192014w1192014w5192014w4192014w3192014w2

Trening som passer i din hverdag

Har du lyst til å bli sprekere og har planer om å trene, men så strekker ikke tiden til i en travel hverdag? Det er du ikke alene om. Slik har de aller fleste det. Og nettopp det er det Merkes har som utgangspunkt når de jobber med sine kunder.

Hva er egentlig nøkkelen til å gjøre trening en reell del av hverdagen, og hva skal til for å holde motivasjonen oppe langsiktig? Å falle av treningsvogna er noe mange av oss har opplevd flere ganger. Ekteparet Thorbjørn Merkesdal og Gry Hauge Merkesdal har funnet løsningen. Gjennom Merkes Treningssenter tilbyr de ingen generaliserte treningsplaner, men en skreddersydd timeplan for ditt utgangspunkt, dine mål og din unike hverdag som gir resultater.

– Vi tilpasser treningen til det folk faktisk kan få til, og ikke til det de skulle ønske at de kunne få til, sier Gry.


Hovedfokuset til ekteparet har vært å ta med hele hverdagen i logistikken for å utvikle personlige treningsprogram. Nattarbeid, barn annenhver helg, ukependler på jobb og tidsklemme med fire barn i hjemmet – uansett situasjon finner Merkes en løsning.


– Alles hverdag er unik, og da må timeplanen være det også. Vi starter alltid med en to-ukers oppstartsperiode for å få strukturen på plass, og så jobber vi med kvaliteten etterpå. Da bruker vi den treningsformen som fungerer i hverdagen til hver enkelt, som motiverer og som samtidig gir god effekt sier Thorbjørn. Den beste form for motivasjon er å se at du lykkes.Det var etter at tidsklemma tok tak i deres egen familie at Thorbjørn og Gry satt seg ned for å finne ut hvordan de skulle takle hverdagens utfordringer.


– Vi har fire barn der vår eldste datter er utviklingshemmet. Vi kom til et punkt der vi vurderte hvordan vi skulle takle livet fremover og vi ble enige om å jobbe med strukturen i hverdagen vår, sier Thorbjørn.


I en organisert hverdag ble det tid til både trening, full jobb for begge foreldre, holde huset i orden og sosial omgang. Gry syklet også Birken for første gang på seks timer, noen år senere med strukturert utvikling forbedret hun til godt under fire timer.


– Vi fikk til alt dette, og det var ikke oppfattet som noe problematisk – vi hadde fremdeles tid til å spise middag sammen som familie, handle mat på nærbutikken og alle disse daglige tingene, sier Thorbjørn.


Deretter tok Thorbjørn og Gry tak i drømmen om å ta treningslidenskapen ennå lengre og startet Merkes.  – Vi så at det vi gjorde fungerte, og vi ville bidra til at andre også kunne nå sine mål i sin hverdag, sier han.

Merkes Treningssenter startet i huset hjemme og flyttet etter hvert ut til lokaler i Trondheimsveien 93 på Jessheim. Kombinasjon av personlig erfaring, aktivt familieliv, PT og coachutdannelse, har vist seg å være en suksess. Gry er i tillegg utdannet massør og begge har mye ulik konkurranseerfaring.


– Dette passer for alle, vi har folk hos oss om er på elitenivå og folk som aldri har trent noe tidligere. Vi tilbyr veiledning innenfor styrketrening, kondisjonstrening og kostholdsveiledning for alle nivåer, sier Thorbjørn.

Etter mange oppfordringer har Merkes nå startet med online medlemskap og veiledning. Der kan kunder få personlig oppfølging gjennom nettsamtaler, informasjon, motivasjon og treningsopplegg.
 
– Vi vil gjerne holde fast på den gode Merkes-metodikken også på nett. Så vi tilbyr både samtaler med kartlegging og så mulighet for jevnlige oppdateringer. Om kunden ikke har logget trening som planlagt så snakker vi om det og kan justere underveis slik at det passer godt. Det gir god effekt og samtidig gir det god motivasjon, sier Thorbjørn.


Thorbjørn forteller at mange starter på et treningsopplegg, men at det etter en stund gjerne oppstår situasjoner i hverdagen der motivasjonen blir utfordret.


– Et barn blir sykt, man har et prosjekt på jobb eller du skal ha nytt kjøkken. Da faller man fort av programmet og tenker «pokker ta, det gikk ikke denne gangen heller». Det handler om at hverdagen er forskjellig for alle. Det oppstår gjerne problemer man må håndtere, men det handler om å ikke gi de problemene større plass enn de fortjener, sier han.


Merkesdal råder folk som begynner på en livsstilsendring om å ikke gjøre for mye på en gang, men å ta en ting om gangen.


– Mange prøver å begynne å trene fem dager i uka og legger om kostholdet fra dag én. Det største hinderet for å lykkes er å prøve å gjøre for mye på en gang. Start gradvis og fortsett så kommer resultatene.

– Vi mener at absolutt alle uansett hvor du bor, leilighet på Torshov eller langt ute i skauen, så kan vi lage en aktivitet som passer for deg i din hverdag. Med din familie, dine utgangspunkt, dine skavanker, dine fordeler og ulemper og dine mål, avslutter Thorbjørn.


 

Les mer...

2019-05-01 16:30

201023w5

Slik får du maksimal frihet i ferien

Artikkel Med en bobil kan du legge opp ferien din akkurat slik du vil, og flytte deg dit finværet er. – Grunnen til at folk velger bobil, er friheten. Det er bare å sette seg inn og kjøre av gårde!
201007w3

Folk reiser fra fjern og nær for å få behandling på Salong Bellezza

Artikkel Skjønnhetssalongen Bellezza, har satt sammen en meny tilpasset det salongeier Anita er aller best på. – Det er viktig for meg å være god på de behandlingene jeg har, forteller hun.
Bli medlem

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv