192014w1192014w5192014w4192014w3192014w2

Trening som passer i din hverdag

Har du lyst til å bli sprekere og har planer om å trene, men så strekker ikke tiden til i en travel hverdag? Det er du ikke alene om. Slik har de aller fleste det. Og nettopp det er det Merkes har som utgangspunkt når de jobber med sine kunder.

Hva er egentlig nøkkelen til å gjøre trening en reell del av hverdagen, og hva skal til for å holde motivasjonen oppe langsiktig? Å falle av treningsvogna er noe mange av oss har opplevd flere ganger. Ekteparet Thorbjørn Merkesdal og Gry Hauge Merkesdal har funnet løsningen. Gjennom Merkes Treningssenter tilbyr de ingen generaliserte treningsplaner, men en skreddersydd timeplan for ditt utgangspunkt, dine mål og din unike hverdag som gir resultater.

– Vi tilpasser treningen til det folk faktisk kan få til, og ikke til det de skulle ønske at de kunne få til, sier Gry.


Hovedfokuset til ekteparet har vært å ta med hele hverdagen i logistikken for å utvikle personlige treningsprogram. Nattarbeid, barn annenhver helg, ukependler på jobb og tidsklemme med fire barn i hjemmet – uansett situasjon finner Merkes en løsning.


– Alles hverdag er unik, og da må timeplanen være det også. Vi starter alltid med en to-ukers oppstartsperiode for å få strukturen på plass, og så jobber vi med kvaliteten etterpå. Da bruker vi den treningsformen som fungerer i hverdagen til hver enkelt, som motiverer og som samtidig gir god effekt sier Thorbjørn. Den beste form for motivasjon er å se at du lykkes.



Det var etter at tidsklemma tok tak i deres egen familie at Thorbjørn og Gry satt seg ned for å finne ut hvordan de skulle takle hverdagens utfordringer.


– Vi har fire barn der vår eldste datter er utviklingshemmet. Vi kom til et punkt der vi vurderte hvordan vi skulle takle livet fremover og vi ble enige om å jobbe med strukturen i hverdagen vår, sier Thorbjørn.


I en organisert hverdag ble det tid til både trening, full jobb for begge foreldre, holde huset i orden og sosial omgang. Gry syklet også Birken for første gang på seks timer, noen år senere med strukturert utvikling forbedret hun til godt under fire timer.


– Vi fikk til alt dette, og det var ikke oppfattet som noe problematisk – vi hadde fremdeles tid til å spise middag sammen som familie, handle mat på nærbutikken og alle disse daglige tingene, sier Thorbjørn.


Deretter tok Thorbjørn og Gry tak i drømmen om å ta treningslidenskapen ennå lengre og startet Merkes.  – Vi så at det vi gjorde fungerte, og vi ville bidra til at andre også kunne nå sine mål i sin hverdag, sier han.

Merkes Treningssenter startet i huset hjemme og flyttet etter hvert ut til lokaler i Trondheimsveien 93 på Jessheim. Kombinasjon av personlig erfaring, aktivt familieliv, PT og coachutdannelse, har vist seg å være en suksess. Gry er i tillegg utdannet massør og begge har mye ulik konkurranseerfaring.


– Dette passer for alle, vi har folk hos oss om er på elitenivå og folk som aldri har trent noe tidligere. Vi tilbyr veiledning innenfor styrketrening, kondisjonstrening og kostholdsveiledning for alle nivåer, sier Thorbjørn.

Etter mange oppfordringer har Merkes nå startet med online medlemskap og veiledning. Der kan kunder få personlig oppfølging gjennom nettsamtaler, informasjon, motivasjon og treningsopplegg.
 
– Vi vil gjerne holde fast på den gode Merkes-metodikken også på nett. Så vi tilbyr både samtaler med kartlegging og så mulighet for jevnlige oppdateringer. Om kunden ikke har logget trening som planlagt så snakker vi om det og kan justere underveis slik at det passer godt. Det gir god effekt og samtidig gir det god motivasjon, sier Thorbjørn.


Thorbjørn forteller at mange starter på et treningsopplegg, men at det etter en stund gjerne oppstår situasjoner i hverdagen der motivasjonen blir utfordret.


– Et barn blir sykt, man har et prosjekt på jobb eller du skal ha nytt kjøkken. Da faller man fort av programmet og tenker «pokker ta, det gikk ikke denne gangen heller». Det handler om at hverdagen er forskjellig for alle. Det oppstår gjerne problemer man må håndtere, men det handler om å ikke gi de problemene større plass enn de fortjener, sier han.


Merkesdal råder folk som begynner på en livsstilsendring om å ikke gjøre for mye på en gang, men å ta en ting om gangen.


– Mange prøver å begynne å trene fem dager i uka og legger om kostholdet fra dag én. Det største hinderet for å lykkes er å prøve å gjøre for mye på en gang. Start gradvis og fortsett så kommer resultatene.

– Vi mener at absolutt alle uansett hvor du bor, leilighet på Torshov eller langt ute i skauen, så kan vi lage en aktivitet som passer for deg i din hverdag. Med din familie, dine utgangspunkt, dine skavanker, dine fordeler og ulemper og dine mål, avslutter Thorbjørn.


 

Les mer...

2019-05-01 16.30

Etanorge1

Kompetansebedrift innen bioenergi satser stort på biobrenselanlegg til næringsbygg

Artikkel ETA Norge AS, tilbyr fornybare energiløsninger fra kvalitetsprodusenter – til private boliger, landbruk, næringsbygg og fjernvarmeanlegg. Sammen med AF Gruppen, satser varme- og energileverandøren fra...
safenor5

Grossist med store ambisjoner: Fra liten grossist til ledende leverandør av det beste sikkerhetsutstyret

Artikkel Grossisten Safenor AS, tilbyr produkter innen sikkerhet, og er en viktig leverandør av dykkerutstyr, verneutstyr og kompressorer for forsvaret, brannvesen, politi og olje- og gassindustrien. Med ny B2B-nettbutikk,...
Bli medlem

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv