183003ff183003ef183003ed183003fffg183003e183003lll

Medmenneskelighet skaper muligheter – tilbyr jobb til vanskeligstilte

Det sosiale entreprenørfirmaet, DiamondCare Coating, selger keramisk lakkbeskyttelse til nesten 200 bilforhandlere i hele Norge. Formålet til selskapet er å få de som står utenfor arbeidslivet ut i jobb igjen.

Daglig leder Robert Tostrup forteller til Bransjemagasinet at det har vært en lang prosess å komme dit de er i dag. Tostrup har selv stått utenfor arbeidslivet og vet hvor vanskelig det kan være å komme seg inn igjen. 


– For fire år siden startet jeg og kona mi DiamondCare Norge, som det het den gangen. Hovedgrunnen til at vi startet firmaet var å kunne gi muligheter til mennesker som av ulike grunner står på utsiden av arbeidslivet. Det er hovedsakelig basert på mine egne erfaringer, for jeg var litt av en pøbel i gamle dager og har sittet inne, forteller Tostrup åpenhjertig og fortsetter:

– Det var ikke lett å få seg en jobb når man var litt kjent, og om man fikk en jobb så var det ofte en baktanke med det, sier Tostrup.


183003fffg


Gjennom å tilby bilpleiekurs til bilinteresserte ungdommer og voksne som står utenfor arbeidslivet, genererer det økt selvtillit og muligheter for å stå på egne bein etter endt kurstid. Flere som har deltatt har kommet seg ut i arbeidslivet – enten gjennom å bli ansatt i DiamondCare Coating eller andre steder.

I 2016 ble DiamondCare Norge nominert av Ferd til «årets sosiale entreprenør», men i samme tid ble de anbefalt å splitte opp selskapet etter et hint om at Ferd ønsket å fokusere på opplæring og ikke salg.


183003e


– Mange sosialentreprenører har fokus på å bidra, ta samfunnsansvar og gjøre noe. Det er ofte tett bygd opp mot at staten eller Nav bidrar til å finansiere det, og vi ville i oppbygningsfasen ikke være avhengig av så mange folk. Jeg jobbet med bilpleieprodukter som vi startet med for å finansiere driften og ha noe å leve av.


De splittet selskapet, og DiamondCare Norge gikk konkurs i fjor som en følge av oppsplittingen. Oppsplittingen skjedde på et altfor tidlig tidspunkt, ting gikk for sakte og førte til tapte inntekter for de sosiale entreprenørene.


– Salgsdelen drev vi videre, men vi hadde også visse forpliktelser i forhold til opplæringsdelen da vi fikk tilskudd fra Arbeids- og velferdsdirektoratet for å utvikle sertifiseringsprogram for bilpleiere og bilklarerere. Og det gjør vi fortsatt, men det hadde kostet oss så mye mindre om vi ikke hadde delt opp!


183003ef


Grunntanken er å få ungdom ut i jobb. DiamondCare Coating som de heter i dag, har et samarbeid med over 200 bilforhandlere i Norge som selger keramisk lakkbeskyttelse fra DiamondCare Coating til sine kunder. Dermed fører dette til flere gode ting: Kunder som ikke har tid til å polere bilene sine kjøper produktet for å ta vare på bilene sine, og på den måten er de med på å bidra til at flere ungdommer og vanskeligstilte får en ny sjanse gjennom DiamondCare Coating.


– Det er en runddans. Jo mer vi selger, jo mer får vi lagt til rette for å få nye ungdommer ut i jobb, smiler Tostrup.


183003lll

Les mer...

2018-05-08 10.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    • Diamondcare Coating AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      902 66 633
    • Adresse:
      Skolmar 28, 3228 Sandefjord
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv