193001w2193001w3193001w4

Kranhus i aluminium til å ta av

Alustrax AS har med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, banet vei med produksjon av innovative kranhus i aluminium og plast - sterkt og med unik lyd- og isolasjonsevne. – Industrien begynner sakte men sikkert å fatte oppmerksomhet, sier eier Dag Jensen.

Sandwichelementene som blir skrudd sammen til kranhus består av aluminiumsplater med et lag av plastmateriale i mellom, som danner fem centimeter tykke vegger. 


– Det unike med dette komposittmaterialet er at det er utrolig sterkt og har god isolasjonsevne slik at miljøet for han som sitter inne i kontrollbua blir veldig godt, sier eier og daglig leder Dag Jansen. 


Et kranhus i stål har en totalvekt på cirka to tonn. Alustrax sine kranhus i aluminium veier rundt 700 kg. 


– Fordelen med å ha kranhus godt under halve vekten av et i stål, har nå blant annet oppdrettsnæringen blitt oppmerksom på. Vi håper å skape mer oppmerksomhet rundt dette for å komme oss inn blant de store, sier Jansen. 


Kristiansandbedriften med beliggenhet på Mjåvann Industriområde, har til sammen seks kompetanserike ansatte, med Jansen i spissen.Daglig leder har jobbet med aluminium siden 1984 i suksessbedriften Sørlandets Aluminiumsprodukter (SAP) som hans far Johan T. Jansen startet i 1969. 


Alustrax bearbeider plater og profiler i aluminium, stål, kryssfiner og pleksiglass for en rekke bruksområder og kan i tillegg laserkutte og prege i akryl, aluminium og tre. De freser, stanser, knekker, kutter profilerer, maskinerer, sveiser og monterer etter kundens ønske, og har fokus på rask levering fra tegning til ferdig produkt. Alustrax tar oppdrag for kunder innen både industri og privat. Alustrax har investert i profilbearbeidingsmaskinen Elumatec SBZ 151 som har 5-aksers CNC- teknologi som utfører effektiv bearbeiding av aluminiumsprofiler. 


– Med denne maskinen spenner du kun opp profilen én gang for å kunne jobbe på alle sider, og den har et arbeidsområde på 11 meter. Denne maskinen er det ikke mange andre som har, sier daglig leder. 


Blant andre maskiner har de i tillegg en Multicam 7000 fres med vakumbord som kan frese størrelser opp til 2000 x 3000 millimeter og tykkelse opp til 20 millimeter. 


– Det er mange som kommer til oss og vil ha forskjellige vinkler på profiler, og vi prøver alltid å ha forskjellige profiler på lager for både enkelt- og masseproduksjon, avslutter Dag Jensen.


193001w1

Les mer...

2019-03-18 07.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Alustrax AS
    • Hjemmeside
    • E-post
    • Telefon:
      45 95 10 00
    • Adresse:
      Mjåvannsvegen 4, 4628 Kristiansand, Norge
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv