naglestadbruk5naglestadbruk1naglestadbruk2naglestadbruk3naglestadbruk4naglestadbruk8naglestadbruk7naglestadbruk6

Her får du takstoler og prekutt av den aller beste kvaliteten

Den ærverdige familiebedriften Naglestad Bruk i Lyngdal kommune, produserer og leverer komplette takløsninger og prekutt, og benytter seg kun av materialer med den aller beste kvaliteten.

Familiebedriften Naglestad Bruk, ligger i Iveland i Lyngdal kommune. Familiebedriften er en gammel traver her i trakten, og ble startet under krigen av farfaren til daglig leder Lyder Naglestad. Den gang drev familien Naglestad hovedsakelig med gårdsfag. På 60-tallet ble faren og onkelen til Lyder med, og selv har han jobbet i familiebedriften sammen med sin far og onkel fra barnsben av. 


– På 80-tallet kom ideen om å lage takstoler, som et ekstra bein å stå på. Etter hvert ble det bare mer og mer av det, så vi utvidet produksjonen, og etter hvert som vi vokste oss større, bygde vi ut med flere bygg, forteller Lyder Naglestad, daglig leder i Naglestad Bruk.  Leverer takløsninger av alle slag 
Utvidelsen av bedriften kom beleilig. Tidlig på 90-tallet, fikk Naglestad Bruk nemlig inn en stor ordre på 12 plattformer, der de laget forskalingene til tankene i bunnen.  


– Det var en veldig stor leveranse, mimrer han og trekker på smilebåndet. 


I dag ligger fokuset derimot på takløsninger i form av takstoler av forskjellige typer; saltakstoler, lofttakstoler, saksetakstoler, pulttakstoler, men også valm og gitterdragere. De leverer takløsninger til ulike bygg - alltid beregnet etter kundenes individuelle behov og spesifikasjoner.  


– Det er alt fra små boder til store industribygg på opptil 25 meter, opplyser Lyder.  


Av materialer, så er kun det beste godt nok for Naglestad Bruk.  – Vi bruker gran av den aller beste kvaliteten, som vi stort sett får fra Østlandet og Sverige, siden de ikke sorterer den kvaliteten ved små sagbruk.


Materialene de bruker er CE-merket og følger en såkalt takstol-standard. Naglestad Bruk er også underlagt årlige kontroller, som skal sikre at kvaliteten og sikkerheten ivaretas.  


Ny eier 
Lyder forteller at Naglestad Bruk hovedsakelig henvender seg til proffmarkedet, og de selger en god del til entreprenører og byggevarehus som Carlsen Fritzøe/Byggmakker. Mange av kundene henvender seg via telefon og e-post, og det hender også at de leverer til privatpersoner, men ifølge Lyder er det sjeldent de får henvendelser fra «mannen i gata».  


I 2018 kom Norges største aktør innen byggevarer; Optimera, på banen, og kjøpte 60 prosent av Naglestad Bruk. De resterende 40 prosentene eies fortsatt av familien Naglestad. For Naglestad Bruk, har oppkjøpet vært en utelukkende positiv affære som blant annet har gjort det mulig å fornye både utstyr og anlegg. 


– Det har vært veldig positivt, spesielt i forhold til investeringer. Vi har fått mulighet til å bygge ut de siste årene, og vi har investert i ny sag og nytt bygg. Det kom godt med siden vi ønsker å satse stort på prekutt fremover, forklarer Lyder.  Lyder er stolt av at de nylig kom i gang med prekutt, og ser for seg at prekutt-delen vil bli en stor og viktig del av driften i tiden fremover. 

 

Leverer fort i en hektisk tid 
I dag består Naglestad Bruk av rundt 14 ansatte og 5 konstruktører; en effektiv og dyktig arbeidsstokk som kommer godt med i dagens hektiske produksjonstider. Og med faste og godt rutinerte sjåfører, har Naglestad Bruk som regel 3-4 biler ute hver dag, som kjører ut bestillinger til kundene.  


– Vi leverer jo cirka 900 000 ordre på tak i året, og omsetter for rundt 40 millioner i året, så vi er opptatt av å få ting mest mulig effektivisert, understreker han.  – Jeg er veldig fornøyd med de ansatte! I år har det vært hektisk, og vi har hatt en unormal lang leveringstid på grunn av mange bestillinger og et veldig godt marked. Men jeg synes at vi ferdigstiller tak og prosjekter godt, og vi har god kvalitet på det vi leverer, avslutter Lyder og smiler.    

Les mer...

2021-11-08 10.00

begood.no2

Eier du en Tesla? Slik øker du komforten med det beste tilbehøret

Artikkel Nettbutikken BeGood.no, er størst i Norge på tilbehør til alle Tesla-modellene. –Mange synes det er tryggere å bestille fra en norsk nettbutikk, sier gründer og daglig leder Petter Haldsrud.
bertelosteendrammen3

Laderevolusjon: Nå blir rekkevidden bare lengre og lengre!

Artikkel Den banebrytende batteriutviklingen skaper elbiler med en stadig lengre rekkevidde. Det bekreftes av salgs- og markedssjef Nils Tangen ved Bertel O. Steen Drammen, som skryter stort av rekkevidden til...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • NAGLESTAD BRUK
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   38 28 14 40
  • Adresse:
   Songdalsveien 111 4546 NODELAND
  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv