agderhus_2agderhus_1agderhus_3agderhus_4agderhus_5agderhus_6agderhus_7

Agderhus realiserer kundens drømmehus

Husprodusenten Agderhus AS satser på å være blant de markedsledende på pris, og tilbyr sine kunder et 100 prosent kundetilpasset hus – med arkitekttjenester inkludert i prisen.

Agderhus ble etablert i 2018 som en aktør der alle kunder, uavhengig av budsjett, skal få tilpasset sin bolig etter deres ønsker og behov, uten fordyrende mellomledd og prosesser. Kundene skal få vite hva boligen koster nøkkelferdig og uten skjulte kostnader. Firmaet ble etablert av Asbjørn Rødland som med over 15års erfaring innen utvikling, salg og bygging av boliger ønsket å tilføre markedet det produktet og servicen som har vist seg å være mest etterspurt.– Ved etableringen i 2018 var vi både forhandler av Boligpartner samtidig som vi hadde vårt eget og unike konsept. Det var god markedsføring i å være forhandler for Boligpartner, men de opererer med andre vilkår enn det vi gjør lokalt, da de har store sentrale avtaler. Kundene endte opp med å ta regningen for både prosjektering og mellomleddene- noe som ikke står i stil med vår intensjon i Agderhus. Derfor har det vist seg å være bedre for kundene våre å tilby et lokalt produkt som vi selv utvikler i forhold til hva kunden ønsker. Vi valgte derfor å videreutvikle Agderhus som en frittstående boligprodusent med lokal forankring, og som ett alternativ til ferdighusprodusentene, forteller Asbjørn.


Akkurat slik du vil ha det
Agderhus’ konkurransefortrinn er å være markedsledende på pris, samtidig som de bruker lokale entreprenører og leverandører. Kundene får sin unike drømmebolig designet etter sine ønsker om kvalitet, design og budsjett samtidig som de støtter opp om en rekke lokale leverandører og entreprenører.Asbjørn forklarer hva de gjør annerledes hos Agderhus:


– Vi er i et marked som kalles «EAT-markedet». Det er et marked der hvor husprodusentene når ut til kundene ved å dele ut gratis huskataloger. De aller fleste kunder vil ikke ha et kataloghus, men de vil ha en variant av det. De vil tilpasse huset, og det er ikke alltid de vil ha det til den prisen heller – for det er mange dyre hus blant kataloghusene. Da kan kundene komme inn til oss om de har en egen tomt, og vi kan vi gjøre boligen akkurat slik de vil ha den. Og vi er fortsatt gode på pris, konstaterer Asbjørn med et smil.


– Vi tar heller ingen tillegg for arkitekttjenester, så våre kunder får gratis arkitekttjenester, legger han til.


Asbjørn forteller at fordelen med Agderhus’ nøkkelferdige hus, er rett og slett at man slipper å bekymre seg for om sluttprisen plutselig fyker til værs.


– Tar man utgangspunkt i et kataloghus, så henviser prisen ofte til et hus som ikke er ferdig og der flere kostbare elementer, som betongarbeider, ikke inngår. Hos Agderhus vet du hva huset vil koste allerede under planleggingen, men det er selvsagt ingen problem å legge til noe ekstra dersom du ønsker det.– Kunden kan få boligen akkurat slik de vil, og da betaler de mellomlegget mellom hva vi har blitt enige om, og det de ønsker å endre på. De fleste ønsker å gjøre endringer på produkter som parkett, veggfarger og rørleggerprodukter- og de fleste vil ha ett unikt og lekkert kjøkken.


Mye å velge mellom blant Agderhus’ egne tomter
Kunder som ikke har en egen tomt, er selvsagt også velkomne til Agderhus. De har nemlig mye å velge mellom både av tomter for enebolig, tomannsbolig, rekkehus, leiligheter og hytter, som er fordelt på områdene Kristiansand, Birkenes, Lillesand, Grimstad, Arendal og Vennesla.


– For våre egne tomter og prosjekter designer vi gjerne en ny bolig som vi så markedsfører med en totalpris for nøkkelferdig bolig inkludert tomt og opparbeidelse. Vi opplever at de aller fleste ønsker å gjøre minst mulig selv, og annonseringen gir kunden enkelt mulighet til å finne sin tomt og bolig basert på deres budsjett.
Vi anbefaler kundene å komme innom oss før det søkes om finansiering slik at vi på ett tidlig stadie kan sette opp ett kostnadsoverslag som også tar med seg evt endringer på prosjekt eller leveranse. Samtidig kan vi også bistå med kalkulering av egenkapital og se på muligheter for å øke denne.


Ansetter 10 tømrere
Grunntanken til Agderhus har hele tiden basert seg på å leie inn lokale entreprenører utfra Agderhus’ egne byggebeskrivelser. I takt med utvikling i markedet og økning i salg av boliger gjør bedriften endringer som skal komme kunden til gode og sørger for å holde de gode prisene. Ansettelse av egne tømrere er i full gang og en vil i tiden fremover ansette i alt 10 tømrere.

– Vi oppfordrer alle dyktige og faglærte tømrere til å søke, sier Asbjørn.


– Vår filosofi er at vi skal tilby rimelige boliger, og kundene skal vite hva det koster. Det skal ikke være usikkerhet rundt de økonomiske rammene, og da må vi prøve å sikre de vilkårene vi har. Byggekostnadene har endret seg mye i 2021 og vi har vært nødt til å gjøre en rekke tiltak for å sikre våre kunder de mest fordelaktige innkjøp, og justere prisene i minst mulig grad. Så vi skal ansette våre egne tømrere både for sørge for at vi kan holde edruelige og gode priser men også for å få større eierskap til prosjektene, forteller han om bakgrunnen til ansettelsene.


Agderhus’ store fortrinn
Asbjørn er positiv til fremtiden i en bransje som i dag er langt mindre påvirket av Korona-pandemien og plutselige prishøyninger enn realiteten var for bare et par måneder tilbake. Og med arkitekttjenester inkludert i totalkostnadene, har husprodusenten Agderhus dessuten et stort fortrinn som gagner kundens lommebok og som i tillegg gjør dem til en tøff konkurrent i bransjen.


– Våre egenutviklede hus treffer mange både på design, løsninger og pris- samtidig som de fleste setter pris på å få bolig slik de selv ønsker det. Vi tilbyr ett annet produkt enn de fleste av våre konkurrenter og vi ser at flere og flere får øynene opp for dette, avslutter Asbjørn.  Les mer...

2022-01-01 15.30

ABC Kontor9

Vestlandets største gjenbruksbutikk for brukte kontormøbler lanserer ny designtjeneste

Artikkel ABC Kontor, er Vestlandets største gjenbruksbedrift innenfor brukte kontormøbler. Med sitt nye designkonsept og egen interiørdesigner, kan gjenbruksbutikken i Fyllingsdalen nå både designe og levere ferdige...
hageogmotor3

Har produktene som sikrer en aktiv fritid

Artikkel Hage & Motor AS, er en faghandel for ATV, UTV, snøscootere, skog og hageutstyr til privatpersoner, bedrifter og kommuner. Med et kompetent verksted som tilbyr reparasjoner og service, er faghandelen i...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv