182042.jpg BV1182042.jpg BV2182042.jpg BV3182042.jpg BV4

Slår hull på mytene om håndverkere

Vi møter Tommy Orderud og Christian Gunnarsson hos Bygg Vision Göteborg AB som forteller om byggebransjen i dag.

Tommy og Christian betoner at én av hemmelighetene bak suksessen er å lykkes med å slå hull på mytene som eksisterer om byggebransjen, og å overraske kunden på en positiv måte.

 

Tommy hadde selv jobbet som snekker for et større byggefirma i mange år da han følte at tiden var inne for å stå på egne ben. Han satte i gang med det som skulle bli Bygg Vision Göteborg med en ansatt, og snart begynte bestillingene å rulle inn. I løpet av kort tid hadde de vokst til 12 ansatte, og arbeidsmengden var stabil i flere år.


– Det føltes lenge som en hanske som passet oss bra, men nå føler vi at det er på tide å satse igjen og ta firmaet ett skritt lengre. Vi klarer alt innen privatbygg i dag, men større prosjekt føles som en utfordring, mener Tommy.


182042.jpg BV4


Hva gjør man da for å vokse og først og fremst holde seg stabil innen bygg? I Sverige har firmaene hard konkurranse fra firmaer innen EU, og det gjelder å levere for å overleve. Christian mener at en av tingene man slåss mot er fordommene om håndverkere som florerer i samfunnet. Man forventer seg ikke engang at en håndverker skal komme til avtalt tid eller at fakturaen skal stemme med det som ble bestemt på forhånd, betoner han.


Alle de forskjellige seksjonene som bygger opp Bygg Vision må ha samme innstilling og jobbe på den samme måten for å overtreffe forventningene hver gang. De nyansatte blir raskt lært opp av de som er eldre i gården for at alt skal gå som smurt med fornøyde kunder og gode referanser.  


– Det er jo slik at man aldri er bedre enn sin siste jobb, og vil man få inn bestillinger trenger man gode referanser, sier Tommy. Da gjelder det å aldri hvile på laurbærene, men bare holde samme takt hele tiden.


Et viktig aspekt er også førsteinntrykket som kunden får når det kommer håndverkere hjem for å jobbe med et prosjekt. Tommy mener at dette er enda viktigere for mindre firmaer. De store kjempene har sine jobber der håndverkerne for det meste prater med hverandre, men i en mindre bedrift kommer man nærmere kunden, som må føle seg trygg på å ha håndverkeren i hjemmet sitt.  


– Som snekker får man mange ulike roller når man er hjemme hos noen! Man skal være selger, håndverkskyndig, økonom og noen ganger til og med psykolog, sier Tommy med en latter. Dette må man klare, for kunden blir ikke fornøyd med jobben om han ikke er fornøyd med kundebehandlingen!


I løpet av årene har firmaet utviklet en helhetlig løsning rundt alle jobbene de skal gjennomføre, og ved å ansette og bygge opp samarbeid, kan de ta seg av hele prosjekt fra tegning til ferdig produkt. Tommy har blant annet fått tak i en arkitekt som har vært med i en årrekke og som de vet de kan stole på. Dessuten finnes det flere ulike håndverksyrker representert for å løse ulike deler av et bygg.  


– Vi har flere forskjellige deler i firmaet, men det er viktig at de er så selvgående at de føles som egne firmaer, mener Tommy. Vi er ulike brikker i puslespillet der alle må finne sin egne del av mønsteret og levere det de skal. Det er da man får flyt i arbeidet og man kan holde det man lover.


Når alle har et godt samarbeid minsker også risikoen for skjulte kostnader, og fakturaen til kunden stemmer overens med prisforespeilingen de har godkjent, legger Christian til og fortsetter: alt handler egentlig om at man må være nøye med detaljene slik at det ikke blir noen feil. Kan alle involverte gi kostnadskalkyler som holder og vi kan stole på, så fungerer det bra og vi kan levere et godt resultat.


Bygg Vision reiser rundt i hele Göteborgsområdet, og når den ene naboen anbefaler dem til den neste, vokser firmaets kundekrets hele tiden. Nå har de bestemt seg for at de under ekspansjonen skal krysse Sveriges grense og begynne å bygge i Norge.


– Vi kommer til å reise over til Oslo og ta prosjekt der også, men vi får se hvor mye det blir. Det er så mye å gjøre her i Göteborg at det er vanskelig å rekke alt!


Det finnes ingen egenverdi i å vokse altfor fort, mener Tommy. En av de fremste styrkene i et byggefirma er nettopp stabiliteten, og den må ikke utfordres selv om det er spennende å vokse. Ingen kunder tør å leie et firma som risikerer å gå konkurs midt i byggingen slik at de står der med et halvferdig hus. Ifølge Tommy er nettopp stabilitet over tid noe man skal gå ekstra i sømmene på i tillegg til anbefalinger.

– Ved en så stor satsing er tryggheten virkelig alfa og omega, og det er akkurat det vi gir til våre kunder. Vi kommer til avtalt tid og gjør det vi skal. Dessuten er vi veldig trivelige også, men det er bare en bonus, avslutter Christian.


182042.jpg BV3

Les mer...

2018-04-04 17.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    • Bygg Vision Göteborg AB
    • E-post
    • Hemsida
    • Facebook
    • Telefon:
      070 456 69 67
    • Adresse:
      Hildedalsgatan 200, 41705 Göteborg
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv