naglestadbruk5naglestadbruk1naglestadbruk2naglestadbruk3naglestadbruk4naglestadbruk8naglestadbruk7naglestadbruk6

Her får du takstoler og prekutt av den aller beste kvaliteten

Den ærverdige familiebedriften Naglestad Bruk i Lyngdal kommune, produserer og leverer komplette takløsninger og prekutt, og benytter seg kun av materialer med den aller beste kvaliteten.

Familiebedriften Naglestad Bruk, ligger i Iveland i Lyngdal kommune. Familiebedriften er en gammel traver her i trakten, og ble startet under krigen av farfaren til daglig leder Lyder Naglestad. Den gang drev familien Naglestad hovedsakelig med gårdsfag. På 60-tallet ble faren og onkelen til Lyder med, og selv har han jobbet i familiebedriften sammen med sin far og onkel fra barnsben av. 


– På 80-tallet kom ideen om å lage takstoler, som et ekstra bein å stå på. Etter hvert ble det bare mer og mer av det, så vi utvidet produksjonen, og etter hvert som vi vokste oss større, bygde vi ut med flere bygg, forteller Lyder Naglestad, daglig leder i Naglestad Bruk.  Leverer takløsninger av alle slag 
Utvidelsen av bedriften kom beleilig. Tidlig på 90-tallet, fikk Naglestad Bruk nemlig inn en stor ordre på 12 plattformer, der de laget forskalingene til tankene i bunnen.  


– Det var en veldig stor leveranse, mimrer han og trekker på smilebåndet. 


I dag ligger fokuset derimot på takløsninger i form av takstoler av forskjellige typer; saltakstoler, lofttakstoler, saksetakstoler, pulttakstoler, men også valm og gitterdragere. De leverer takløsninger til ulike bygg - alltid beregnet etter kundenes individuelle behov og spesifikasjoner.  


– Det er alt fra små boder til store industribygg på opptil 25 meter, opplyser Lyder.  


Av materialer, så er kun det beste godt nok for Naglestad Bruk.  – Vi bruker gran av den aller beste kvaliteten, som vi stort sett får fra Østlandet og Sverige, siden de ikke sorterer den kvaliteten ved små sagbruk.


Materialene de bruker er CE-merket og følger en såkalt takstol-standard. Naglestad Bruk er også underlagt årlige kontroller, som skal sikre at kvaliteten og sikkerheten ivaretas.  


Ny eier 
Lyder forteller at Naglestad Bruk hovedsakelig henvender seg til proffmarkedet, og de selger en god del til entreprenører og byggevarehus som Carlsen Fritzøe/Byggmakker. Mange av kundene henvender seg via telefon og e-post, og det hender også at de leverer til privatpersoner, men ifølge Lyder er det sjeldent de får henvendelser fra «mannen i gata».  


I 2018 kom Norges største aktør innen byggevarer; Optimera, på banen, og kjøpte 60 prosent av Naglestad Bruk. De resterende 40 prosentene eies fortsatt av familien Naglestad. For Naglestad Bruk, har oppkjøpet vært en utelukkende positiv affære som blant annet har gjort det mulig å fornye både utstyr og anlegg. 


– Det har vært veldig positivt, spesielt i forhold til investeringer. Vi har fått mulighet til å bygge ut de siste årene, og vi har investert i ny sag og nytt bygg. Det kom godt med siden vi ønsker å satse stort på prekutt fremover, forklarer Lyder.  Lyder er stolt av at de nylig kom i gang med prekutt, og ser for seg at prekutt-delen vil bli en stor og viktig del av driften i tiden fremover. 

 

Leverer fort i en hektisk tid 
I dag består Naglestad Bruk av rundt 14 ansatte og 5 konstruktører; en effektiv og dyktig arbeidsstokk som kommer godt med i dagens hektiske produksjonstider. Og med faste og godt rutinerte sjåfører, har Naglestad Bruk som regel 3-4 biler ute hver dag, som kjører ut bestillinger til kundene.  


– Vi leverer jo cirka 900 000 ordre på tak i året, og omsetter for rundt 40 millioner i året, så vi er opptatt av å få ting mest mulig effektivisert, understreker han.  – Jeg er veldig fornøyd med de ansatte! I år har det vært hektisk, og vi har hatt en unormal lang leveringstid på grunn av mange bestillinger og et veldig godt marked. Men jeg synes at vi ferdigstiller tak og prosjekter godt, og vi har god kvalitet på det vi leverer, avslutter Lyder og smiler.    

Les mer...

2021-11-08 10.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • NAGLESTAD BRUK
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   38 28 14 40
  • Adresse:
   Songdalsveien 111 4546 NODELAND
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv