nathana-reboucas-qjBnhje7bVk-unsplash

Få kredittkort på dagen og dra nytte av kortets fordeler umiddelbart

At mange kredittkort kommer med gunstige fordeler er det ingen tvil om. I dag er det mange banker som tilbyr såkalte digitale kort, som betyr at du i noen tilfeller kan motta kredittkortet på dagen. Vi viser deg hvordan du kan få kredittkortet raskt, slik at du kan dra nytte av kortets fordeler så fort som mulig.

Kan jeg få kredittkort på dagen?

I takt med teknologiens utvikling, kan du i noen tilfeller motta kredittkort samme dag som du sender inn søknaden. Du vil ikke motta det fysiske kortet samme dag, men mange banker tilbyr digitale, eller virtuelle, kredittkort. Det betyr at hvis du får godkjent søknaden, vil du deretter kunne bruke kortet til netthandel.


I så fall kan du ta i bruk det digitale kredittkortet - og dra nytte av fordelene som medfølger - før det fysiske kortet har dukket opp i postkassen. For at dette skal være mulig, må følgende tilbys:


1. Banken tilbyr virtuelle eller digitale kopier av sine kredittkort

2. Banken behandler kredittkortsøknaden raskt.


Du kan sjekke hvilke banker som tilbyr kredittkort på dagen her.


Slik bruker du digitale kort

Banker som tilbyr digitale kort, vil som regel ha all informasjonen du trenger i nettbanken eller appen. Kortene fungerer på akkurat samme måte, men du vil i de fleste tilfeller kun bruke dem når du kjøper varer og produkter på nett. I enkelttilfeller kan du også koble kortet direkte til kontaktløs betaling og også bruke dem i butikker.


Prosessen med å bruke et digitalt kredittkort kan variere noe fra bank til bank, men fungerer stort sett på lignende vis:


1. Logg inn i nettbanken eller appen til banken.

2. Klikk deg videre til informasjonssiden til kortet for å se detaljene.

3. Bruk kortdetaljene i betalingsfeltet når du utfører et kjøp på nett.


Kortnummer, navn på korteier og utløpsdato er identisk på det fysiske og det digitalle kredittkortet.


Hvor lang tid tar det før jeg mottar det fysiske kredittkortet?

Fordelen med et digitalt kort, er at du kan dra nytte av fordelene før det fysiske kredittkortet ligger i postkassen. Likevel er det også ønskelig å bruke kredittkortet i fysiske butikker, spesielt dersom kortet kommer med cashbacks (penger tilbake) eller bonuser på visse handelsteder.


Det tar som regel 3-5 virkedager fra du har fått søknaden godkjent til det fysiske kredittkortet mottas og er klar til bruk. I noen tilfeller kan det ta litt lenger tid, men da kan du i hvert fall bruke det digitale kortet i mellomtiden.


Krav for å motta kredittkort raskt

Det er faktisk rimelig enkelt å skaffe seg et kredittkort, men det er viktig å vite at det er noen krav som stilles. Kravene som stilles kan variere fra bank til bank. Dette er noen fellesnevnere:


● Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger på tidspunktet du søker om et nytt kredittkort.

● Det kreves ofte at man har en minsteinntekt (beløpet varierer).

● Du må ha fylt 18 år (i noen tilfeller er aldersgrensen høyere).


Oppfyller du disse tre kravene? I så fall er du kvalifisert og kan gå i gang med søknadsprosessen. Husk at du må velge en bank som tilbyr digitale kredittkort for at du skal kunne ta i bruk kortet før du mottar det fysisk.


Utsett storkjøpet til du har mottatt kredittkortet

Dersom du sitter på gjerdet med å bestille en reise eller utføre et storkjøp av noe slags, kan det være lurt å vente til du har fått et kredittkort. For det første får du en ekstra beskyttelse mot svindel gjennom Finansavtaleloven.


En annen årsak er at du vil kunne spare mye penger på å bruke kredittkortet fremfor et vanlig bankkort. Dette er fordi kredittkort ofte medfølger fordeler som:


● Rabatter og bonuser: Flere kredittkort samarbeider med hundrevis av butikker, hvor man kan få opptil 70 % i rabatter. Det betyr at du kan tjene store summer på å betale for varer du egentlig trenger uansett.

● Forsikringer: I mange kredittkort medfølges gode forsikringer, som inkluderer reiseforsikringer, avbestillingsforsikring, egenandelsforikring og ID-tyveriforsikring.

● Lavt valutapåslag: Skal du handle på nett fra en utenlandske nettbutikk, vel det forekomme et valutapåslag. Flere kredittkort tilbyr lave valutapåslag. Det betyr at du kan spare på å bruke ditt digitale kredittkort.


Du kan bruke ditt digitale kredittkort på å betale både reiseturer og varer på nett. Derfor bør du gå i gang med å skaffe deg et kredittkort før du utfører kjøpet.


Oppsummering

Skal du i gang med å foreta et storkjøp, bør du vente til du har mottatt kredittkort først. I så fall kan det være lurt å vurdere å søke om et kort fra en bank som tilbyr kredittkort raskt. I takt med den teknologiske utviklingen, kan man i dag ved noen tilfeller få kredittkort samme dag som søknaden sendes inn. Det fysiske kortet vil mottas senere, men med bankens digitale kort kan du ta i bruk kredittkortet umiddelbart etter at søknaden er godkjent.

Les mer...

2024-02-01 14.15

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv