dragarkitekt3dragarkitekt1dragarkitekt2dragarkitekt4dragarkitekt8dragarkitekt7dragarkitekt6dragarkitekt5dragarkitekt9dragarkitekt10dragarkitekt11dragarkitekt12

Stort fagfelt skaper stor suksess for dette arkitektkontoret

Drag Arkitektur & Byggteknikk AS i Indre Agder, dekker et stort fagfelt innen ulike arkitekttjenester, og er ekstra gode på å komme frem til løsninger som ikke blir for dyre for sluttkunden.

Ideen til det fremoverlente og innovative arkitektkontoret Drag Arkitektur & Byggteknikk, går tilbake til selskapet Arkin, som ble startet opp i 2006. Da Arkins grunnleggere gikk hvert til sitt i 2010, startet gründeren; Stein Åge Fuglestveit opp Drag Arkitektur & Byggteknikk. 


Daglig leder Jan Stangvik, hadde sin første arbeidsdag her i 2013, og kom rett fra byggesaksavdelingen i Åseral kommune. Med lang erfaring innen innredning og møbelproduksjon, og videreutdannelse innen teknisk fagskole og høyskole, var han klar for å ta fatt på en utfordrende hverdag som daglig leder – selv om det krevde noe overtalelse før han takket ja til den store oppgaven. – Jeg takket nei til daglig leder-stillingen både én og to ganger før jeg sa ja, innrømmer Jan innledningsvis. 


Høy trivsel 
Til å begynne med var Jans hovedområde i arkitektfirmaet nemlig å skape – ikke å lede. Jan er derimot virksom i flere områder i bedriften; med hovedvekt på søknadsarbeid. Rollen som daglig leder har bydd på ulike utfordringer, så har det likevel gått bra for bedriften. Han har blant annet tatt arbeidsmiljø og trivsel på stort alvor for å skape gode forutsetninger for et stimulerende, kreativt og innbydende arbeidsfellesskap for sine ansatte.  


– Det viktigste jeg holder på med, er håndteringen av våre medarbeidere. For hvis de har en god hverdag og har den trivselen de trenger, så vil de yte en god jobb. Det gir en synergi-effekt som fører til et godt arbeidsmiljø, sier Jan med et varmt smil.  


Hovedkontoret her i Byremo sentrum samt avdelingen i Lyngdal, teller nå 16 ansatte – og arkitektkontoret dekker derfor stadig flere fagområder innen arkitektur, søknadsarbeid, reguleringsplan, brannprosjektering og precut for å nevne noen fagområder. 


 

– Det er ganske store spennvidder, som betyr at vi kan levere et helhetlig produkt til kunden. Det er mange ingeniører her; både byggingeniører og en sivilingeniør, så vi har relativt høyt utdannede folk, fastslår Jan.  


Videre forteller Jan at arkitektene er svært løsningsorienterte, og at de legger stor vekt på at løsningene de tegner også lar seg gjennomføre utenfor tegnebrettet.  


– Vi har en styrke i det at vi er et ingeniørrettet arkitektkontor, slik at vi kan prosjektere løsningene som faktisk lar seg gjennomføre. For du kan tegne hva som helst, men når du skal bygge det skal det også kunne la seg gjennomføre og fungere i praksis. 


Drag Arkitektur & Byggteknikk AS overtok Birkeland Bruks precut-avdeling den 1. oktober 2021, og har i dag rundt ni ansatte som jobber med prekutt. Drag Arkitektur & Byggteknikk leverer digitale filer til kappsager, som kapper materialene ut ifra de digitale filene som blir produsert.  


Tegner for privatpersoner og utbyggere 
Jan forteller at de ofte får forespørsler fra privatpersoner som ønsker at de tegner en fritidsbolig for dem. Men av og til kommer det forespørsler rett fra byggherrer, utbyggere eller entreprenører, som lurer på om de kan tegne eneboliger og større leilighetskompleks. Og Drag Arkitektur & Byggteknikk kan selvfølgelig serve alle typer kunder.  – Kundene får alltid en helhetlig totalpakke siden vi har så mange fagområder, og vi har kunder som kommer igjen og som har brukt oss i en årrekke, kan Jan fortelle.  


Han mener at det store fagfeltet de dekker, gir dem et stort fortrinn og fører til at så vel nye som gamle kunder finner veien til Drag Arkitektur & Byggteknikk.  


– Vi kan tegne løsninger som lar seg gjøre og som ikke blir for dyre for utbyggeren eller entreprenøren.   


Løsningsorienterte og fremoverlente 
Kundene som henvender seg til det Lyngdal-forankrede arkitektkontoret, er både pris- og kvalitetsbevisste. De vet ofte akkurat hva de vil ha, og vet at Drag Arkitektur & Byggteknikk kan levere det.  


– Selv om forskjellige kunder og kommuner har ulike utgangspunkt og reguleringsplaner, går det meste alltid å løse. Det handler om å være profesjonell og å finne gode løsninger sammen, understreker Jan.  Jan ser lyst på fremtiden til det fremoverlente arkitektkontoret på Byremo, med stadig flere ansettelser av dyktige fagfolk i tiden som kommer.  


– Vi skal ta det litt gradvis og kontrollert, for det å ekspandere for fort er ikke «bare-bare» det heller, smiler han.  


– Vi har vært mer opptatt av å levere kvalitet enn å sette oss mål. Kvalitet i det arbeidet vi gjør og å ha et godt arbeidsmiljø som skaper positive ringvirkninger, er absolutt viktigst, avslutter en fremtidsrettet og jordnær daglig leder.  

Les mer...

2022-03-01 08.15

mobilegjovik9

Mobile Gjøvik: Ekstra store forventninger til BYD og Nissan Ariya

Artikkel – Vi har ekstra store forventninger til våre to nylanseringer, BYD og Ariya, og interessen blant våre kunder er upåklagelig, sier en oppglødd daglig leder Sjur Hermanrud ved Mobile Gjøvik.
industriporter5

Porter til private og industri: Derfor er det viktig å benytte seg av en seriøs aktør

Artikkel Industriporter AS, både selger, monterer og utfører service på porter. De har en lang fartstid, mange faste kunder, og dekker et stort geografisk område med sitt imponerende brede utvalg av porter av alle slag!
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • DRAG ARKITEKTUR & BYGGTEKNIKK AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   952 39 591
  • Adresse:
   Audnedalsveien 4379, 4529 BYREMO
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Arkiv