193029w6193029w7193029w5193029w4193029w3193029w2193029w1193029w8

Sørlandets fantastiske skjærgård oppleves best med båt

Matros, skipsmegler og båtmontør Eilif Pedersen, mener at båtlivet har blitt fremmed for veldig mange. – Folk må bare oppleve det og ikke være så redd for å hive seg ut!

Ikke nok med at Eilif Pedersen har vært ute på sjøen i en mannsalder og kan smykke seg med konkrete titler som skipsmegler, matros og båtmontør - han er i tillegg daglig leder ved Kristiansand Båt og Motor. Her sysles det for fullt med båtrelaterte oppgaver som salg, service og reparasjoner av båter og motorer, i tillegg til en generøs båtlagringskapasitet over vinteren.


Mange muligheter og nye utfordringer
Det 5000 kvadratmeter store lokalet i Andøya Industripark ved Vågsbygd i Kristiansand, drar stor nytte av å ha sjøen som nærmeste nabo. Passende nok for et båtfirma, bemerker vi oss. Pedersen startet karrieren sin som mekaniker hos Sylinderservice i 2003, og ble verkstedleder fire år etterpå. Da Johs Lunde Gruppen, som firmaet var blitt en del av, gikk konkurs i 2011, ble Kristiansand Båt og Motor etablert og overtok hele kundeporteføljen og de ansatte. Likevel kan rekrutteringen til båtmekaniker-yrket iblant vise seg å by på flere utfordringer for Kristiansandsbedriften:


– Dette er ett av de mest varierte fagene du kan velge. Det er mange muligheter, og du blir utrolig dyktig av å jobbe i et utfordrende miljø som her hos oss, der du kan dra nytte av kompetansen som allerede er her, og samtidig få nye utfordringer hele tiden, forteller Pedersen engasjert.Yrket har rett og slett få søkere, spesielt om man sammenligner det med håndverksbransjen generelt. Pedersen føler at denne bransjen fortjener mer oppmerksomhet, og han engasjerer seg stort i å gå ut og prate med ungdommen.


– Jeg jobber sammen med et bransjeforbund med å få ut at motormekanikerfaget er både attraktivt og spennende!


Per i dag er de 15 ansatte her på Kristiansand Båt og Motor, men de ser stadig etter lærlinger. Da er det to år på skolen og to år ute i lære som gjelder, får vi vite.


Kvalitetsbåter fra Flipper og Falcon
Som en kvalitetsleverandør- og reparatør av båter fra Flipper og Falcon, går Pedersen og hans mannskap god for kvaliteten de tilbyr sine kunder.


– Vi selger Flipper og Falcon-båter fra 18 til 29 fot. Båtene har et tidsriktig design med fine linjer, og de vi selger har hestekrefter fra 80 til 300.Flipper, som for øvrig feiret 50-års jubileum i fjor, har forandret mye på designet de siste årene. Forandringen fikk både positive og negative følger. Nå må merket nemlig jobbes inn på nytt igjen på Sørlandet, føler Pedersen.


– Flipper-båtene har et veldig flott design, gode sjøegenskaper og smarte løsninger inne i båtene. Interiørmessig veldig innbydende, og masse tilleggsutstyr! skryter han.


Båtene fra Falcon er i likhet med Flipper, flotte båter med et gjennomtenkt design. Båtene har et motstandsdyktig aluminiumskrog med innerliner av glassfiber. Det er et noe yngre produkt, som kommer fra samme byggeri som Flipper, nemlig Bellaboats i Finland.


Pedersen vil gjerne påpeke at de monterer alt kunden ønsker seg av utstyr og ekstra finesser – alt fra toalettløsninger til radar og kalesje.


– Det å kunne våkne opp ute i skjærgården - det er bare helt utrolig!
Den tøffe realiteten for aktører som dem er at båtbransjen i dag er spesielt utsatt. Det er ikke like mange som ser det flotte i å ha båt lengre, og mange familier reiser heller til Syden enn sin egen skjærgård.


– Folk må bare oppleve det og ikke være så redd for å hive seg ut! Båtlivet er blitt fremmed for veldig mange, og det er synd med tanke på vår vakre skjærgård. 

Likevel er Pedersen en sta optimist.


– Men med somrene vi har hatt nå merker vi en positivitet. Folk ser at de får noe igjen for å investere i båten sin. Og den skjærgården vi har her på Sørlandet, den er jo helt unik. Det å kunne våkne opp ute i skjærgården, det er bare helt utrolig! Det er det lite som slår, sier Pedersen med et stort smil.


Gode anbefalinger fra en erfaren mekaniker
Ved båtreparasjoner kan Pedersen og hans dyktige mekanikere rykke ut til omtrent hele Agder, og utfører de fleste behov som båter på opptil 50 fot måtte trenge. Større båter tas med kranbil, mens de i mange tilfeller kun trenger å rykke ut med en servicebil ved småbåtreparasjoner.


– Det vi lever av er gode leveranser, kvalitet og trygghet. Og det vi leverer fra oss, det kan kunden stole på, fastslår han.

Avslutningsvis ønsker Pedersen å komme med en oppfordring til alle som har en båt:


– Jeg anbefaler at de bruker et merkeverksted på motoren de har, for det har med erfaring og kompetanse å gjøre. Og ikke hopp over vedlikehold! Preventivt vedlikehold er alltid nyttig.


– Det du ikke vil oppleve er at båten stopper, eller at den ikke starter. Det er verre når den stopper ute på sjøen, for det er ikke bare å svinge til siden og ringe NAF. Det kan bli dramatisk og en ekkel opplevelse for hele familien, sier Pedersen, som fraråder mot å benytte seg av uautoriserte frittstående aktører.


Bransjemagasinets utsendte har gjennom tiden vi har vært på besøk hos Kristiansand Båt og Motor, lagt merke til den gode atmosfæren. Her er det rettet et stort søkelys på godt arbeidsmiljø, teamarbeid og framsnakking av hverandres egenskaper. Sammen gjør de hverandre gode, for å bruke Pedersens flotte slogan.


– Vi er i en servicebransje, og det er vi veldig klar over, avslutter Pedersen med et ydmykt smil.


Les mer...

2019-06-11 13.45

theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.
adeptconcept1

KI-revolusjonen: Lysende fremtid for norskutviklet, innovativ regelverksoppfølging for bedrifter

Artikkel KI, Kunstig intelligens, revolusjonerer styringssystem og compliance. Adept Concept AS benytter seg av fremtidens teknologi til å holde seg oppdatert på reviderte regelverk gjennom den skybaserte applikasjonen...

  Kontaktinformasjon

  • KRISTIANSAND BÅT OG MOTOR AS
  • E-post
  • Facebook
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   38 05 81 00
  • Adresse:
   Andøyveien 27, 4623 Kristiansand
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv