engevikbyggsenter3engevikbyggsenter6engevikbyggsenter5engevikbyggsenter4engevikbyggsenter2engevikbyggsenter1

Fagforhandler med god bransjekunnskap gjør handelen trygg

Hos Engevik Byggsenter sine to avdelinger i Haugesund og på Stord, er fagkompetansen høy. – Vi har mye kompetanse blant de ansatte på det vi selger, understreker Knut Arne Ihle, daglig leder ved Engevik Byggsenter.

Engevik Byggsenter er fagforhandleren som gir profesjonell veiledning til sine kunder i proff- og privatmarkedet. De har to avdelinger; i Haugesund og på Stord, og teller totalt 34 ansatte. I år feirer bedriften 20 år, og den pålitelige fagforhandleren innen varme, flis, utemiljø og utførende tjenester, fortsetter å vokse i 2023.


– Vi har bygget oss godt opp på proffmarkedsiden i Haugesund og har tatt store markedsandeler. Nå jobber vi videre med å bli godt kjent i privatkundemarkedet, konstaterer Knut Arne Ihle, daglig leder ved Engevik Byggsenter.Kvalitet i alle ledd
Knut Arne kom inn som daglig leder 1. april 2022, og satte seg relativt høye mål det første året – med gode resultater. Engevik Byggsenter er relativt nystartet i Haugesund, men de er et kjent navn på Stord der de startet allerede i 2003.


– På Stord startet vi som en forhandler av hage- og betongprodukter, og etter hvert også varme og ildsteder. Senere etablerte vi Flisdesign; et importfirma innen flis, forteller Bård Helge Walde, som jobber på Engevik Byggsenter avdeling Stord.


I dag er det hagemiljø, varme og flis som er hovedfokusområdene for Engevik Byggsenter både på Stord og i Haugesund, og de ønsker å være en aktør som alltid gir god veiledning til sine kunder.


– Vi har mye kompetanse blant de ansatte på det vi selger. Vi er en skikkelig fagforhandler, understreker Knut Arne.


– Vi tør å si at vi er en fagforhandler med god bransjekunnskap, til både proff- og privatkunden. Vi ønsker å være en forhandler der folk kan komme med problemene og utfordringene sine, slik at vi kan løse dem, legger Bård Helge til.


En stor andel av de ansatte ved begge avdelingene har en svært lang tverrfaglig bransjeerfaring, som sikrer kundene en god veiledning i forkant. Mange av de ansatte på lageret har for eksempel tidligere jobbet som utførende håndverkere, og motsatt.


– Jeg tror man lett kan ta 20 års bransjeerfaring på hver av de ansatte. Vi har flisleggere og murere med på teamet, som vet hva de snakker om når de prater med proffkunden. Det er kvalitet i alle ledd, og det kan du sitere meg på, sier Knut Arne og ler godt.


Står stødig på fire bein
Engevik Byggsenter har fire solide bein å stå på; utemiljø, varme, flis og utøvende tjenester innen murerfaget. De to avdelingene tilbyr omtrent de samme tjenestene, men avdelingen i Haugesund har ingen fysiske utøvende tjenester, det har man kun på Stord.

En relativt ukjent nyhet for mange, er at Engevik Byggsenter er en stor grossist på fliser under navnet Flisdesign. De er kanskje den største frittstående grossisten av fliser i Norge.– Mange andre grossister er tilknyttet kjeder, mens vi leverer til både frittstående butikker og kjedebutikker rundt omkring i Norge. Vi sender ut fliser til forhandlere i Norge fra vårt sentrallager i Haugesund, og der har vi et stort vekstpotensial, fastslår Knut Arne.


Stort oppsving
Innen varme er Engevik Byggsenter tilknyttet Ildstedet-kjeden, og er dermed forpliktet til å tilby peisinstallasjon og montering; en tjeneste de tilbyr ved begge avdelingene.


– Folk er mer interessert i varme med tanke på de høye strømregningene i dag, så det har blitt veldig populært med ildsteder! Der er det mye nytt som kommer, og vi tilbyr stål og- elementpiper og peiser av ulike slag, forteller Bård Helge om sortimentet innen varme.I likhet med ildsteder, har hage og utemiljø fått et stort oppsving de siste årene. En trend som har sitt opphav under koronatiden da mange hadde god tid til å pusle med ting på hjemmebane.


– Uterommet har blitt et større bruksområde enn før, og folk er mer i hagen og bruker den oftere. Vi ser at drivhus er veldig populært, og det er mange som vil gjøre drivhuset koselig med skifer eller belegningsstein, utdyper Knut Arne.


For kunder som skal kjøpe større ting; enten det er fliser, ildsteder eller belegningsstein, så har Engevik Byggsenter mulighet til å bestille transport slik at man får varene levert på døren – uansett om det er en privat- eller proffkunde.– Når kunden kommer inn til oss så gjør vi alt vi kan, fra de kommer inn til de går hjem, avslutter Bård Helge Walde med et smil.

Les mer...

2023-02-08 11.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv