185051w1NY185051w4185051w3185051w1185051w2

Dette bør du se etter når du velger hudpleieklinikk

Der andre sier ja, sier kosmetisk dermatologisk sykepleier Lene Andresen, noen ganger nei. Det har hun gode grunner til.

Lene Andresen driver LM Kosmetiske Hudklinikk på Jessheim. Vi møter en blid jente med et imøtekommende vesen og vakker hud som nærmest gløder. Slik har det ikke alltid vært, betror hun oss.


– Jeg har faktisk alltid hatt interesse for hud, spesielt siden jeg har hatt litt utfordringer med huden min selv. Jeg har hudlidelsen rosacea, og har tatt laserbehandling og veldig mange behandlinger. Det var først i jobben min som kosmetisk dermatologisk sykepleier at jeg virkelig forstod meg på huden min. Jeg brukte ett år på å få den balansert, og sånn er det med mange behandlinger; det er ingen quick fix, og man må være tålmodig.


Vil gjøre noe godt for andre

Andresen utdannet seg til sykepleier relativt sent. Hun elsker å jobbe med mennesker, men ble skuffet i møte med sykepleierbransjen. Hun hadde gjerne sett for seg at man som sykepleier fikk mer tid til pasientene. Hun kunne rett og slett ikke stå inne for de knappe pasientmøtene, og valgte å videreutdanne seg til kosmetisk dermatologisk sykepleier etter 10 år som sykepleier i kommunen.


– Det å gjøre noe godt for andre, det gjør meg så innmari bra, smiler hun ydmykt. 


– Drømmen min var å komme i gang med noe eget. Jeg turte å satse, og leide meg et lite lokale på Eidsvoll der jeg fikk kunder og tok kurs parallelt med studiene. 


I to år sjonglerte Andresen nattevakt-jobb, egen klinikk og skole. Hjemme hadde hun to små barn – og en mann som støttet henne fullt ut.


I tillegg gikk hun ofte på kurs både i London og hjemme i Norge, og tilegnet seg gradvis kunnskaper som gjorde at hun valgte å starte litt mer sentralt på Jessheim.


– Jeg vil avvikle klinikken i Eidsvoll og ha alt på ett sted her på Jessheim. 


Som sagt, så gjort. Andresen har sagt opp sykepleierstillingen sin, og kan snart fokusere 100 prosent på klinikken på Jessheim. Hun er på klinikken i Eidsvoll en gang i uka på grunn av faste kunder og eldre som ikke kan reise så langt. Derimot har mange reist langt for å komme til Andresen. Noen har kommet fra Hønefoss, andre helt fra Oslo. 


– Men nå må de komme hit, sier hun med et smil. 


185051w2


Utdannet på høyskolenivå

Andresen forklarer at konkurransen er en del større her på Jessheim enn i Eidsvoll, men det er også kundekretsen. 

– Og så er det forskjell på oss. Vi som er utdannet på høyskolen kaller oss kosmetisk dermatologisk sykepleier, for vi lærer i tillegg svært mye om hud. Jeg er opptatt av huden og ikke bare injeksjoner, sier hun, og poengterer at hun synes det er veldig mange flinke folk i bransjen der alle er gode på forskjellige områder.


Troverdig i en utroverdig bransje

Hud, fillers og botox er kjerneområdene hennes, og hun har brukt mye tid på å tilegne seg kunnskapen hun trenger for å se hvilke behandlinger hun kan gå god for å utføre, og ser alltid sine kunder med etiske øyne.


– Jeg tenker ikke på penger, men det etiske. Du kommer aldri vekk fra at huden også må pleies. Du kan gjøre så mye med fillers og botox, men du må ikke glemme huden din!


Andresen forteller om en godt voksen dame som kom inn på klinikken og ønsket filler og botoxbehandling, men som hadde en altfor solskadet og neglisjert hud til at Andresen synes det var etisk forsvarlig å behandle henne. Hun er alltid ærlig med kundene sine.


– Jeg synes jeg er god på å se sånne ting. Man skal ha respekt for andres ønsker, men samtidig jobbe ut i fra etikk. 

Et annet tilfelle var da en eldre kvinne kom på konsultasjon og ville stramme opp slapp hud på halsen. Andresen så straks at det ville vært fysisk umulig. Kvinnen gikk til en annen terapeut som til tross for en umulig oppgave, sa at hun kunne hjelpe henne. Andresen mener det er en hårfin balanse å lytte til kunden og dennes ønsker, men samtidig være ærlig med kunden de gangene hun ikke kan hjelpe dem. Det inngir en unik troverdighet i en bransje som er preget av å tjene raske penger på skjønnhetsbehandlinger.


– En kjempeviktig del av jobben er å være ydmyk og møte kunden. Jeg synes at alle burde ha erfaring fra sykepleierfaget før de står på egne ben i slike klinikker, mener hun.


185051w3


Alle skal ha råd til å behandle et hudproblem

Av behandlingsprodukter, har Andresen lagt sin elsk på den profesjonelle, medisinske serien Environ, som er basert på antioksidanter. Enkelte av produktene må man være sertifisert helsepersonell for å selge, og ingen av Environs produkter kan kjøpes over nett. Hun har brukt god tid på å bli kjent med produktene, og mener at de møter hennes krav til profesjonalitet og gode behandlingsresultater. 


– Jeg har også den tøffe kuren ME Line, som er veldig fin mot pigmenteringer, arr og akne. Alle produkter jeg har på klinikken er blitt testet på meg selv, for jeg selger aldri noe til andre som jeg ikke står inne for.


Kunder med alvorligere aknetilfeller, føflekker eller tilstander hun er usikker på, henviser hun alltid videre til hudlege.

 

– Noe annet jeg har lagt stor vekt på, er at alle skal ha råd til å prøve en behandling om de har et hudproblem. Derfor har jeg lagt meg lavt i pris for ungdommer som sliter med huden sin, for jeg føler så innmari med dem! Det handler ikke om skjønnhet, men hudhelse. Om jeg setter ned prisen på slike behandlinger, er terskelen lavere for at de kommer hit og får hjelp, avslutter den ydmykesykepleieren. 


185051w4

Les mer...

2018-12-05 05:00

201029w5

Fenomenal mottakelse for Gumpens Auto Grenland

Artikkel På åpningsdagen fikk Gumpens Auto Grenland besøk av over dobbelt så mange gjester som de hadde regnet med. Siden oppstarten i november 2018, har de 106 ansatte ved det svære anlegget i Melkevegen 10 i...
201031w1

– Vi fikser alt fra topp til tå

Artikkel Skjønnhets- og velværesalongen Maxi Velvære, tilbyr mange ettertraktede behandlinger under ett tak, og pleier kroppen fra topp til tå.

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv