mitek1IMG_20210309_080135IMG_20210316_114549IMG_20210316_12003920200710_131827IMG_20210316_114450IMG_20210316_115955IMG_20210316_120641IMG_20210316_120800

Har du hørt om fremtidens smarthusløsning?

Fremtidens smarthusløsninger blir bare smartere og smartere. – Du kan stå hvor som helst i huset og gi kommandoer, forteller elektroinstallatør Marius Bakaas ved Mitek i Bø i Telemark.

Nå om dagen går det mye i smarthusinstallasjoner for det Telemarksbaserte elektrofirmaet Mitek. Smarte smarthusløsninger er nemlig blitt både mer tilgjengelig og langt mindre kostbart enn det var for bare noen få år siden. Marius Bakaas, eier og daglig leder i Mitek, hyller smarthus-teknologien, og mener den er her for å bli. 


– Smarthusløsninger blir for det meste solgt inn som noe du kan styre med mobilen, men for min del handler det mest om å gjøre hverdagen så enkel som mulig. Du kan automatisere, spare penger på strøm, bruke stemmestyring og bevegelsessensorer, opplyser han.

  

Stemmestyring er fremtiden
Selv er Marius en flittig bruker av stemmestyring hjemme hos seg selv. 


– Stemmestyring tror jeg er fremtiden i smarthus; du kan stå hvor som helst i huset og gi kommandoer. Det tror jeg vi kommer til å selge mest av i tiden fremover, spår han. 


 

Med smartløsninger kan du også kutte energiforbruket betraktelig – mens du lader elbilen din! Laderen vil da bruke tilgjengelig strøm ved å veksle på å bruke energi fra andre deler av huset, for eksempel ved å koble ut varmekabler og varmtvannstank, som likevel holder lenge på varmen, i tidsrommene hvor strømmen er billigst.   


De mange innstillingene og kommandoene du kan legge inn i smarthus-systemet, inkluderer blant annet forhåndsinnstilt lys- og varmestyring og mulighet for å låse eller låse opp ytterdøra på distanse.  


– For meg er smarthus en løsning der du kommer inn i huset ditt og den detekterer bevegelsene dine; lyset skrur seg på og varmen regulerer seg.  



Det er disse løsningene som Mitek har lagt ekstra stor vekt på i dag. Marius trekker spesielt frem laststyring i forhold til strømprisen. 


Elektroinstallatøren fremholder at man bør ha en viss forståelse av smarthus-løsninger, og ikke minst interesse for å lære seg hvordan systemet fungerer for å få mest mulig ut av sitt smarthus.  



Startet Mitek 
Marius startet sin elektroinstallatør-karriere i april 2017 sammen med en kamerat som også var nyutdannet elektroinstallatør. 


– Vi hadde andre jobber på dagen, men tok på oss oppdrag på kvelder og helger. Da kom det en dag en forespørsel om vi ville være med på å bytte AMS-målere; de nye strømmålerne, og de lurte på hvor mange jeg kunne stille med. Da tok vi kontakt med noen som hadde spurt meg tidligere om jeg var interessert å etablere noe, og det endte med at de kjøpte seg inn, forteller Marius. 


Fra 2. mai 2017 hadde de seks mann i 100 prosent arbeid fra første dag. Det gikk som oftest i bytte av strømmålere, men de tok også andre oppdrag innimellom.  


1.januar 2019, kjøpte de opp Elektrikern AS, som da ble en del av Mitek. Fem år etter oppstarten, er det dog bare Marius igjen som ansatt av de tre som startet det hele.  


– Jeg føler vi har et godt rykte og har en jevn strøm av jobber med en stor ordrereserve. Vi har profilert oss som ærlige, fleksible og trygge, og vi er opptatt av å gjøre en god jobb, fastslår Marius, som tar godt vare på sine ti ansatte.  



– Jeg er opptatt av å ha ansatte som ikke bare «møter opp» på jobb. Arbeidsdagen blir mye lettere og morsommere om du interesserer deg for det du gjør, tar stolthet i det og ønsker å utvikle deg videre, understreker han. 


Trygge kunder 
Ærlighet går ofte hånd i hånd med trygghet, ifølge Marius, og Mitek legger stor vekt på at deres kunder skal føle seg trygge og godt ivaretatt gjennom hele prosessen.  


– Jeg har alltid hørt at elektrikere aldri rydder, kommer ikke til tiden og at regningen ofte blir større enn avtalt. Det har vi fokusert på å motbevise gjennom god dialog med kundene og ha stolthet i det vi driver med. Faglig kompetanse, kvalitet og kommunikasjon er vårt hovedfokus, fastslår Marius.  


– Noe vi også har scoret høyt på er fleksibilitet. Vi gjør det vi kan for å få til ting; vi er pliktoppfyllende, stiller opp, og snur om fort om det er behov for hjelp – alltid til avtalt tid og avtalt pris, avslutter Marius med et smil.  



Les mer...

2021-09-01 15.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • MITEK AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      35 10 24 00
    • Adresse:
      Sandavegen 19B, 3802 Bø i Telemark
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv