plantehallen1plantehallen2plantehallen3

Hagesenter med billige planter ekspanderer med fire nye butikker

Plantehallen på Lørenskog, startet midt i pandemien med billige planter og plantetilbehør. Nå ekspanderer Plantehallen sitt suksesskonsept, med fire nye utsalgssteder.

Med slagordet «vi gjør planter bare billigere», slo Plantehallen opp dørene for første gang på Lørenskog - midt i pandemien i 2021. Ideen til et mindre og rimeligere hagesenterkonsept dukket opp og Rolf satte seg ned for å planlegge sammen med Albertjan Van Den Burgt, i likhet med Rolf også hadde lang fartstid i bransjen. Rolf nøt på det tidspunktet «pensjonisttilværelsen».– Vi tenkte at vi kunne starte opp om vi fant en lokasjon, og helt tilfeldig dukket dette lokalet opp i januar for to år siden. Driften skulle starte mitt i pandemitiden, som for så vidt ikke var det smarteste tidspunktet, men i Oslo var det åpent for plantebutikker og hagesentre. Vi håpet at det skulle være det også her i Lørenskog, forteller Rolf.


Rimelige planter
Dessverre satte pandemien kjepper i hjulene for den store åpningen av Plantehallen, som ble utsatt til mai 2021. Til tross for en senere oppstart enn planlagt, ble det nye hagesenteret på Lørenskog tatt svært godt imot. Det er tross alt ikke ofte man finner et hagesenter med fokus på rimelige planter og tilbehør.– Planter er relativt generiske på sett og vis; de er ganske like overalt innenfor hagesenter-bransjen. Forskjellen er på prissiden, der vi på det tidspunktet så en mulighet – og som vi fortsatt ser. Vi tror at folk flest ønsker en god handel både i gode og dårlige tider, kanskje enda mer i dårlige tider, smiler Rolf. I tillegg bør det være et grunnlag i det norske markedet, og spesielt faghandelen, for at noen jobber med lavpris, og jeg tenker at det er plass til flere, utdyper Rolf.


Åpner fire nye butikker
Butikkarealet til Plantehallen er noe mindre enn de store kjedene, men likevel er det ikke noe å si på det store utvalget. Her finner man planter, frø, potter, jord, hageredskaper og mye mer – og det blomstrende sortimentet er ifølge Rolf stadig under utvikling.


Nå skal Plantehallens suksesskonsept dyrkes videre ved fire forskjellige lokasjoner, og først ut er Plantehallen Larvik som åpnet 16 mars.


– Vi åpner også i Sandefjord, Larvik og Arendal i år, og har gjort en avtale om å starte i Moss. Vi bygger stein for stein, og det kunne fort blitt med denne lille enheten i Lørenskog, men kort fortalt er vi nå nærmest heleid av investeringsselskapet Stena Adactum i Stena-konsernet. Fra 1. mai i fjor overtok de merparten av aksjene i selskapet, forteller Rolf.


Eierskiftet gjorde det rett og slett enklere for Plantehallen å så sine frø andre steder i Norge, og Rolf ble fra 1. mai ansatt av Stena Adactum som ansvarlig for Plantehallens nye etableringer.


– Vi samarbeider litt med Blomsterlandet siden vi har samme eier, og fordi vi ønsker deres faglige kunnskaper og kanaler. Men vi i Plantehallen står på egne bein, og har vår egen idé, poengterer Rolf. Vi driver med vår greie, og forsøker å tenke nytt og enklest mulig – det har vi stor tro på, understreker han. Utmerker seg på kundeservice
Plantehallen utfordrer de store hagesentrene på det norske markedet ved å tilby billige planter på en enklest mulig måte.


– Kan vi gjøre kunden tilfreds i kundemøtet her hos oss på en god måte, med et hyggelig personell som er kunnskapsrik og som kan svare på det kunden spør om, så tror jeg vi kommer veldig langt, fastslår Rolf.


Rolf Baisgård er opptatt av at det er kundeservicen som skal være i fokus, og at det enkle ofte er det beste i møte med en kunde.


– Digitale skjermer og slikt trenger vi sannsynligvis ikke for å selge varer. Kundene er mest opptatt av å først og fremst finne produktene de er ute etter, og får man bra produkter og en hyggelig opplevelse – så tror jeg fortsatt at det er det viktigste, understreker han.


Den drevne og engasjerte administrerende direktøren har enn så lenge lagt pensjonisttilværelsen på hylla, og fortsetter på ubestemt tidspunkt med Plantehallens nye butikketableringer og videreutvikling av konseptet til den nye utfordreren på hagemarkedet.


– Takten er ganske ambisiøs i forhold til å etablere 5-6 butikker i året. Målsetningen er å ha en således grei produksjon, men underveis finner man alltid bedre og nye måter å gjøre ting på, smiler Rolf.

Les mer...

2023-04-01 15.00

2050trafikkskole1

Trafikkskolen med forståelse og tålmodighet i fokus

Artikkel 2050 Trafikkskole på Jessheim, legger stor vekt på et pedagogisk læringsforløp. Med trafikklærere som både forstår sine elever og har forståelse for at alle mennesker lærer seg i forskjellig takt, blir...
everlite1

Satser stort på det norske markedet med nyutviklede overlys og skreddersydde røykluker

Artikkel Med egne produksjonslokaler og mer enn 50 års erfaring, leverer Everlite skreddersydde løsninger innen overlys, røykluker og rekkverk. Kundegruppen omfatter alt fra entreprenører og arkitekter til varehus...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv