Løvaasmaskin4Løvaasmaskin1Løvaasmaskin2Løvaasmaskin3Løvaasmaskin5Løvaasmaskin6Løvaasmaskin7Løvaasmaskin8

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.

Løvaas Maskin AS ble etablert i 1999 av Magne Løvaas. Magnes sønn; Eirik Løvaas, har gått gradene i farens bedrift og har vært daglig leder siden 2013. Løvaas Maskin kombinerer anleggsgartnertjenester med entreprenørtjenester, og den store bredden i tjenestespekteret har bidratt til at Løvaas Maskin i dag er en foretrukken entreprenør på Vestlandet. 

– Vi har en haug med kompetanse både innen anleggsgartnertjenester og entreprenørtjenester, poengterer Eirik Løvaas, daglig leder i Løvaas Maskin AS.  


Tar ansvar for miljøet 
Løvaas Maskins innholdsrike tjenesteportefølje, strekker seg fra ordinære entreprenøroppdrag som håndverkertjenester, gravetjenester, vei- og vintervedlikehold, til anlegg og pleie av plener og gressareal, natursteinstjenester, trepleie og jordsortering.  

– Vi er vant med å se ting fra en annen side siden vi er en litt en annerledes maskinentreprenør med en annen tankegang enn en typisk maskinentreprenør, forklarer Eirik Løvaas og utdyper: 

– Jeg har vokst opp i en bransje som har blitt sett på som en «verstingbransje», og jeg hadde veldig lyst til å jobbe mot at det ikke trenger å være slik. Som en entreprenør har vi et ansvar for å gjøre noe med miljøsituasjonen, og vi bestemte oss ganske tidlig for å ta Miljøfyrtårnsertifikatet, forteller Løvaas videre.  

Å bli en Miljøfyrtårnbedrift kan være både tid- og ressurskrevende – spesielt for en entreprenør. Derfor valgte Løvaas Maskin å ansette en dedikert ansatt i en 100 prosent stilling for å få på plass Miljøfyrtårnsertifiseringen. Da de ble en Miljøfyrtårnbedrift, fantes det ingen krav om dette fra det offentlige, og man kan på mange måter si at Løvaas Maskin gikk i bresjen for et grønt skifte i entreprenørbransjen.  


– Deretter jobbet vi videre med vårt miljøfokus, og har valgt å tenke lengre enn å bare redusere våre Co2-utslipp. Vi utviklet et konsept hvor vi tilpasset egne kurs i forhold til hvordan man håndterer farlig avfall, og videreutviklet det til å bli en ganske komplett kurspakke der vi kunne styre kompetansen som vi mente det var viktig at våre medarbeidere fikk. Dette gjorde vi både for at våre ansatte skulle få en bedre hverdagog for at kundene våre skulle være trygge på at vi vet hva vi holder på med, understreker Løvaas.  

Utviklet nytt system 
Da Løvaas Maskin for noen år siden inngikk en renholdkontrakt med kommunen hvor de skulle utføre generelle renholdstjenester i Bergen sentrum, satte de seg ned med oppdragsgiveren og utarbeidet en liste over konkrete miljøtiltak i forbindelse med renholdet i sentrum. Tilsynelatende enkle tiltak som å bytte ut søppelposer mot en nedbrytbar posetype, velge rengjøringsmidler uten miljøskadelige kjemikalier og skifte til mikroplastfrie børster.  


– I det prosjektet utviklet vi et system som ingen andre har gjort: Vi renset kosteavfallet og fikk etter hvert løyve for å gjenbruke kostemassene. Vi klarte å utvinne strøsingelen, som gikk ut på veien igjen, mens vi komposterte resten. Det var en artig prosess, og det er et godt eksempel på en god dialog med en oppdragsgiver som gjerne ville være med på dette, forteller Løvaas 

Den iherdige miljøsatsingen til den store entreprenøren fra Vestlandet, har resultert i ringvirkninger både i og utenfor Løvaas Maskins lokaler. Hver dag jobber man med å nå nye bærekraftmål, som for Eirik Løvaas er synonymt med et bærekraftig arbeidsmiljø.  

– For meg er bærekraft et stort felt, og jeg tenker at vi må bruke alt vi har av ressurser og mennesker, påpeker Løvaas.  

Prosjekt Bybanen: Solur i betong

Med flere store rammeavtaler under sine vinger, ønsker Løvaas Maskin å ha et fokus på å levere premissløs kvalitet blant annet ved å bevise overfor sine oppdragsgivere at de har et godt arbeidsmiljø. 

– Vi skal være en inkluderende bedriftog derfor fokuserer vi på tiltakopplæring av lærlinger og ansettelser av folk i alle aldre. Vårt største ønske er at folk har en jobb å gå til, der de blir sett. Trivsel er veldig viktig og vi gjør vårt beste for at våre ansatte skal trives, poengterer Løvaas.  

Inkluderende arbeidsmiljø 
HR-leder Siv Merete Horne Bjorøyhar jobbet i Løvaas Maskin siden 2012. Hun stortrives i bedriften, og kan bekrefte at trivselen blant de ansatte er svært høy. 

– Jeg opplever kulturen i Løvaas Maskin som trygg og inkluderende, konstaterer hun. Vi har dessuten tatt inn flere lærlinger som av ulike årsaker har slitt med å fullføre læretiden sin, men som har klart å fullføre den her, forteller Siv Merete videre.  

Løvaas Maskin har en flat struktur som inkluderer alle ansatte - også de som jobber helt ytterst i produksjonen.  

–  Å ha åpne kanaler slik at våre produksjonsmedarbeidere kan varsle inn til oss hva vi kan gjøre for å forbedre helse, miljø og sikkerheter nøkkelen til suksessEn annen hovednøkkel er at vi stadig jobber med kompetansen til de ansatteopplyser Løvaas.  


Løvaas Maskin er alltid ute etter de rette menneskene med de riktige verdiene, og ifølge Eirik Løvaas kan mye av kompetansen tilegnes her.  

– Det har vi veldig gode systemer for her, og jeg har erfart at det ikke alltid er like viktig med kompetanse, men holdningene til en person. Det har gjort at vi sitter på masse forskjellig fagkompetanseog vi får stort sett til det mestefastslår Løvaas 

Les mer...

2024-06-06 09.15

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
Mindeblikk2

Kvalitetsbevisst blikkenslagerbedrift hever standarden til blikkenslageryrket

Artikkel Med et slagord som lyder «kvalitet, enkelt og greit», er Minde Blikk AS en blikkenslager som er nøyaktig til fingerspissene og som bryr seg om å levere høy kvalitet.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv