hksbygg1hks_ny1hksbygg_ny_5hksbygg_ny3hksbygg_ny4hksbygg_ny7hksny_2hksbyggny_6hksbygg_ny8

– Hemmeligheten er høy arbeidsmoral

HKS Bygg i Lyngdal kommune, drives av den erfarne snekkeren Stig Løland. Med 18 dyktige snekkere og en høy arbeidsmoral, har tømrerfirmaet på Konsmo posisjonert seg i Sør-Norge som en pålitelig og allsidig aktør.

Det blir ofte lange dager for daglig leder og snekker Stig Løland, som starter dagen allerede klokken 05:30. I løpet av en dag er Stig ute og treffer folk, i tillegg til at han reiser ut på ulike oppdrag. 


– Jeg har alle roller, utbryter Stig med en god latter.  


– Dette er et hardt yrke med mange tunge løft. Man må opp tidlig, og ut på jobb selv om det er snø eller 30 pluss, men du blir jo vant med det, smiler han. 


Han får heldigvis god hjelp av kona Heidi, som er ansatt i bedriften og avlaster Stig med ulike ærender og arbeidsoppgaver. Serviceinnstilte og hyggelige 
Stig har en lang og allsidig erfaring fra snekkeryrket, noe som kommer godt med som eier av et tømrerfirma med ansvar for 18 snekkere – en arbeidsstokk han for øvrig er utrolig fornøyd med.  


– Vi har ekspandert siden vi har mye å gjøre – og fordi vi har så gode snekkere. Vi får mange gode tilbakemeldinger, og snekkerne er så flinke til å styre jobbene selv, forteller Stig.  


HKS Bygg for ofte skryt for at de er serviceinnstilte og hyggelige, og som oftest spør faste kunder etter den samme snekkeren. – Hemmeligheten er høy arbeidsmoral. Og så er vi forholdsvis gode til å oppføre oss ute blant folk, sier han med glimten i øyet.  


Stig var bare 15 år da han startet i snekkeryrket, som ekstrahjelp ved Naglestad Bruk der han etter hvert ble fast ansatt. Han jobbet deretter som selvstendig næringsdrivende frem til 2010, da han og en kompanjong startet HKS Bygg. For 6-7 år siden, delte de lag, og Stig ble eneeier av firmaet.  


Mange bein å stå på 
HKS Bygg er kjent for å være allsidige, og tar seg av alt fra renoveringsoppdrag til nybygg av hytter og hus.  


– Vi tar alt, men vi er ikke så gode på store mureprosjekter. Da leier jeg inn arbeidskraft, for vi er best på tre, fremholder Stig med et smil.  


– Og så har vi flere bein å stå på. Vi får oppdrag fra Hellvik Hus og Eiken Hytter, og så tar kunder kontakt selv om de har egne tomter. Det skjer iblant at vi har tomter som vi har bygget på og solgt – nylig solgte vi en tomannsbolig i Vågsbygd.  


Stig understreker at de er svært fleksible, og tar oppdrag i hele Sør-Norge.  – Vi holder til midt i Agder, så vi når veldig langt på en time! 


På husfronten er det, ifølge Stig, svært trendy med funkishus med helt flate tak. Og på hyttefronten, så går trenden mot hytter som har alle fasiliteter som et hjem. 


– Det er få «vanlige» hytter igjen, og hyttene blir stadig større. Det er slutt på den tiden da man fikk gå ut av hytta for å hente vann, ler han.   


Løser det meste 
HKS Bygg har god erfaring av oppføring av både hytter og hus. Av pågående prosjekter, støper de i dag mur på Hovden, og holder på med et stort hus på Valle for Eiken Hytter. Stig understreker at dersom kunden vil, kan de gjerne ta hele prosessen fra a til å – fra planlegging til oppføring.  


– Det første du må gjøre er å få tak i en tomt. Har du ikke det, kan du ta kontakt med oss, så kan vi undersøke litt og skaffe en tomt. Det er bare å ta kontakt, vi løser det meste som er mulig å løse, fastslår Stig.  I et sterkt konkurransepreget marked, understreker han at det er viktig å stå på for å beholde sin posisjon. Derfor har Stig lagt store og spennende planer for fremtiden.  


– Vi har såpass mange bein å stå på, så jeg tror vi er konkurransedyktige. Og jeg tenker at vi sikkert kommer til å vokse litt i fremtiden, så derfor skal vi bygge et nytt bygg på industriområdet her, og på sikt tenker vi å starte med elementproduksjon. Det vil bare bli enda viktigere i fremtiden at det går fort på byggeplassen, forteller han om hvorfor han ønsker å satse på elementproduksjon.  


Og med et godt rykte, kommer man langt, sies det. HKS Bygg får nemlig ofte oppdrag på grunn av sitt gode rykte, og mange som har bygget en hytte gjennom HKS Bygg er så fornøyde at de sprer det videre til venner og kjente. 


– For oss er det veldig viktig at om vi gjør vi en feil, så fikser vi opp med en gang! Vi kaster alt vi har og retter det slik at kunden blir fornøyd, smiler Stig avslutningsvis.


Les mer...

2021-11-01 13.30

everlite1

Satser stort på det norske markedet med nyutviklede overlys og skreddersydde røykluker

Artikkel Med egne produksjonslokaler og mer enn 50 års erfaring, leverer Everlite skreddersydde løsninger innen overlys, røykluker og rekkverk. Kundegruppen omfatter alt fra entreprenører og arkitekter til varehus...
pelly9

Pelly Butikkinnredning AS – bærekraftige løsninger for hver kunde

Artikkel Pelly Butikkinnredning AS er totalleverandør av butikkinnredninger til butikker, restauranter og kiosker. Målbevisst på bærekraft, leverer Pelly spennende butikkonsepter og med stor kompetanse og engasjement,...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • HKS BYGG AS
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   911 77 139
  • Adresse:
   Naglestad veien 1159, 4525 KONSMO
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv