195028w4195028w5195028w3195028w2195028w1

Fagflis Grenland har fliser som varer i 50 år

Med over 1000 kvadratmeter utstillingslokale er Fagflis Grenland en av de største butikkene i kjeden. – Målet vårt er ikke å være størst, men å være best, sier daglig leder John Fredrik Lysø.

Kvalitet, sortiment og kunnskap er Fagflis Grenland sitt hovedfokus. Blant de syv ansatte kan samtlige gi deg profesjonell veiledning.


– Vi har flere ansatte med 30 og 40 års erfaring, så vi sitter på mye kunnskap, sier John Fredrik Lysø. 


Han er både daglig leder og deleier i Fagflis Grenland, eller Lysø Flis som noen også kjenner dem som. Butikken på Kjørbekk har spesialisert seg på flis og naturstein, og tilbyr et stort og variert utvalg for både privatkunder og proffmarkedet.



– Vi er bransjefolk og brenner for jobbene våre. Vi har mye kunnskap om hva som fungerer og ikke fungerer, og kan derfor hjelpe folk med det meste, forteller han.


23 år med erfaring
John Fredrik er bokstavelig talt født og oppvokst i bransjen. Fliskarrieren har historie helt tilbake til 1984, da John Fredrik var 2 år gammel. Faren hans startet da flisbutikken Flisspesialisten, som han drev helt frem til 2007. Opp gjennom årene har John Fredrik derfor vokst opp i bransjen, og har jobbet i flisbutikken siden han var 14 år. I 2010 startet John Fredrik og faren opp Fagflis Grenland, som de liker å se på som en videreføring av Flisspesialisten.


– Det er absolutt en videreføring av min fars filosofi fra gamle dager. Vi har fortsatt en del av hans gamle kunder, i tillegg til mange nye, forteller han.


John Fredrik har nå vært i bransjen i 23 år.


– Jeg så jo tidlig at jeg synes det var gøy. Jeg liker kombinasjonen av å drive et foretak i tillegg til at jeg er genuint opptatt av flis. Flisindustrien har hatt en enorm utvikling de siste årene. Det er veldig fascinerende hva de får til å produsere nå, sier han.


3D-tegning
Fagflis Grenland samarbeider med mange flinke håndverkere, og hjelper gjerne kundene sine med å få tak i riktig arbeidskraft.


– Vi formidler kontakt, og vet hvem som har tid og kan passe til jobben det gjelder, sier han.


Fagflis Grenland tilbyr også 3D-tegning av et prosjekt, slik at man kan se resultatet av den aktuelle flisen før man kjøper den.


– Det betyr mye for kundene våre. Profesjonell veiledning og service får vi mange positive tilbakemeldinger på, forteller John Fredrik.


De er godt rustet til å hjelpe kunden, og har til og med en ansatt med interiørbakgrunn som kan hjelpe til med design eller fargevalg.



– Vi spisser kompetansen. Alle kan ikke være eksperter på alt, så vi har valgt å spesialisere oss på forskjellige ting.


Kvalitet som varer
Fagflis Grenland står blant annet bak all flisen som er levert til nye Østre Porsgrunn Kirke.


– Man sier at en kirke skal stå i 100 år. De flisene vi har levert til Porsgrunn er helt normale fliser, og jeg har ingen bekymring for om flisen skal holde. Det er nok det morsomste og største prosjektet vi har vært med på noen gang, sier John Fredrik.


Han er opptatt av det grønne skiftet, og håper flere og flere vil se verdien i å velge fliser eller naturstein i en kvalitet som varer.


– Ved bruk og slitasje ser man raskt forskjell på fliser. Kvaliteten her er så god at flisene våre skal være like fine etter 50 år, forteller han.


Mye å velge i
Fagflis Grenland handler aller mest flis fra Italia, noe det er en spesiell grunn til.


– De er uten tvil det beste produksjonslandet. Italia produserer sine egne maskiner, noe som gjør at de har en enorm kompetanse, forteller John Fredrik.


Han legger trykk på hvor viktig det er å holde seg oppdatert i bransjen.


– Å holde meg oppdatert er noe av det som er gøyest. Det skjer så mye og det kommer noe nytt hele tiden. Selv om vi har 1000 kvadratmeter med forskjellig type flis nå, så kunne vi lett ha fylt 100 slike lokaler. Det er så mye å velge mellom.



Ti år
I år har Fagflis Grenland tiårs jubileum, og selv om John Fredrik er storfornøyd med den enorme utviklingen de har hatt hittil, mener han at det alltid er viktig å sette seg nye mål.


– Vi startet med blanke ark og null kroner i omsetning, men har hele tiden hatt en positiv utvikling. I dag omsetter vi for over 30 millioner kroner, men vi er ikke helt der vi vil være enda. Vi ønsker så klart å fortsette å øke, og kanskje få en ansatt eller to til. Heldigvis ser fremtiden veldig bra ut uansett. Herr og Fru Nordmann blir aldri ferdig med å pusse opp, avslutter han.

Les mer...

2020-01-02 20.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv