dragarkitekt3dragarkitekt1dragarkitekt2dragarkitekt4dragarkitekt8dragarkitekt7dragarkitekt6dragarkitekt5dragarkitekt9dragarkitekt10dragarkitekt11dragarkitekt12

Stort fagfelt skaper stor suksess for dette arkitektkontoret

Drag Arkitektur & Byggteknikk AS i Indre Agder, dekker et stort fagfelt innen ulike arkitekttjenester, og er ekstra gode på å komme frem til løsninger som ikke blir for dyre for sluttkunden.

Ideen til det fremoverlente og innovative arkitektkontoret Drag Arkitektur & Byggteknikk, går tilbake til selskapet Arkin, som ble startet opp i 2006. Da Arkins grunnleggere gikk hvert til sitt i 2010, startet gründeren; Stein Åge Fuglestveit opp Drag Arkitektur & Byggteknikk. 


Daglig leder Jan Stangvik, hadde sin første arbeidsdag her i 2013, og kom rett fra byggesaksavdelingen i Åseral kommune. Med lang erfaring innen innredning og møbelproduksjon, og videreutdannelse innen teknisk fagskole og høyskole, var han klar for å ta fatt på en utfordrende hverdag som daglig leder – selv om det krevde noe overtalelse før han takket ja til den store oppgaven. – Jeg takket nei til daglig leder-stillingen både én og to ganger før jeg sa ja, innrømmer Jan innledningsvis. 


Høy trivsel 
Til å begynne med var Jans hovedområde i arkitektfirmaet nemlig å skape – ikke å lede. Jan er derimot virksom i flere områder i bedriften; med hovedvekt på søknadsarbeid. Rollen som daglig leder har bydd på ulike utfordringer, så har det likevel gått bra for bedriften. Han har blant annet tatt arbeidsmiljø og trivsel på stort alvor for å skape gode forutsetninger for et stimulerende, kreativt og innbydende arbeidsfellesskap for sine ansatte.  


– Det viktigste jeg holder på med, er håndteringen av våre medarbeidere. For hvis de har en god hverdag og har den trivselen de trenger, så vil de yte en god jobb. Det gir en synergi-effekt som fører til et godt arbeidsmiljø, sier Jan med et varmt smil.  


Hovedkontoret her i Byremo sentrum samt avdelingen i Lyngdal, teller nå 16 ansatte – og arkitektkontoret dekker derfor stadig flere fagområder innen arkitektur, søknadsarbeid, reguleringsplan, brannprosjektering og precut for å nevne noen fagområder. 


 

– Det er ganske store spennvidder, som betyr at vi kan levere et helhetlig produkt til kunden. Det er mange ingeniører her; både byggingeniører og en sivilingeniør, så vi har relativt høyt utdannede folk, fastslår Jan.  


Videre forteller Jan at arkitektene er svært løsningsorienterte, og at de legger stor vekt på at løsningene de tegner også lar seg gjennomføre utenfor tegnebrettet.  


– Vi har en styrke i det at vi er et ingeniørrettet arkitektkontor, slik at vi kan prosjektere løsningene som faktisk lar seg gjennomføre. For du kan tegne hva som helst, men når du skal bygge det skal det også kunne la seg gjennomføre og fungere i praksis. 


Drag Arkitektur & Byggteknikk AS overtok Birkeland Bruks precut-avdeling den 1. oktober 2021, og har i dag rundt ni ansatte som jobber med prekutt. Drag Arkitektur & Byggteknikk leverer digitale filer til kappsager, som kapper materialene ut ifra de digitale filene som blir produsert.  


Tegner for privatpersoner og utbyggere 
Jan forteller at de ofte får forespørsler fra privatpersoner som ønsker at de tegner en fritidsbolig for dem. Men av og til kommer det forespørsler rett fra byggherrer, utbyggere eller entreprenører, som lurer på om de kan tegne eneboliger og større leilighetskompleks. Og Drag Arkitektur & Byggteknikk kan selvfølgelig serve alle typer kunder.  – Kundene får alltid en helhetlig totalpakke siden vi har så mange fagområder, og vi har kunder som kommer igjen og som har brukt oss i en årrekke, kan Jan fortelle.  


Han mener at det store fagfeltet de dekker, gir dem et stort fortrinn og fører til at så vel nye som gamle kunder finner veien til Drag Arkitektur & Byggteknikk.  


– Vi kan tegne løsninger som lar seg gjøre og som ikke blir for dyre for utbyggeren eller entreprenøren.   


Løsningsorienterte og fremoverlente 
Kundene som henvender seg til det Lyngdal-forankrede arkitektkontoret, er både pris- og kvalitetsbevisste. De vet ofte akkurat hva de vil ha, og vet at Drag Arkitektur & Byggteknikk kan levere det.  


– Selv om forskjellige kunder og kommuner har ulike utgangspunkt og reguleringsplaner, går det meste alltid å løse. Det handler om å være profesjonell og å finne gode løsninger sammen, understreker Jan.  Jan ser lyst på fremtiden til det fremoverlente arkitektkontoret på Byremo, med stadig flere ansettelser av dyktige fagfolk i tiden som kommer.  


– Vi skal ta det litt gradvis og kontrollert, for det å ekspandere for fort er ikke «bare-bare» det heller, smiler han.  


– Vi har vært mer opptatt av å levere kvalitet enn å sette oss mål. Kvalitet i det arbeidet vi gjør og å ha et godt arbeidsmiljø som skaper positive ringvirkninger, er absolutt viktigst, avslutter en fremtidsrettet og jordnær daglig leder.  

Les mer...

2022-03-01 08.15

Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • DRAG ARKITEKTUR & BYGGTEKNIKK AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   952 39 591
  • Adresse:
   Audnedalsveien 4379, 4529 BYREMO
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv