marcusbil3marcusbil1marcusbil2marcusbil4marcusbil5

Selger kun elbiler: Suksessrik bruktbilforhandler åpner nye avdelinger

Marcusbil AS er en rendyrket elbil-forhandler som har spesialisert seg på brukte Teslaer og andre elbilmerker. I dag har Marcusbil lokasjoner i Asker & Bærum, Arendal og på Gardermoen, og øker i rask takt med en ny avdeling i Møre og Romsdal.

Hos Marcusbil møter man uten tvil noen av de aller mest genuine og engasjerte elbilselgerne som finnes her til lands. Fra den muntre og karismatiske gründeren og elbilentusiasten Marcus Inberg, til den kompetente salgseksperten Morten Algøy, som lever og ånder for både salg og mennesker.


– Jeg har holdt på med salg i 30 år, og har vært lidenskapelig opptatt av mennesker og salg hele livet. Jeg ble teamleder i en alder av 22 år, og har hatt flere lederroller oppgjennom; salgssjef, salgsdirektør, styreleder og daglig leder. Så man kan vel si at jeg er en engasjert type med mange jern i ilden, sier daglig leder Morten Algøy med et stort smil.Lever av høy kundetilfredshet
Morten kom inn i Marcusbil i fjor høst, og ble daglig leder 1. november 2022. Han kom egentlig inn som konsulent, men fikk god kjemi med Marcus Inberg og valgte å bli værende.


– Marcus spurte meg om jeg kunne tenke meg å bli daglig leder, og siden jeg hadde blitt så godt kjent med alle her i Marcusbil, og syntes at arbeidsplassen var både inspirerende og spennende – i tillegg til at bilmarkedet var brennhett, takket jeg så klart ja, forklarer Morten.


– Jeg pleier å fleipe og si at når det gjelder bilkunnskap, så er jeg den i Marcusbil som har minst kunnskap, avslører han og ler. Men forhåpentligvis har jeg noen andre egenskaper i form av organisering, personalhåndtering og salgskompetanse, som gjør at vi kompletterer hverandre, konkluderer Morten.


Mortens tidligere konsulentkarriere, har lært ham masse om hvor mye det har å si for en bedrift at man har flinke og engasjerte ansatte, og fornuftige systemer og rutiner som bidrar til effektivitet og produktivitet. Slikt blir det nemlig også gode kundeforhold av.


– Vi lever av å ha en høy kundetilfredshet. Bilbransjen har mange flinke aktører, og siden konkurransen er sterk må man ha flinke folk med på laget, konstaterer Morten.


Marcus Inberg startet Marcusbil i 2008 og drev først med salg av Skoda. I 2015 kom elbiler for fullt i Norge, og Marcus heiv seg på «elbiltoget» og har siden den gang kun fokusert på salg av brukte elbiler – med Tesla i hovedfokus.– Det er mange som tenker på Marcusbil som en norsk fetter av Tesla, for jeg tror ikke det er mange i Norge som har solgt så mange brukte Teslaer som Marcus, sier Morten.


Eksperter på Tesla
På fem år har Marcusbil solgt 2 200 brukte Teslaer, og Morten anslår at seks av ti biler som blir solgt er en Tesla.


– Vi synes at Tesla er et godt produkt, og vi opplever at spesielt Model 3 har lite feil og reklamasjoner. Det føles rett og slett som et trygt produkt, i tillegg til at det er et produkt vi kan mye om, forsikrer Morten.


Marcusbil har siden oppstarten fått flere avdelinger i Norge. Per i dag finnes Marcusbil på Gardermoen, i Asker & Bærum og Arendal i sør, og nå skal de snart åpne en ny avdeling på Vestnes i Møre og Romsdal.


Ifølge Morten er bilsalg av brukte elbiler en viktig del av det grønne skiftet, og han peker på de mange fordelene kunden får ved å kjøpe en brukt elbil av en bilforhandler som virkelig kan elektriske biler.– Vi har selgere som ikke bare er flinke til å selge selve bilen, men som også bruker god tid med kunden for å forklare alt rundt elbiler og lading. Det er spesielt viktig for en førstegangskjøper, understreker Morten.


Han tror også at bilselgere som selger både elbiler og fossile biler, mangler den fordypende kunnskapen rundt elbiler.


– Vi på Marcusbil kan alt om elbiler! Det tror vi er en stor trygghet for kjøperen, for her treffer man ingen generalist, men en spesialist på elbiler, fastslår Morten med et smil.


Nytt konsept for fossilbiler
Med det splitter nye konseptet og selskapet Mcar AS, kan Marcusbil nå ta elbilkundens gamle fossilbil i innbytte. Ved å starte et nytt selskap, beholder man også det rendyrkede fokuset på elbiler i Marcusbil, og tar seg av kjøp og salg av fossile biler i det nye selskapet Mcar.


– Vi tror at gjennom å kjøpe kundens fossile bil og selge den igjen, så kan vi forlenge levetiden til den fossile bilen. Vi ønsker samtidig å være konkurransedyktige ved å tilby kunden at vi kan kjøpe den gamle bilen i innbytte, og vi håper det vil hjelpe flere kunder til å gå over til elbil, avslutter Morten Algøy.


Les mer...

2023-12-01 13.15

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv