agderhus_2agderhus_1agderhus_3agderhus_4agderhus_5agderhus_6agderhus_7

Agderhus realiserer kundens drømmehus

Husprodusenten Agderhus AS satser på å være blant de markedsledende på pris, og tilbyr sine kunder et 100 prosent kundetilpasset hus – med arkitekttjenester inkludert i prisen.

Agderhus ble etablert i 2018 som en aktør der alle kunder, uavhengig av budsjett, skal få tilpasset sin bolig etter deres ønsker og behov, uten fordyrende mellomledd og prosesser. Kundene skal få vite hva boligen koster nøkkelferdig og uten skjulte kostnader. Firmaet ble etablert av Asbjørn Rødland som med over 15års erfaring innen utvikling, salg og bygging av boliger ønsket å tilføre markedet det produktet og servicen som har vist seg å være mest etterspurt.– Ved etableringen i 2018 var vi både forhandler av Boligpartner samtidig som vi hadde vårt eget og unike konsept. Det var god markedsføring i å være forhandler for Boligpartner, men de opererer med andre vilkår enn det vi gjør lokalt, da de har store sentrale avtaler. Kundene endte opp med å ta regningen for både prosjektering og mellomleddene- noe som ikke står i stil med vår intensjon i Agderhus. Derfor har det vist seg å være bedre for kundene våre å tilby et lokalt produkt som vi selv utvikler i forhold til hva kunden ønsker. Vi valgte derfor å videreutvikle Agderhus som en frittstående boligprodusent med lokal forankring, og som ett alternativ til ferdighusprodusentene, forteller Asbjørn.


Akkurat slik du vil ha det
Agderhus’ konkurransefortrinn er å være markedsledende på pris, samtidig som de bruker lokale entreprenører og leverandører. Kundene får sin unike drømmebolig designet etter sine ønsker om kvalitet, design og budsjett samtidig som de støtter opp om en rekke lokale leverandører og entreprenører.Asbjørn forklarer hva de gjør annerledes hos Agderhus:


– Vi er i et marked som kalles «EAT-markedet». Det er et marked der hvor husprodusentene når ut til kundene ved å dele ut gratis huskataloger. De aller fleste kunder vil ikke ha et kataloghus, men de vil ha en variant av det. De vil tilpasse huset, og det er ikke alltid de vil ha det til den prisen heller – for det er mange dyre hus blant kataloghusene. Da kan kundene komme inn til oss om de har en egen tomt, og vi kan vi gjøre boligen akkurat slik de vil ha den. Og vi er fortsatt gode på pris, konstaterer Asbjørn med et smil.


– Vi tar heller ingen tillegg for arkitekttjenester, så våre kunder får gratis arkitekttjenester, legger han til.


Asbjørn forteller at fordelen med Agderhus’ nøkkelferdige hus, er rett og slett at man slipper å bekymre seg for om sluttprisen plutselig fyker til værs.


– Tar man utgangspunkt i et kataloghus, så henviser prisen ofte til et hus som ikke er ferdig og der flere kostbare elementer, som betongarbeider, ikke inngår. Hos Agderhus vet du hva huset vil koste allerede under planleggingen, men det er selvsagt ingen problem å legge til noe ekstra dersom du ønsker det.– Kunden kan få boligen akkurat slik de vil, og da betaler de mellomlegget mellom hva vi har blitt enige om, og det de ønsker å endre på. De fleste ønsker å gjøre endringer på produkter som parkett, veggfarger og rørleggerprodukter- og de fleste vil ha ett unikt og lekkert kjøkken.


Mye å velge mellom blant Agderhus’ egne tomter
Kunder som ikke har en egen tomt, er selvsagt også velkomne til Agderhus. De har nemlig mye å velge mellom både av tomter for enebolig, tomannsbolig, rekkehus, leiligheter og hytter, som er fordelt på områdene Kristiansand, Birkenes, Lillesand, Grimstad, Arendal og Vennesla.


– For våre egne tomter og prosjekter designer vi gjerne en ny bolig som vi så markedsfører med en totalpris for nøkkelferdig bolig inkludert tomt og opparbeidelse. Vi opplever at de aller fleste ønsker å gjøre minst mulig selv, og annonseringen gir kunden enkelt mulighet til å finne sin tomt og bolig basert på deres budsjett.
Vi anbefaler kundene å komme innom oss før det søkes om finansiering slik at vi på ett tidlig stadie kan sette opp ett kostnadsoverslag som også tar med seg evt endringer på prosjekt eller leveranse. Samtidig kan vi også bistå med kalkulering av egenkapital og se på muligheter for å øke denne.


Ansetter 10 tømrere
Grunntanken til Agderhus har hele tiden basert seg på å leie inn lokale entreprenører utfra Agderhus’ egne byggebeskrivelser. I takt med utvikling i markedet og økning i salg av boliger gjør bedriften endringer som skal komme kunden til gode og sørger for å holde de gode prisene. Ansettelse av egne tømrere er i full gang og en vil i tiden fremover ansette i alt 10 tømrere.

– Vi oppfordrer alle dyktige og faglærte tømrere til å søke, sier Asbjørn.


– Vår filosofi er at vi skal tilby rimelige boliger, og kundene skal vite hva det koster. Det skal ikke være usikkerhet rundt de økonomiske rammene, og da må vi prøve å sikre de vilkårene vi har. Byggekostnadene har endret seg mye i 2021 og vi har vært nødt til å gjøre en rekke tiltak for å sikre våre kunder de mest fordelaktige innkjøp, og justere prisene i minst mulig grad. Så vi skal ansette våre egne tømrere både for sørge for at vi kan holde edruelige og gode priser men også for å få større eierskap til prosjektene, forteller han om bakgrunnen til ansettelsene.


Agderhus’ store fortrinn
Asbjørn er positiv til fremtiden i en bransje som i dag er langt mindre påvirket av Korona-pandemien og plutselige prishøyninger enn realiteten var for bare et par måneder tilbake. Og med arkitekttjenester inkludert i totalkostnadene, har husprodusenten Agderhus dessuten et stort fortrinn som gagner kundens lommebok og som i tillegg gjør dem til en tøff konkurrent i bransjen.


– Våre egenutviklede hus treffer mange både på design, løsninger og pris- samtidig som de fleste setter pris på å få bolig slik de selv ønsker det. Vi tilbyr ett annet produkt enn de fleste av våre konkurrenter og vi ser at flere og flere får øynene opp for dette, avslutter Asbjørn.  Les mer...

2022-01-01 15.30

mspa.no2

Boblebadkongen på Kolbotn

Artikkel Mspa.no er Norges største leverandør av utendørs boblebad og spabad. Bedriften har over 75 000 aktive kunder. Dette er suksesshistorien om hvordan «boblebadkongen» på Kolbotn gjorde rimelige spa- og boblebad...
mobilejessheim2

Banebrytende nyheter: Slik blir Opel og Mazdas bilår i 2022

Artikkel Mobile Jessheim går inn i 2022 med innovative nyheter fra Mazda og Opel. Her får du en smakebit på bilmodellene du ikke kan gå glipp av!
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv