nilskloster1nilskloster2

Derfor bør du investere i solcelleanlegg og varmepumpe

Nils Kloster AS, er totalleverandør av elektriker- og rørleggertjenester i Kvinesdal, som blant annet installerer solcelle- og varmepumpeanlegg. Serviceleder Roy Svendsen på elektroavdelingen hos Nils Kloster AS, mener det er mye penger å spare på å fange opp energi fra sola. Varmepumper har firmaet montert i flere år og gir ifølge Sven Kloster, som leder røravdelingen, store besparelser på strøm.

De fleste i Kvinesdal kjenner til elektro- og rørleggerbedriften Nils Kloster AS. For noen få år siden kunne den ærverdige og tradisjonsrike familiebedriften feire at det var 90 år siden Nils Kloster grunnla den, og i dag er det Nils’ etterfølgere som driver den videre i samme ånd.  

Serviceleder på elektro-delen, Roy Svendsen, forteller om bakgrunnshistorien til den gamle bedriften. 


– Sønnen til Nils, Harald Kloster, flyttet hjem i 1963 etter endt utdannelse i Amerika, og videreførte den elektriske forretningen, så det har alltid vært aktivitet i dette bygget. Før elektro var det også bilverksted og en bensinstasjon her, men etter hvert ble det mer spisset inn på elektro, rør og en Power-butikk, som vi har i dag, forteller Roy. 


Installatør Jim Vidar Omland som har faglig ansvar i bedriften, var ikke tilstede da bildet ble tatt. 


En totalleverandør med flere bein å stå på 
I dag er det Haralds datter, Astrid Kloster, som er daglig leder for bedriften med 25 ansatte fordelt på rørlegger-delen, elektro-delen og Power-butikken.  


Roy kan fortelle at Nils Kloster AS er medlem i Varme & Bad-kjeden på rørlegger-delen og EL-Proffen på elektriker-delen, og servicelederen ser bare fordeler med å ha tre solide bein å stå på.  


– Vi er en totalleverandør, og kan utnytte synergien i Power-butikken til rørleggingen og det elektriske, smiler han.  


Roy forteller at Nils Kloster AS startet med solceller for tre sesonger siden, noe som bare blir mer og mer populært for hver sesong, for dem som ønsker en langsiktig strømbesparing.  


– Det har blitt underlagt en del strenge dokumentasjonskrav slik at man får kontroll på solcellemonteringen så det ikke flommer over av import, som med varmepumper.  


Solcelleanlegg – en langsiktig besparing 
Så langt har Nils Kloster AS installert rundt 20 solcelleanlegg på både hytter og hus i Kvinesdal, deriblant for Kvinesdal legesenter, som var det første næringsbygget som ønsket å hive seg på solcelle-trenden.  


– Det er veldig god kvalitet på det som er montert av anlegg, og det er gode garantier på solcellepaneler, med en forventet levetid på 25 år, kan Roy fortelle.  


Med solceller er det om å gjøre å bruke opp strømmen når den er «ferskest» mulig, så Roy råder derfor til å ikke investere i et for stort anlegg.  


– Mange folk tenker at «nå er strømprisen som dyrest, så nå må vi få et solcelleanlegg som produserer hele året». Et solcelleanlegg produserer mest strøm fra når solen titter fram - fra februar og helt til november. Det kan derimot være god produksjon selv på vinteren, og årsresultatet fra solcelleanlegg i Norge er derfor ganske positivt, sier han. 


Nils Kloster AS benytter seg dessuten av gode, digitale verktøy som beregner kilowatt i forhold til kvadratmeter, og Roy fremholder at solceller på taket gir en langsiktig økonomisk gevinst, der du faktisk får støtte fra Enova med 2000 kroner per kilowatt i tillegg til et engangsbeløp på 7 500 kroner. 


Varmepumpe sparer strøm 
Nils Kloster AS tilbyr også det meste innen rørlegging og har montert varmepumper i flere år, med god erfaring på området. De er forhandlere av NIBE og Panasonic sine pumper. De monterer alle typer varmeanlegg, så som luft/luft, luft/vann og væske/vann pumper. 

Nils Kloster kan være behjelpelige med det meste innen elektro og installasjoner – deriblant internkontroller.  
– Vi hjelper til med nybygg og nyinstallasjon av boliger, og vi hjelper små og mellomstore butikker her i sentrum. Vi har en del næring som vi følger opp på service, og så har vi også internkontroller – for næring er det jo krav om internkontroll, forteller Roy. 


I tillegg har de fått en fantastisk ressurs på huset som reiser ut og utfører termografering og internkontroll innen landbruk. Ifølge Roy er internkontroller på det elektriske anlegget med jevne mellomrom, svært viktig. De som reiser rundt på internkontroller, lager rapporter med eventuelle avvik og forslag til forbedring, inklusive en termografi for dem som ønsker det. En slik helhetlig «helseundersøkelse» på det elektriske anlegget, kan bidra til å avdekke alvorlige feil i et tidlig forløp.  


– Internkontroll på det elektriske anlegget er egentlig veldig viktig, og ansvaret ligger på eiere av bygget og virksomheten. Det er ikke nok med en offentlig kontroll som skjer i snitt hvert 20. år, så det er kjempeviktig at man tar kontakt med en elektriker som ser over det elektriske anlegget, oppfordrer servicelederen.  


Med kjerneverdier som kvalitet, service og erfaring, fortsetter Nils Kloster AS å være en viktig ressurs i Kvinesdal – der mange setter stor pris på den gode jobben de gjør. 


– Vi prøver å være aktive med å spørre kundene om de er fornøyde med det vi leverer. Det å gå på jobb og føle at vi gjør en god jobb ved å dokumentere alt ordentlig og vite at vi gjør et fagmessig godt arbeid, gir en stolthetsfølelse som jeg tror går igjen i gjengen her, smiler servicelederen avslutningsvis.   

Les mer...

2022-02-01 16.00

stoentreprenor4

Entreprenør med viktige verdier til topps i Oslo og på Romerike

Artikkel STØ Entreprenør har kontorer i Lørenskog, utfører totalentrepriser i Stor-Oslo, og ønsker å bli en foretrukken entreprenør på Romerike. – Vi har ansatte som «vet å oppføre seg», og som gjør en god jobb,...
finedesign3

Norges største hagemøbelspesialist satser nå også på proffmarkedet

Artikkel Fine Design er en annerledes hagemøbelleverandør som har spesialisert seg på unike design hagemøbler av god kvalitet siden 2006. Nå skal de satse på proffmarkedet. – Proffkundene får veldig mye for pengene,...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv