naglestadbruk5naglestadbruk1naglestadbruk2naglestadbruk3naglestadbruk4naglestadbruk8naglestadbruk7naglestadbruk6

Her får du takstoler og prekutt av den aller beste kvaliteten

Den ærverdige familiebedriften Naglestad Bruk i Lyngdal kommune, produserer og leverer komplette takløsninger og prekutt, og benytter seg kun av materialer med den aller beste kvaliteten.

Familiebedriften Naglestad Bruk, ligger i Iveland i Lyngdal kommune. Familiebedriften er en gammel traver her i trakten, og ble startet under krigen av farfaren til daglig leder Lyder Naglestad. Den gang drev familien Naglestad hovedsakelig med gårdsfag. På 60-tallet ble faren og onkelen til Lyder med, og selv har han jobbet i familiebedriften sammen med sin far og onkel fra barnsben av. 


– På 80-tallet kom ideen om å lage takstoler, som et ekstra bein å stå på. Etter hvert ble det bare mer og mer av det, så vi utvidet produksjonen, og etter hvert som vi vokste oss større, bygde vi ut med flere bygg, forteller Lyder Naglestad, daglig leder i Naglestad Bruk.  Leverer takløsninger av alle slag 
Utvidelsen av bedriften kom beleilig. Tidlig på 90-tallet, fikk Naglestad Bruk nemlig inn en stor ordre på 12 plattformer, der de laget forskalingene til tankene i bunnen.  


– Det var en veldig stor leveranse, mimrer han og trekker på smilebåndet. 


I dag ligger fokuset derimot på takløsninger i form av takstoler av forskjellige typer; saltakstoler, lofttakstoler, saksetakstoler, pulttakstoler, men også valm og gitterdragere. De leverer takløsninger til ulike bygg - alltid beregnet etter kundenes individuelle behov og spesifikasjoner.  


– Det er alt fra små boder til store industribygg på opptil 25 meter, opplyser Lyder.  


Av materialer, så er kun det beste godt nok for Naglestad Bruk.  – Vi bruker gran av den aller beste kvaliteten, som vi stort sett får fra Østlandet og Sverige, siden de ikke sorterer den kvaliteten ved små sagbruk.


Materialene de bruker er CE-merket og følger en såkalt takstol-standard. Naglestad Bruk er også underlagt årlige kontroller, som skal sikre at kvaliteten og sikkerheten ivaretas.  


Ny eier 
Lyder forteller at Naglestad Bruk hovedsakelig henvender seg til proffmarkedet, og de selger en god del til entreprenører og byggevarehus som Carlsen Fritzøe/Byggmakker. Mange av kundene henvender seg via telefon og e-post, og det hender også at de leverer til privatpersoner, men ifølge Lyder er det sjeldent de får henvendelser fra «mannen i gata».  


I 2018 kom Norges største aktør innen byggevarer; Optimera, på banen, og kjøpte 60 prosent av Naglestad Bruk. De resterende 40 prosentene eies fortsatt av familien Naglestad. For Naglestad Bruk, har oppkjøpet vært en utelukkende positiv affære som blant annet har gjort det mulig å fornye både utstyr og anlegg. 


– Det har vært veldig positivt, spesielt i forhold til investeringer. Vi har fått mulighet til å bygge ut de siste årene, og vi har investert i ny sag og nytt bygg. Det kom godt med siden vi ønsker å satse stort på prekutt fremover, forklarer Lyder.  Lyder er stolt av at de nylig kom i gang med prekutt, og ser for seg at prekutt-delen vil bli en stor og viktig del av driften i tiden fremover. 

 

Leverer fort i en hektisk tid 
I dag består Naglestad Bruk av rundt 14 ansatte og 5 konstruktører; en effektiv og dyktig arbeidsstokk som kommer godt med i dagens hektiske produksjonstider. Og med faste og godt rutinerte sjåfører, har Naglestad Bruk som regel 3-4 biler ute hver dag, som kjører ut bestillinger til kundene.  


– Vi leverer jo cirka 900 000 ordre på tak i året, og omsetter for rundt 40 millioner i året, så vi er opptatt av å få ting mest mulig effektivisert, understreker han.  – Jeg er veldig fornøyd med de ansatte! I år har det vært hektisk, og vi har hatt en unormal lang leveringstid på grunn av mange bestillinger og et veldig godt marked. Men jeg synes at vi ferdigstiller tak og prosjekter godt, og vi har god kvalitet på det vi leverer, avslutter Lyder og smiler.    

Les mer...

2021-11-08 10.00

plusconsult6

Innovativ timelapseteknologi revolusjonerer byggeprosjekter

Artikkel Den rådgivende ingeniørbedriften Plusconsult, har nylig utvidet sitt repertoar med en unik timelapseteknologi som er spesialutviklet for norske byggeprosjekter.   – Vi ser en veldig økende etterspørsel...
sullandindreostfold2

Distriktets beste Toyotaforhandler slår salgsrekord

Artikkel Sulland Indre Østfold AS i Mysen og Askim, har vært lokal Toyotaforhandler siden oppstarten i 1974, og årets formidable salgsrekord beviser at Toyota fortsatt har en solid «standing» hos lokalbefolkningen...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • NAGLESTAD BRUK
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   38 28 14 40
  • Adresse:
   Songdalsveien 111 4546 NODELAND
  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv