192014w1192014w5192014w4192014w3192014w2

Treningsprogrammet du ikke faller av

Har du lyst og planer om å trene, men tiden strekker ikke til i en travel hverdag? Merkes Treningssenter utvikler personlige timeplaner skreddersydd for ditt utgangspunkt, dine mål og din hverdag.

Hva er egentlig nøkkelen til å gjøre trening en reell del av hverdagen, og hva skal til for å holde motivasjonen oppe langsiktig? Å falle av treningsvogna er noe mange av oss har opplevd flere ganger. Ekteparet Thorbjørn Merkesdal og Gry Hauge Merkesdal har funnet løsningen. Gjennom Merkes Treningssenter tilbyr de ingen generaliserte treningsplaner, men en skreddersydd timeplan for ditt utgangspunkt, dine mål og din unike hverdag som gir resultater.

– Vi ser ofte at mange av de som kommer til oss har vært aktive gjennom livet frem til de var 25, og så kom jobb, familielivet med barn og barnehage og det som følger. Da flytter fokuset fra seg selv til alt annet og så går aktiviteten ned og kiloene opp, sier Thorbjørn.


Hovedfokuset til ekteparet har vært å ta med hele hverdagen i logistikken for å utvikle personlige treningsprogram. Nattarbeid, barn annenhver helg, ukependler på jobb og tidsklemme med fire barn i hjemmet – uansett situasjon finner Merkes en løsning.


– Alles hverdag er unik, og da må timeplanen være det også. Vi starter alltid med en to-ukers oppstartsperiode for å få strukturen på plass, og så jobber vi med kvaliteten etterpå. Vi fokuserer på å kartlegge et opplegg med dine mål i fokus og med en treningsform som holder deg motivert til å fortsette, sier Thorbjørn.

Det var etter at tidsklemma tok tak i deres egen familie at Thorbjørn og Gry satt seg ned for å finne ut hvordan de skulle takle hverdagens utfordringer.


– Vi har fire barn der vår eldste datter er utviklingshemmet. Vi kom til et punkt der vi vurderte hvordan vi skulle takle livet fremover og vi ble enige om å jobbe med strukturen i hverdagen vår, sier Thorbjørn.I en organisert hverdag ble det tid til både trening, full jobb for begge foreldre, holde huset i orden og sosial omgang. Gry syklet også Birken for første gang på seks timer, noen år senere med strukturert utvikling forbedret hun til under fire timer.


– Vi fikk til alt dette, og det var ikke oppfattet som noe problematisk – vi hadde fremdeles tid til å spise middag sammen som familie, handle mat på nærbutikken og alle disse daglige tingene, sier Thorbjørn.


Deretter tok Thorbjørn og Gry tak i drømmen om å ta treningslidenskapen ennå lengre og sluttet i jobbene sine på Nav og som forretningsutvikler.


– Vi så at det vi gjorde fungerte, og vi ville gjøre dette fullt og helt og utifra et folkehelseperspektiv, sier han.

Merkes Treningssenter startet i huset hjemme og flyttet etter hvert ut til lokaler i Trondheimsveien 93 på Jessheim. Kombinasjonen av personlig erfaring, aktivt familieliv, PT og coachutdannelse, har vist seg å være en suksess. Gry er i tillegg utdannet massør og begge har mye ulik konkurranseerfaring.


– Dette passer for alle, vi har folk hos oss om er på elitenivå og folk som aldri har trent noe tidligere. Vi tilbyr veiledning innenfor styrketrening, kondisjonstrening og kostholdsveiledning for alle nivåer, sier Thorbjørn.


Merkes Treningssenter tilbyr også online veiledning og kunder får personlig oppfølging gjennom nettsamtaler og treningsopplegg der de logger fremgangen gjennom nettsiden.


– Vi starter alltid med en samtale der vi kartlegger og så følger vi opp med jevnlige oppdateringer. Om kunden ikke har logget trening som planlagt så snakker vi om det, justerer og kartlegger. Slik holder det folk ansvarlig og er i tillegg et motivasjonsverktøy, sier Thorbjørn.

Thorbjørn forteller at mange starter på et treningsopplegg, men at det etter en stund gjerne oppstår situasjoner i hverdagen der motivasjonen blir utfordret.


– Et barn blir sykt, man har et prosjekt på jobb eller du skal ha nytt kjøkken. Da faller man fort av programmet og tenker «pokker ta, det gikk ikke denne gangen heller». Det handler om at hverdagen er forskjellig for alle. Det oppstår gjerne problemer man må håndtere, men det handler om å ikke gi de problemene større plass enn de fortjener, sier han.


Merkesdal råder folk som begynner på en livsstilsendring om å ikke gjøre for mye på en gang, men å ta en ting om gangen.


– Mange prøver å begynne å trene fem dager i uka og legger om kostholdet fra dag én. Det største hinderet for å lykkes er å prøve å gjøre for mye på en gang. Start gradvis og fortsett så kommer resultatene.

– Vi mener at absolutt alle uansett hvor du bor, leilighet på Torshov eller langt ute i skauen, så kan vi lage en aktivitet som passer for deg i din hverdag. Med din familie, dine utgangspunkt, dine skavanker, dine fordeler og ulemper og dine mål, avslutter Thorbjørn.


Les mer...

2019-05-01 16:30

195015w5

Gir deg den beste afterski-opplevelsen

Artikkel Vil du spise deg god og mett på en skikkelig god lunsj etterfulgt av en afterski du sent vil glemme, er det egentlig bare ett sted du trenger å besøke i Hemsedal.
195011w5

Škodas ny elbil gir deg mye bil for pengene

Artikkel – Det er mye bil for pengene – da har du alt, forteller Škodas salgssjef om den kommende elbilen.

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv