Vitony191008w2191008w1191008w4191008w5191008w3

Vedlikeholdsfrie hagemøbler er tid og penger spart

Vito Design AS har agentur på en rekke vedlikeholdsfrie kvalitetshagemøbler i Norge: – Alle liker hagemøbler og vil gjerne sitte ute, men ingen vil ha noe jobb med det.

– Vi spesialiserer oss på utemøbler som er funksjonelle, har komfort og kvalitet – og til en fornuftig pris, forteller Lisbeth Skarre Lund oss.


Her på Kolbotn driver Lisbeth med agentur for et knippe håndplukkede kvalitetsmerker sammen med ektemannen sin; Ole-Jacob Lund, gjennom firmaet Vito Design som hun grunnla allerede i 1997 sammen med en venninne. Mye har skjedd siden den gang.


– Grunnen til at jeg startet Vito Design var at jeg ikke syntes det fantes noe på markedet til en grei pris med et ålreit design. Så fikk jeg en dag se en annonse for Fiam utemøbler i et dansk interiørmagasin, og reiste ned til butikken i København som hadde disse møblene, forklarer Lisbeth.


Unikt i Norge

Fiam er en italiensk, solid kvalitetsprodusent. De startet sin produksjon i 1975. Det tidløse designet og stolenes gode sittekomfort, har gjort utemøblene til klassikere verden over, og nesten alle av oss har en eller annen gang ligget i en solstol fra Fiam i Syden. 


Lisbeth fant fort ut at møblene hun så på i København var helt spesielle. Interessen for de unike utemøblene vokste seg større, og hun bestemte seg for å kjøpe med noen eksemplarer hjem til Norge. 


– Dette var jo ikke noe vi hadde i Norge på den tiden, sier hun entusiastisk om oppdagelsen av de stilrene og praktiske utemøblene. 


– Det norske markedet på den tiden bestod for det meste av tunge tremøbler som krevde mye vedlikehold, legger Ole-Jacob til. 


191008w5


God investering

Når det kommer til vedlikehold og robusthet, får Fiam nemlig toppscore. For er det noe vi nordmenn virkelig misliker når våren kommer, så er det å plukke frem falmede og stygge tremøbler som trenger en runde med pussing og et malingsstrøk eller to før du i det hele tatt kan sette deg ned og nyte sola.


– Alle liker hagemøbler og vil gjerne sitte ute, men ingen vil ha noe jobb med det, sier Ole-Jacob.


Han råder folk til å tenke langsiktighet og holdbarhet, og se vedlikeholdsfrie utemøbler som en investering i tid og penger.


– Du kan kjøpe utemøbler fra Kina som tåler å stå ute, men etter hvert blir det rust på møblene, og du blir nødt til å kaste de. Når du først skal ha noe vedlikeholdsfritt som du kan ha i årevis, må du faktisk betale litt for det. 


Opptatt av det visuelle

Foruten å være importør av Fiam utemøbler, fører Vito Design kvalitetsmerkene Tica Copenhagen, Schaffner og Nanoo by Faserplast. Paret Lund røper at de har mange store møbelbutikker på kundelisten som inkluderer 85 forhandlere fra nord til sør. Mange butikker henvender seg til Vito Design med et ønske om å få selge møblene i sin butikk, men det hender at de er nødt til å si nei. Lisbeth er nemlig opptatt av at forhandlerne ikke skal ligge for nære hverandre.


– Når jeg selger inn produktene til en ny forhandler og det ikke passer med et besøk, sier vi at de kan prøve en eske med fire stoler, og fakturerer først når stolene er solgt. Jeg vet av erfaring at stolene selges etter hvert, sier Lisbeth med et smil. 


– Mange av forhandlerne har også nettbutikk, og det er en veldig fordel for oss, da nettsalg generelt står foren stadig økende andel av totalsalget.Vi er også aktive på Instagram og Facebook, og har erfart at disse har en enorm makt. Salget har rett og slett tatt av etter dette. 


Lisbeth og Ole-Jacob viser oss sin splitter nye nettside. Den preges av store, profesjonelle og innbydende bilder. 


Søkelyset på teknisk informasjon er blitt flyttet over til et søkelys på miljøbilder der produktet er i fokus. Og miljøbilder er essensielt, særlig i forbindelse med nettsalg.


191008w4


Bestselgeren Fiesta

Fiesta-stolen er bestselgeren på det norske privatmarkedet. Det var denne Fiam startet med i 1975,og som må sies å være en klassiker.


For et par år siden hadde Fiam et ønske om å få utviklet en god, funksjonell og tidløs spisestol. Vito Design koblet derfor Fiam til norske Torsteinsen Design, og resultatet av dette samarbeidet ble i første omgang Lido-serien. Med denne serien har Fiam en stol som egner seg godt for både prosjekt- og privatmarkedet. Vito Design har allerede levert Lido-stolen til en stor café-kjede i Oslo. 


Lido-serien er stoler av aluminium.  De er motstandsdyktig mot vær og vind, samtidig som de er svært praktiske både for dem som har liten plass i hjemmet eller som rett og slett ikke har tid eller lyst til å vedlikeholde stolene. De er stabelbare.


Ole-Jacob forteller at stolene er blitt nøye testet av et italiensk sertifiseringsorgan. Flere av stolene har stått ute i Norge på det andre og tredje året, og er like fine til tross for snø og hardt vær. 


– Fordelen er at de kan stå ute hele året. De kan også brukes som ekstrastoler inne ved behov. Det er veldig praktisk for dem som bor i en liten leilighet, fastslår han og fortsetter om Fiam-møblene generelt:


– For det andre, så er aluminium veldig lett. Fiam-møbler ruster ikke, de er lette å flytte på, slå sammen og lagre. 


Kvalitet, design og komfort

Vito Design har kun 20-30 reklamasjoner per 15 000 enheter på Fiams utemøbler. 


– Vi vet at det er bra kvalitet på varene, og at sittekomforten er god. Fiam er også konkurransedyktige på pris, sier Lisbeth.


Den rekordvarme sommeren i fjor gjorde utslag på salget av utemøbler. For Vito Designs del førte det varme været til en salgsøkning på hele 50 prosent fra 2017 til 2018.


– Og det rare er at folk som jeg trodde kanskje ikke ville like stolene, liker de! Det kommer sikkert av komforten, for mange menn sitter ute i stolene mens kona er inne i interiørbutikken, og da blir beslutningsprosessen ganske kort, ler Lisbeth.


– Kvalitet, design og komfort, er en god kombinasjon, smiler ekteparet. 


191008w3

Les mer...

2019-01-15 10.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv