182016182016da182016p182016sg182016å

Passer skorsteinen til ditt nye ildsted? – Ikke se deg blind på design

Store ildsteder med glassvindu er fine å se på, men kan ofte ende opp som et irritasjonsmoment. Nordland Mur og Pipeservice hjelper deg med installasjon av ildsteder og skorsteiner tilpasset ditt hjem.

Nordland Mur og Pipeservice AS monterer og har service på ildsteder og piper for de fleste butikker i Bodø som selger produktene. En annen del av virksomheten er rehabilitering av gamle skorsteiner og ildsted. Et problem innehaver Lasse Kristiansen ofte møter på er rentbrennende ovner installert på gamle teglskorstein.

– I gamle ovner var røykgasstemperaturen mye høyere, kanskje opp mot 900 grader. I nye rentbrennede ildsteder er røykgasstemperaturen ofte mellom 200 og 400 grader, når temperaturen på røyken synker i pipa danner det seg kondens som blander seg med sotet og det dannes en syre som tærer opp mørtelen  mellom teglstein, forklarer ovn- og pipeeksperten.

Kristiansen anbefaler å få tilpasset skorsteinen slik at den oppfyller de krav et moderne rentbrennende ildsted har ved å sette inn et stålrør eller keramisk rør. I dag brukes ofte en ventilert løsning med stålrør på Ø150 som gir luftstrøm mellom den gamle teglskorsteinen og det nye stålrøret, noe som også er et ekstra brannsikringstiltak da dette holder teglskorsteinen kald.


182016

– Jeg har aldri hørt om en pipebrann som er blitt alvorlig når du har rehabilitert pipa på den måten. Da skjer det ikke, sier Kristiansen.


– Vi ser at folk i dag i nye hus eller oppusset og etterisolerte hus kjøper altfor store ildsteder, sier han.

Ildsteder i dag har ofte glass på tre sider – i front og på sidene.

–  Skal du klare å fyre fornuftig i en sånn ovn uten at det skal bli problemer med sot på glasset så må du fyre veldig hardt og da får du fort en badstu inne i huset, sier han.

Kristiansen råder kunder å ikke se seg blind på design, men vurdere energibruk og størrelse på område som skal varmes opp.

– Se litt på hvor mye energi en sånn ovn faktisk gir, hvor mange kvadrat den dekker og vurder den opp mot størrelsen på stua di før du kjøper, ellers så får du ikke noe glede av den og det blir et irritasjonsmoment.

Nordland Mur og Pipeservice AS har 200-300 piper i året som de har befaring og vedlikehold på, og etterspørselen vokser ennå.

– Nybygg i dag har gjerne har en halv meter isolasjon i veggen og vannbåren varme, og det er kun krav om at det skal være klargjort for ovn og pipe, men det må ikke være installert. Likevel kommer en del etter noen år og vil ha det installert, det er ikke for varmen, men for kosen sin del, sier Kristiansen.



For gratis befaring, tilstandsrapport og pristilbud kan Nordland Mur og Pipeservice nås på Facebook-siden og nettsiden deres.


182016sg

 

Les mer...

2018-04-03 15.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv