204011w1204011w5204011w4204011w2204011w3204011w7204011w6204011w8

Glede og trivsel på arbeidsplassen er Tratec Teknikkens nøkkel til suksess

– Det er de ansatte som er verdien i bedriften, proklamerer Olav Magne Olsen, daglig leder i Tratec Teknikken.

Tratec Teknikken AS i Farsund, ble stiftet i 2007, av fem fagutdannede og nevenyttige gründere fra håndverks- og elektrobransjen. Konsernet Tratec ble imponert over den suksessfulle utviklingen de hadde, og kom inn på eiersiden i 2010.


– Vi startet med filosofien om at vi ønsket å skape våre egne trygge, gode og sikre arbeidsplasser, forklarer Olav Magne om oppstarten.


Skryter av de ansatte
De har i løpet av årene valgt å knytte til seg forskjellige samarbeidspartnere med de samme verdiene som dem; en viktig del av en bevisst strategi for å beholde posisjonen som en ledende aktør innen elektro og VVS på Sørlandet. Tratec Teknikken kjøpte derfor opp Husebø VVS i Flekkefjord, og bygde i tillegg opp en egen elektroavdeling med «mange gode folk», for å sitere Olav Magne.

 

Deretter har de overtatt avdelingen til Sønnico i Lyngdal og etablert en egen avdeling i Mandal.Hos Tratec Teknikken får nemlig de ansatte stå i rampelyset, og viktigheten av et godt arbeidsmiljø gjennomsyrer hele bedriften og hvilke verdier de står for.   

 

– Det er de ansatte som er verdien i bedriften, og det er jeg mektig stolt over! Vi har utrolig mange dyktige ansatte, og én av de viktigste tingene for meg er at det skal være god trivsel på arbeidsplassen, sier den empatiske daglige lederen.


I dag er Tratec Teknikken blitt en fin gjeng på hele 136 ansatte, hvorav 16 av dem er lærlinger. Olav Magne forteller at lærlinger som har vært på utplassering hos dem og som viser en genuin arbeidsglede for faget, som regel alltid blir ansatt.


– Det har vært en enorm utvikling i rørleggerfaget. Det er ikke lenger sånn at en rørlegger er en som staker kloakk hele dagen; rørlegger er faktisk et teknisk avansert yrke, påpeker han.


Mange bein å stå på
Tratec Teknikken utmerker seg innen elektro, rør og kuldetekniske installasjoner. De jobber innen veldig mange markeder, alt i fra store prosjekter, offshore, industri, byggmestere og servicejobber ut mot det private kundesegmentet.


– En av våre styrker er at vi har mange bein å stå på, bekrefter Olav Magne muntert.Han anslår at de har cirka 70 prosent elektrorelatert arbeid.


– Hovedprosjektet vårt nå er Eilert Sundt videregående skole på rør og elektro, med en kontraktsverdi på over 30 millioner, engasjert av Veidekke. Vi har totalrenovert Scandic Victoria i Stavanger sentrum, og er inne i siste fløyen med rom, her er vi engasjert av LS Entrepenør. Snart skal vi begynne på et stort kraftprosjekt i Telemark, der vi er engasjert av BRG Entrepenør. Det blir et gedigent prosjekt som kommer til å gå over lang tid. Vi har også vært engasjert av Einar Øgrey Farsund i flere prosjekter opp mot kraftsektoren, forteller han om Tratec Teknikkens aktuelle prosjekter.


Utviklet nytt system
Tidligere har de fått lov til å jobbe med oppgraderingen av den Norske Amerikalinja. De har i tillegg jobbet med elektroinstallasjon, toppsystem og styring på Petter Stordalens nye hotell i Oslo. De har utviklet en helt egen løsning som forenkler valget av toppsystem for kundene.


– Vi har laget vår egen løsning på toppsystem, der filosofien er at kunden ikke skal være låst. Mange systemer i dag er abonnementsstyrt, og sier du opp det, har du ikke et produkt lenger. Det er ikke vår måte å drive på; vi skal ikke tvinge kunden til å være hos oss om han ikke vil, forsikrer han.


– Det skal være åpne protokoller på det meste vi driver med, smiler han. 


Til tross for hard konkurranse i bransjen, er det likevel korona-pandemien som er den største trusselen. I en periode var Olav Magne nødt til å permittere 32 ansatte, men nå er det meste stabilt igjen – i hvert fall så stabilt som det går an å bli i disse usikre tider.

– Korona er en vanskelig situasjon, og det har både korttids- og langtidsvirkninger av bedriften. Det har tidligere vært en massiv offentlig utbygging rundt om i kommunene her, men nå er det betydelig mindre som skal bygges i framtiden. Fra Høsten 2021 har vi mye mindre i ordreboka enn vi er komfortable med.


Sunne verdier
Han forholder seg likevel positiv til fremtiden, med Tratec Teknikkens fokus på de ansattes velbefinnende og vekten av et godt kundeforhold i mente.


– En av våre kjerneverdier er at kunden og de ansatte skal ha tillit til det vi holder på med. Det er en del av samarbeidet som ligger til grunn for å komme frem til den beste løsningen, sier Olav Magne.


Tratec Teknikken får ofte høre at de er flinke og gjør en god jobb. Fremtidsvisjonen består mest i å bygge videre på det de holder på med, og tviholde på sitt konsept og sin markedsposisjon, fremfor å vokse og bli større.


Men når Det Norske Bransjemagasinets reporter spør Olav Magne om hva det absolutt viktigste er, så smiler han lunt og svarer lynkjapt:


– Det er alle de ansatte. De er absolutt det viktigste.Les mer...

2020-09-30 13.45

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
coretrek2

Ny AI-løsning gir stor verdi for nettbutikker

Artikkel Techselskapet CoreTrek AS, tilbyr avanserte løsninger som dekker hele den digitale kundereisen. Med innovative og nyskapende applikasjoner og løsninger i sitt repertoar, lanserer CoreTrek nå kronen på...
Til Tratecs hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv