glassbjerget8glassbjerget1glassbjerget2glassbjerget3glassbjerget4glassbjerget5glassbjerget9glassbjergetnyglassbjergetny2

Skreddersydd dusjkonsept imponerer

Glassbjerget AS, har levert skreddersydde glassløsninger, utført glassreparasjoner og montert vinduer og dører i over 40 år. Glassmesterbedriften på Bønes i Bergen satser stort på interiørglass og fått stor suksess med blant annet spesialtilpassede dusjløsninger.

Glassbjerget AS er en glassmesterbedrift som baserer seg på glassmestertjenester til private, næring og kommune. Gründer Tore Eriksen og hans kone etablerte firmaet i 1980, som en liten glassmesterbedriftsom de første årene ble driftet fra boligen på Bønes. Etter noen år kjøpte de opp en ramme og gavebutikk på Minde. Etter noen år fikk de seg et større lokale, og det lille glassmesterverkstedet ble etter hvert en rendyrket glassmesterbedrift. I løpet av årene som fulgte flyttet familiebedriften til stadig større lokaler og satset på tømrertjenester som en bigeskjeft, med innleide tømrere.  

 – Jeg kom inn i Glassbjerget i 2006, og deretter har det bare eskalert. På det meste har vi vært ti ansatte, men det var da vi begynte med dusj- og kjøkkenløsninger i 2006 som det tok av for fullt, forteller glassfagarbeider og daglig leder Frode Løvfall, som har jobbet i glassmesterfaget i 38 år. 


Ønsker å videreutvikle suksesskonsept 
Frode understreker at de har vært flinke til å utvikle seg og følge med i markedet. Mye av grunnen til at bedriften har hatt livets rett i 44 år er først og fremst flinke og kompetente medarbeidere og økende satsing på interiørglass, dusjløsninger og backsplash til kjøkken. Med en såkalt backsplash-vegg over kjøkkenbenken, beskytter man enkelt veggen mot fettflekker og vannsøl under oppvask og matlaging – i tillegg til at det er et dekorativt element.  

– Vi har klart å omstille oss hele veien og har levert gode produkter til kundene våre. Det har vært en interessant reise, og målet vårt er å opprettholde driften vi har med tanke på våre ansatte. Vi ønsker også å videreutvikle vårt dusj- og interiørkonsept, som har blitt en stor suksess, utdyper Frode. 


Glassbjergets dusjkonsept går ut på at de dyktige glassfagarbeiderne spesialtilpasser dusjløsninger, der et vanlig standard dusjkabinett ikke passer inn på badet. Dersom man ønsker en fast vegg, glassvegg eller en total løsning med dører og faste vegger, går det meste å ordne for det drevne glassmesterfirmaet på Bønes.  

– Vi kan tilby både klart og farget glass; vi leverer det kunden ønsker, og vi tilpasser til skråtak og nedsenkede dusjnisjer. Det er rett og slett skreddersøm når det gjelder tilpasning av dusjløsninger, og det er tette, fine og flotte løsninger, understeker Frode muntert.  

Alle kunder er like viktige 
I skrivende stund holder Glassbjerget på med et prosjekt der de skal levere totalt 14 dusjer til én enebolig, og selv om de tar på seg store og utfordrende prosjekt påpeker Frode at alle kunder er like viktige.  

– Vi har også de små kundene som bare skal ha en dusjvegg eller en enkel dusjløsning, disse kundene er minst like spennende. Vi skiller ikke mellom kundene våre. Alle skal få den samme, gode kvaliteten, og det er det vi ønsker å tilby, sier Frode.  


Hovedvirksomheten til Glassbjerget består derimot av helt ordinære glassmestertjenester som flikking av vinduer og utskifting samt reparasjon av knuste og punkterte glassruter. I tillegg monterer man vinduer og dører, og leverer speil; alt fra hele speilvegger på treningsstudioer, til enkeltspeil på bad. 

– Vi leverer også glasstak, og monterer glass på båter. Vi kan også levere pleksiglass til både private og bedrifter. Vi tilbyr egentlig alt som har med glass å gjøre, forteller han videre.  

De seks ansatte i Glassbjerget har enten fagbrev eller kompetansebevis innen glass, og samtlige har jobbet i glassmesterbedriften eller innen glassmesterfaget i mange år. Frode forteller at de er en fin gjeng som samarbeider godt, og hvor sosiale tilstelninger er en selvfølgelig del av den varme bedriftskulturen.  


– Vi jobber ofte i lag på to og to eller tre og tre. Det er aldri en dag som er lik, og selv om man planlegger mye i forkant er det alltid noen overraskelser! Glassmesterfaget er et spennende fag, for det er alltid noen utfordringer med å bytte ut et glass. 

Det beste produktet er et planlagt produkt 
Frode oppfordrer alle til å ta kontakt med en glassmester så fort som mulig om man får en punktert rute. Da unngår man at ruten fylles med fukt og mister sin isolasjonsevne.  

– Oppvarmingen man bruker til å varme opp huset, suser fort ut av det punkterte vinduet. Jeg hadde også ønsket at flere tok kontakt med oss når de planlegger et bad eller kjøkken. Da kan vi komme inn i forkant og gi råd og veiledning, diskutere løsninger i forhold til nedsenkning av dusj og valg av fliser, siden det er mange faktorer som påvirker. Det beste produktet er et godt planlagt produkt, der vi får komme inn og si hva vi mener på forhånd, fastslår Frode.  

Glassbjerget har gratis befaring både på dagtid og kveldstid, og har opparbeidet seg en stor kundeportefølje med flere faste kunder som setter pris på glassmesterfirmaets lange erfaring og gode løsninger.  

– Vi jobber hardt hver dag for å innfri våre kunders ønsker. Det hjelper selvfølgelig mye at vi som jobber med dette er fagfolk og vet hva vi holder på med. Så lenge vi har gode produkter og flinke folk, så kvalitetssikrer vi oss selv underveis, avslutter Frode Løvfall. 

Les mer...

2024-05-01 09.00

sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv