marinelektro6marinelektro1marinelektro2marinelektro5marinelektro4marinelektro3marinelektro7marinelektro8marinelektro9marinelektro10

Farsunds totalleverandør innen båt lanserer en helt ny tjeneste

Det tradisjonsrike maritime firmaet Marin Elektro AS Farsund Marina, ekspanderer kraftig med nytt og større bygg, og en helt ny tjeneste: – Det var et viktig tilskudd for oss, slik at vi kan være en totalleverandør.

Marin Elektro AS er et gammelt, ærverdig maritimt elektro- og skipselektronikkfirma med aner tilbake til 1984. De flyttet til den gamle brakka i Farøyveien  i 1986. Dagens eier, Lasse Engesæth, begynte i firmaet i 1993, som Radio/tv-reperatør og elektroniker innen maritim skipselektronikk, og har vært med på mange endringer i bedriften oppgjennom årene. I 2002 overtok Lasse og Torbjørg Engesæth driften og eierskapet av bedriften, og i 2005 utvidet de, fra bare butikk i brakka og et lite mekanisk verksted,  til også å bruke det gamle fiskemottaket på Farøy som verksted. I 2021 tok de navnet Marin Elektro AS Farsund Marina. – Det var på tide å gjøre noen endringer i strukturen for å kunne videreutvikle firmaet, så i 2011 startet vi derfor forhandlinger med kommunen om å få kjøpe ny tomt til bedriften vår opplyser Lasse. Vedtak på kjøp av tomt kom samme året. Tiden etter har gått med til regulering av tomt. 


Optimaliserer driften med nytt bygg
I dag bygges det iherdig her, for å ferdigstille ny, stor butikk og verksted i tilknytning til det eksisterende opplagsanlegget som ble bygget i 2020. Byggeplanen går over to byggetrinn; Opplagshaller på 2400 kvadratmeter og en butikk på 750 kvadratmeter, og et stort verksted som oppfyller dagens forskrifter og krav i henhold til arbeidsmiljø. Bygget har total gulvflate på cirka 2000 kvadratmeter.


– Vi har brukt mye tid og energi på å tenke ut hvordan vi kan møte kunden korrekt og hvordan vi skal bygge slik at driften på bygget blir mest fornuftig og kostnadseffektiv. Nå har vi for eksempel plassert delelageret mellom butikken og verkstedet slik at det blir enkelt for begge parter å bruke det, sier han da vi også selger mye deler over disk. – På verkstedet har vi nå en kundemottaker som tar seg av kundekontakten, mens de andre mekanikerne på verkstedet får jobbe i ro og mak. Vi i denne bransjen må jo bli flinkere til å tenke effektivitet, fastslår Lasse med et smil.  


Han understreker at opplag- og verksteddelen i Marin Elektro AS, er blitt en viktig grunnstein i firmaet etter at han overtok.  


– Opplag, service og vedlikehold er noe som alle vil være avhengig av å ha på båten sin uansett om de bruker den mye eller lite. Man må jo ta vare på den. Det er noe som går, selv om det er finanskrise eller dårlig konjunktur. Det går kanskje bedre når det er lavkonjunktur, for da koster folk på båten sin istedenfor å kjøpe ny, fremholder Lasse. 


Totalleverandør innen båttjenester 
I 2021 var målet og ønsket til Marin Elektro, å bli en totalleverandør innen båttjenester, og det var i forbindelse med dette at navnet Farsund Marina kom inn i bildet.  – Vi trengte et navn som sa litt mer om hva vi har å tilby. Nå kan Marin Elektro AS Farsund Marina nemlig tilby en helt ny tjeneste for båteierne i området, forteller han videre. 


– Fra sommeren 2021, har vi en flytebrygge på 40 meter, i havna vår med to doble bensin- og dieselpumper der fire båter kan fylle drivstoff samtidig. Det er god dybde i havna slik at de fleste båter får plass. Dette er et viktig tilskudd for oss, slik at vi kan være en totalleverandør. I tillegg til flytebryggen, har båtfirmaet laget en godkjent spyle- og vaskeplass som de leier ut til de som ønsker å vaske og stelle båten sin selv.  


Ellers selger Marin Elektro AS Farsund Marina båtutstyr, fiskeutstyr og båter fra Sting, Askeladden og Nordkapp samt River i sin romslige butikk. Og motormerker som Mercury, Suzuki, Yanmar og Mercruiser.  


– I området her er Sting mest kjent for de mindre, lettere fiskebåtene. Vi selger mye av Sting 535 PRO og 600 Pro, som har blitt veldig populære de siste årene. Det er romslige og enkle båter, som fungerer like godt som landstedsbåt som til krabbe- og hummerfiske. De er også svært populære som utleiebåter, forklarer Lasse.  


Viktig med årlig service
Både Askeladden og Nordkapp betegnes som «high end»-merker, mens Sting ligger i en noe rimeligere prisklasse. Lasse forteller at dagens båtkjøper er langt mer opplyst og bevisst på hva han ønsker å kjøpe, og han røper at de tre båtmerkene ikke konkurrerer så mye med hverandre siden kjøpegruppene er litt forskjellige.  – Askeladden har en range som går fra 20 fot og oppover, og vi ser at de større Askeladden-båtene begynner å bli mer populære. 


Marin Elektro AS Farsund Marina tar imot alle båter og båtkunder her på verkstedet, og de tar like gjerne service på andre motormerker som sine egne. Lasse presiserer at vedlikehold på båtmotoren kanskje er det viktigste for en båteier som vil ta vare på båten sin.  


– Det er forskjellige typer intervall på forskjellige typer motorer; har du for eksempel en firetakter, så må du ha service etter 100 timer – eller en årlig service. Viktigheten med å ta høstservicen, er å sikre at du har en trygg sesong året etter og at du ikke får problemer med båten din, avslutter han.   

Les mer...

2021-09-17 09.45

Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
rohneselmerab6

Blir én av de mest solgte bilene i 2024

Artikkel RøhneSelmer Asker og Bærum troner som Norges ledende Ford-forhandler, og ved RøhneSelmer Asker og Bærum, rulles rykende ferske nyheter fra Ford ut én etter én. Med nye lanseringer og gamle klassikere,...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv