hksbygg1hks_ny1hksbygg_ny_5hksbygg_ny3hksbygg_ny4hksbygg_ny7hksny_2hksbyggny_6hksbygg_ny8

– Hemmeligheten er høy arbeidsmoral

HKS Bygg i Lyngdal kommune, drives av den erfarne snekkeren Stig Løland. Med 18 dyktige snekkere og en høy arbeidsmoral, har tømrerfirmaet på Konsmo posisjonert seg i Sør-Norge som en pålitelig og allsidig aktør.

Det blir ofte lange dager for daglig leder og snekker Stig Løland, som starter dagen allerede klokken 05:30. I løpet av en dag er Stig ute og treffer folk, i tillegg til at han reiser ut på ulike oppdrag. 


– Jeg har alle roller, utbryter Stig med en god latter.  


– Dette er et hardt yrke med mange tunge løft. Man må opp tidlig, og ut på jobb selv om det er snø eller 30 pluss, men du blir jo vant med det, smiler han. 


Han får heldigvis god hjelp av kona Heidi, som er ansatt i bedriften og avlaster Stig med ulike ærender og arbeidsoppgaver. Serviceinnstilte og hyggelige 
Stig har en lang og allsidig erfaring fra snekkeryrket, noe som kommer godt med som eier av et tømrerfirma med ansvar for 18 snekkere – en arbeidsstokk han for øvrig er utrolig fornøyd med.  


– Vi har ekspandert siden vi har mye å gjøre – og fordi vi har så gode snekkere. Vi får mange gode tilbakemeldinger, og snekkerne er så flinke til å styre jobbene selv, forteller Stig.  


HKS Bygg for ofte skryt for at de er serviceinnstilte og hyggelige, og som oftest spør faste kunder etter den samme snekkeren. – Hemmeligheten er høy arbeidsmoral. Og så er vi forholdsvis gode til å oppføre oss ute blant folk, sier han med glimten i øyet.  


Stig var bare 15 år da han startet i snekkeryrket, som ekstrahjelp ved Naglestad Bruk der han etter hvert ble fast ansatt. Han jobbet deretter som selvstendig næringsdrivende frem til 2010, da han og en kompanjong startet HKS Bygg. For 6-7 år siden, delte de lag, og Stig ble eneeier av firmaet.  


Mange bein å stå på 
HKS Bygg er kjent for å være allsidige, og tar seg av alt fra renoveringsoppdrag til nybygg av hytter og hus.  


– Vi tar alt, men vi er ikke så gode på store mureprosjekter. Da leier jeg inn arbeidskraft, for vi er best på tre, fremholder Stig med et smil.  


– Og så har vi flere bein å stå på. Vi får oppdrag fra Hellvik Hus og Eiken Hytter, og så tar kunder kontakt selv om de har egne tomter. Det skjer iblant at vi har tomter som vi har bygget på og solgt – nylig solgte vi en tomannsbolig i Vågsbygd.  


Stig understreker at de er svært fleksible, og tar oppdrag i hele Sør-Norge.  – Vi holder til midt i Agder, så vi når veldig langt på en time! 


På husfronten er det, ifølge Stig, svært trendy med funkishus med helt flate tak. Og på hyttefronten, så går trenden mot hytter som har alle fasiliteter som et hjem. 


– Det er få «vanlige» hytter igjen, og hyttene blir stadig større. Det er slutt på den tiden da man fikk gå ut av hytta for å hente vann, ler han.   


Løser det meste 
HKS Bygg har god erfaring av oppføring av både hytter og hus. Av pågående prosjekter, støper de i dag mur på Hovden, og holder på med et stort hus på Valle for Eiken Hytter. Stig understreker at dersom kunden vil, kan de gjerne ta hele prosessen fra a til å – fra planlegging til oppføring.  


– Det første du må gjøre er å få tak i en tomt. Har du ikke det, kan du ta kontakt med oss, så kan vi undersøke litt og skaffe en tomt. Det er bare å ta kontakt, vi løser det meste som er mulig å løse, fastslår Stig.  I et sterkt konkurransepreget marked, understreker han at det er viktig å stå på for å beholde sin posisjon. Derfor har Stig lagt store og spennende planer for fremtiden.  


– Vi har såpass mange bein å stå på, så jeg tror vi er konkurransedyktige. Og jeg tenker at vi sikkert kommer til å vokse litt i fremtiden, så derfor skal vi bygge et nytt bygg på industriområdet her, og på sikt tenker vi å starte med elementproduksjon. Det vil bare bli enda viktigere i fremtiden at det går fort på byggeplassen, forteller han om hvorfor han ønsker å satse på elementproduksjon.  


Og med et godt rykte, kommer man langt, sies det. HKS Bygg får nemlig ofte oppdrag på grunn av sitt gode rykte, og mange som har bygget en hytte gjennom HKS Bygg er så fornøyde at de sprer det videre til venner og kjente. 


– For oss er det veldig viktig at om vi gjør vi en feil, så fikser vi opp med en gang! Vi kaster alt vi har og retter det slik at kunden blir fornøyd, smiler Stig avslutningsvis.


Les mer...

2021-11-01 13.30

aretreindustrier8

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

Artikkel ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere...
vikenbyggpartner10'

Stabile boliger, sunt inneklima og minimalt vedlikehold: Porebetong er svaret

Artikkel Viken Byggpartner AS i Drøbak bygger innflytningsklare boliger med hovedfokus på god bokomfort og minimalt vedlikehold. De har spesialisert seg på å bygge med porebetong.
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • HKS BYGG AS
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   911 77 139
  • Adresse:
   Naglestad veien 1159, 4525 KONSMO
  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv