møllerbilryen12møllerbilryen2møllerbilryen4møllerbilryen5møllerbilryen6møllerbilryen7møllerbilryen8møllerbilryen9møllerbilryen13møllerbilryen10

Har kortest ventetid på de nyeste bilmodellene

Volkswagen-forhandleren Møller Bil Ryen, har en imponerende modellpalett med biler som appellerer til den fremtidsrettede sjåføren – som aller helst vil ha bilen sin i morgen.

Den høythengende Bobla som svever i luften utenfor Møller Bil Ryen, har nærmest blitt et statussymbol for Volkswagen-forhandleren på Ryen. Med sine 56 år i drift, kan de med all rett kalles for en veteran i bilforhandler-bransjen.  


– Vi er eldst av Møller Bil-anleggene, og her har det vært Volkswagen personbilnyttekjøretøy og skadeavdeling siden 1965. Vi har også flere ansatte som har vært her siden 70- og 80-tallet, forteller daglig leder Svein Morten Bergh innledningsvis. 


Årets Volkswagen-forhandler
Det gigantiske bilanlegget med 130 ansatte på Ryen straks utenfor Oslo sentrum, stakk i fjor av med prisen «Norges største Volkswagen-forhandler».  – Vi kaller det «the battle of Norway», og den tok vi! Det er mange å konkurrere mot, så det var skikkelig gøy, gliser Svein Morten. 

Oppslutningen rundt den nye «folkebilen» ID.3, ble en minst like stor suksess for Møller Bil Ryen, som opplevde full aktivitet på huset i forbindelse med lanseringen.  


– Vi gikk og ventet på den og visste ikke helt hva som kom. Før har man vanligvis tatt og følt litt på produktet i forkant, men på grunn av det har vært nedstengt, har opplæringen for selgerne blitt satt litt på is. Vi begynte å selge et produkt vi bare hadde sett bilder av og ikke hadde så masse forhåndskjennskap til, men kontraktene bare rant inn, forteller en entusiastisk markedssjef, Lars Petter Bjørnholt. 


Svein Morten forteller at Volkswagen satser for fullt på den elektriske fremtiden, som er en viktig bidragsfaktor til den gjeve posisjonen bilmerket har på det norske bilmarkedet i dag.  


– Norge er et elektrisk marked, og på mange måter et pilotmarked. Fremtiden er lys for Volkswagen, for å si det mildt. Og nå begynner det å eskalere med bilmodeller som kommer fortløpende, sier han.  


Som en verdig etterfølger av ID.3, har familiebilen ID.4 slått gjennom med en splitter ny plattform som står seg godt konkurransemessig – ID.4 er så stor! Det er mye glede over den bilen, som har lang rekkevidde og romslighet. Den passer for alle, så den var perfekt å få på plass, skryter markedssjefen.  


Svein Morten istemmer: 


– Med den rekkevidden er det fullt mulig å både pendle med elbil som hovedbil – også for de som bor utenfor Oslo. Man kan fint dekke behovet sitt med ID.4. 


Kan levere
Snart kommer enda en etterlengtet modell; firehjulstrekkeren GTX. Her er salget i full gang selv om bilen ikke har kommet enda. 

 

– Vi solgte i underkant av 60 biler første dagen – med stengt butikk, sier Svein Morten.  


Volkswagen presenterer nye modeller på løpende bånd, og som oftest holder de seg innenfor tidsfristen for lansering.    


– Leveransene har vært gode, fabrikkene er åpne og det er kjempemasse som er positivt. Noe av det som gjør at vi ser lyst på fremtiden, er at vi kan faktisk levere. Vi har ID.3 og ID.4, og begynner å levere ID.4 med firehjulstrekk over sommeren – og det er det ikke mange som kan i disse tider, poengterer Lars Petter.  Av nyttekjøretøy, kommer den megakule ID Buzz som cargo, og etter hvert vil den dessuten også komme som 7-seter. 


– Det er mange som spør om Buzz! Volkswagen er innovatører, men samtidig tar de med seg historien sin, sier Svein Morten om den historiske folkebussen.  


Lars Petter og Svein Morten ser frem til å få en fullverdig elektrisk variant, men de selger også mye av Crafter, som fås både som elektrisk og diesel.  


Fokus på miljø
Hos Møller Bil Ryen, står miljøfokuset sterkt. De har miljøsertifiseringen ISO 14001, som én av få bilforhandlere. De gjør det de kan for å sikre at bilanlegget er så miljøvennlig som mulig, og har blant annet byttet til LED-lys og planlegger i disse dager en miljøstasjon utenfor lokalet.  


– Og så har vi et slogan; vi kaller oss for «din miljøbilforhandler i Oslo». Det er også fordi vi har investert voldsomt i både hurtigladere og vanlige ladere utenforDet er viktig å tenke fremtid, fastslår Svein Morten.  Volkswagen er jo nettopp et svært fremtidsrettet bilmerke, som er kjent for sin allsidighet og svært imponerende modellbredde med alt fra e-up! til Touareg. Alt fra spenstige familiebiler som T-Roc og Tiguan R, til råtasser med store motorer som Touareg og Tiguan hybrid, preger modellpalletten til Volkswagen.  


– Det kommer også en ny Polo til sommeren, som blir større og romsligere. Det skjer noe hele tiden, smiler Lars Petter, som gleder seg til å få rulle ut de mange nyhetene i tiden som kommer.   

Les mer...

2021-06-01 15.45

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv