for eksempel velge screens, eller glass som vegg løsning, sistnevnte kanskje da med lamellgardiner i tillegg, eller en rekke ulike kombinasjoner. Du kan få akkurat det du vil ha, forsikrer han. Av innvendig solskjerming bugner det over av valgmuligheter, men ifølge Kåre er det mest vanlige valget i innendørs solskjerming, den klassiske rullgardinen; både med eller uten motor, med sideskinner, lenke eller den gode, gamle snora. Plisségardiner er fortsatt et svært populært solskjermingsvalg innendørs, i tillegg til effektgardiner og lamellgardiner.  


– Lamellgardiner er faktisk det eneste gode alternativet til skråvinduer! Har man skrå vinduer er lamellgardiner perfekt, siden man drar den til det høyeste punktet, opplyser Kåre. 


Fremtiden ser lys ut for den lokale solskjermingseksperten i Vestfold, som ønsker å utvide med flere områder i tillegg til å styrke sitt eksisterende område.– Vi er sterke på næring og kan komme med råd og veiledning i forhold til energisparing for næringsbygg, kommuner og det offentlige. På sikt vil vi øke salgsteamet vårt med en ny selger – det blir kjempebra, avslutter Kåre Olav Berg. 

Les mer...

2023-11-01 09.15

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv