183021183021o183021k183021op

Derfor bør du investere i en peis av god kvalitet

Daglig leder i Peiskongen AS, Tony Eide, vet hva som kan kalles en kvalitetspeis og hvilke kvaliteter du skal se etter når du skal investere i en ny peis.

Dere het Peismesteren før. Hva gjorde at dere valgte å bytte navn til akkurat Peiskongen?


– Vi stiger jo i gradene, ler Eide før han fortsetter fra spøk til alvor:

– Nei, det er jo en lang kompetanse. Men det med bygging av peiskasser og stålpiper er noe vi virkelig kan. Vi finner alltid en løsning for alle våre kunder, både private og bedrifter.


De gode og skreddersydde løsningene til Peiskongen finner man som oftes i private hjem, men de har blant annet levert spesialsystemer hos kaffebrennerier og restauranter, der de har installert og levert ovner og pipesystemer som passer hver enkelt kunde og deres behov. 


– Alle våre peiser bygger vi i henhold til kundens ønsker. Det er ikke alltid at kundens ideer kan omgjøres til virkelighet, men vi finner alltid en løsning som kundene er fornøyde med, sier Eide.


– Vi bygger på åpenhet, ærlighet og det å finne en god løsning for kunden. Det er det viktigste for oss: at kunden får det han trenger, legger han til.


Eide er i utgangspunktet utdannet selger, og han jobbet seks år som bilselger før han satset på en karriere innen byggevarer og varme. Peiskongen som nylig flyttet inn på Forus i Stavanger, brenner bokstavelig talt for gode ovner og skreddersydde løsninger.


– Da jeg jobbet hos Modena for 15  år siden, falt jeg pladask for nye ovner og design, og etter hvert fant jeg ut at jeg ville starte for meg selv, forteller Eide.


I begynnelsen samarbeidet han med Varmefag AS, men Eide hadde egne planer og visjoner for driften videre. Det endte med at han startet opp Peismesteren i 2011, som det het den gang, sammen med tre murerfirmaer. Eide gikk dypere inn i varme, design og montering av peiser, og hadde med det skaffet seg en fordelaktig nisje i bransjen. 


Eide forteller at han jobber tolv timer om dagen og er en selverklært arbeidsnarkoman. Pasjonen for yrket og produkter i kombinasjon med en trivelig arbeidsplass og varierende arbeidsoppgaver, gjør at Eide ofte er å se ute hos sine kunder og gjør mye av monteringene selv.


Store kvalitetsforskjeller
– Det er stor forskjell på kvalitet. Du kan få billige ovner hos oss samt andre butikker eller byggevarekjeder. Men i denne bransjen så gjenspeiler pris ofte også hvilke kvaliteter ovnen har, noen av de rimeligste ovnene kan knitre og smelle til du bare blir irritert. Skal du ha en god ovn som virkelig skal holde i alle år, så må du regne med en pris på 12 000-15 000 kroner, men da får du en solid ovn.


Ovnene som er enkle å bygge, er som regel billigst. Men ifølge Eide og hans medarbeidere er det kvalitet, design og dyre ovner med glassdører som selger best for tiden. 


183021op


Hva tror du kommer til å bli høstens store bestselger?

– Hvis vi skal ta ut en som blir bestselger, så vil jeg faktisk si to modeller fra Jydepejsen og sortimentet fra A.Caminetti; Jydepejsen Omega og Elegance. Elegance er en slankere og en plasseringsvennlig modell med 180 grader panoramaglass, denne fås i to forskjellige størrelser, og også som vegghengte modeller, mens Omegaer en veldig elegant ovn som er helt rund og fås i flere variasjoner i høyde og med tekniske finesser som app-styring, bakerovn og varmelagring. 


A. Caminetti er en nykommer på det norske markedet. Det er store peisinnsatser med mye glass og heve-/senke-dørsystem. Prismessig knuser disse modellene alle konkurrerende produkter og vi har allerede montert flere av disse modellene hjemme hos kunder. De mestselgende er hjørneversjoner og panoramamodeller med glass på tre sider.


Nykommer i butikken vår er Aduro sine produkter. Blant vinnerne her er Aduro 9 som har et tiltalende design med store sideglass. Ovnen som er verdt å legge merke til hos Aduro er deres nye Hybridmodell som er helt unik. Den er helautomatisk kombinasjon med de beste egenskapene fra Pellets og vedfyring. Dette er helt nytt på markedet og er noe av det mest avanserte som er å finne på markedet i dag. Eide har troen på at dette produktet vil falle i smak hos mange av deres kunder.  


Moderselskapet til Peiskongen, Norsk Varme Innovasjon AS, driver med import og godkjenning av nye spennende produkter til det norske markedet. Én av hovedproduktene av de frittstående ovnene er Jydepejsen. Jydepejsen er et anerkjent dansk designmerke som produserer alle komponenter i Danmark, og peisene har fått en hedersplass hos Peismesteren.


– A.Caminetti er en nykommer på markedet. De leverer store flotte peisinnsatser til en veldig fornuftig pris. Ingen konkurrerende produkter klarer å levere slike flotte produkter til en så gunstig pris. Våre store modeller koster ikke mye mer enn de standart innsatsene du kjøper på byggevarekjeder. Men du får et tiltalende design med mye innsyn til flammene, sier Eide.


– Stålpipesystemene fra Metaloterm er desidert de beste pipene på markedet med hele 30 års garanti på drift uansett om du skulle få pipebrann. Den er laget i rustfritt stål både utvendig og innvending. Den helisolerte pipen med innvendig diameter på ø150 er kun 22,5 centimeter i diameter, og er laget for vårt nordiske klima.


– I løpet av året vil det dukke opp enda flere spennende produkter fra nye leverandører, kan han fortelle.  Håndverkerens førstevalg
Blant kundekretsen til Peiskongen finnes det dessuten flere håndverkerfirmaer. De største fordelene det gir å kjøpe peisløsninger gjennom Peiskongen er prisgarantien de tilbyr og den gode servicen de yter. 


– For det første får du en skikkelig service, og vi har den desidert beste pipa på markedet. Den er rustfritt både inn- og utvendig, som er en veldig positiv ting for håndverkerens kunder. Vi har prisgaranti for håndverkere, og vi har sagt at vi skal levere det beste produktet til den beste prisen.


Er du på jakt etter noe spesielt, så er det bare å ta kontakt med Peiskongen. De er gode på peisinnsatser, og har leverandører som kan skreddersy løsninger etter dine ønsker.


– Det er ikke alle hus som er bygd like, så det er greit å kunne tilrettelegge etter hva kunden vil. Vi har noe for alle, også for dem som har liten plass, sier «peiskongen» Eide.


183021kLes mer...

2018-07-23 10.30

audrey-fretz-3ExPoluud54-unsplash

Dette må du vite om anti-aging hudpleie

Artikkel For at anti-aging-produktene dine skal ha noen effekt, må de inneholde aktive ingredienser. Bærum Plastikkirurgi kan hjelpe deg med å finne produktene som passer til din hud – og som faktisk fungerer.
porscheoslo7

Er du klar for en helt annen opplevelse?

Artikkel Porsche Center Oslo, er mer enn bare en bilforhandler – det er en opplevelse. – Vi jobber hardt med å gjøre besøket hos oss spennende og interessant, sier daglig leder Petter Johannessen.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  Arkiv