171048 TB0171048 TB

Tore på jernbanesporet | Autoclassic Togbutikken AS

Det er lett å drømme seg tilbake til barndommen når man kommer innenfor døra til Togbutikken på Sem i Tønsberg. Tore Hjellset er en jernbaneentusiast av de sjeldne.

- Helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst til å drive butikk. Jeg startet opp i det små i Grimstad, og fra én liten hylle med modelltog i butikken med bildeler til Morris Mini - som jeg også fremdeles driver, tilbake i 2005, så har butikken min vokst til i dag å være en av de ledende butikkene i landet på modelltog.


Togbutikken flyttet han til Sem for tre år siden. Her finner man alt fra enkle startsett til mer eksklusive samlemodeller og håndlagde ting. Hjellset forteller at utvalget er mest for voksne modellbyggere. Han har ikke leketøy for de aller minste, og snittalderen på kundene ligger på rundt 50 år. 


Hjellset forteller at mange av hans kunder er godt voksne menn som nå endelig får realisert barndomsdrømmen om den store modelljernbanen. Noen av kundene bygger store modelljernbaneanlegg, noen er samlere, mens andre igjen er modellbyggere som bygger modellene sine fra byggesett uten å ha de på en bane. 


- Norsk Modelljernbane (NMJ) er vår største leverandør. De lager fantastisk flotte modeller av typisk norske lokomotiv og vogner, og dette er også helt klart det jeg selger mest av. Vi selger også mye fra den for mange kjente produsenten Märklin. Nostalgi er nok en sterk drivkraft bak denne hobbyen, og mange vil nok forsøke å gjenskape minner fra barndommer i miniatyr, humrer den blide butikkinnehaveren. 


- Dette er - og skal være, en liten butikk. Togbutikken skal være et hyggelig sted som folk skal ha lyst til å komme tilbake til. Ved å være såpass liten kan jeg være fleksibel og lage spesialløsninger for kundene slik at de føler seg godt ivaretatt. Jeg trenger ikke å øke omsetningen, men jeg ønsker å øke vareutvalget. Jeg vil fremover forsøke å lage en enda mer spennende butikk slik at folk nærmest kan gå på oppdagelsesferd når de er her.  



Les mer...

2017-04-07 16.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Autoclassic Togbutikken AS
    • Telefon:
      33 21 00 80
    • Adresse:
      Gamle Ramnesvei 36, 3170 Sem
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv