proffsecurity2proffsecurity6proffsecurity5proffsecurity4proffsecurity3proffsecurity1

Vaktselskap ivaretar sikkerheten og skaper trygghet med digitalisert vekterordning

Med digitale streifrunder blir tryggheten og sikkerheten ivaretatt på en helt ny måte.   – Med vår tilstedeværelse skaper vi trygghet og oppnår tillit, fastslår May Kirkerud, daglig leder i Proff Security.

Vaktselskapet Proff Security ble startet av Kaisar Ali i 2012. Han hadde jobbet i Securitas i mange år, og fikk med seg en kollega da han startet med vekteroppdrag i det små. Etter hvert vokste etterspørselen for oppdrag som arrangementssikkerhet, montering av sikkerhetskameraer og installasjon av innbruddsalarmer seg stadig større. I dag består Proff Security av 60 ansatte som dekker hele Oslo og Viken. 


– Mange av våre ansatte er på korttidskontrakter siden de fleste som jobber hos oss også har andre jobber. Oppdragsmengden kan variere, og siden behovet ute hos kundene går opp og ned, er det en stor fordel å kunne ha tilkallingshjelper, sier daglig leder May Kirkerud innledningsvis.  



Innovativt sikkerhetssystem
Da sikkerhetssjef Kaisar Ali startet Proff Security for 11 år siden, fikk de ganske raskt et solid fotfeste innen fysiske vekterordninger for uteliv og arrangementer. Likevel hadde Kaisar en litt annen plan for vaktselskapet. 


– Tanken bak oppstarten av Proff Security, var for å kunne digitalisere det og drive med digital sikkerhet. Vi utviklet deretter systemet PSQS, der alt av rapporter, bestillinger og informasjon fra kundene våre blir lagt inn, forteller Kaisar. Vi har også utviklet vårt eget alarmsystem som kundene våre har hos seg selv. Vi har fått veldig mye skryt fra kunder som benytter seg av systemet, smiler han. 


Én av kundene som i dag benytter seg av sikkerhetssystemet til Proff Security, er Oslo universitetssykehus. De er en stor og viktig kunde, som etter en nøye konsultasjon har fått flere skreddersydde funksjoner ut ifra sitt individuelle behov.  


– Kundene våre kan se alle runder vekterne har utført hos dem, hvilke vektere som er på jobb, hvem de kan ringe, og hvor lang tid vekterne har brukt på utrykning; alt er dokumentert. Våre kunder har full oversikt, og slike systemer finnes ikke ute i dag, poengterer May.  


Proff Security har samtidig også en rekke vanlige vektertjenester som ordensvakthold, arrangementvakthold til private og offentlige arrangementer, kontrolltjenester, stasjonært vakthold og sentervakthold.



Kostnads- og miljøbesparende
Proff Securitys målgruppe er svært stor, og på kundelisten finner man alt fra fabrikker til havner, parker, bydeler og kommuner. De har både fysiske og digitale vektertjenester, noe som gjør dem til en svært allsidig aktør som vinner mye på sin innovative tankegang. 


– Den gamle metoden er at vekteren fysisk går til et sameie og sjekker om alt er greit. Med digitaliseringen som vi har gjort, kan vi isteden ta en digital streifrunde på et avtalt tidspunkt, via kameraer som vi har installert hos kunden. Da følger vi med på alle kameraene og sjekker om alt er greit, og hvis det er noe, så kan vi kommunisere via en høyttaler eller sende utrykning, forklarer Kaisar.  


Den kostnadsbesparende, og ikke minst miljøvennlige metoden med digitaliserte streifrunder, har gitt Proff Security mange gode kundeforhold og oppdrag – spesielt siden miljø ofte er et krav blant de offentlige aktørene.  




– Det sparer kostnader, og ikke minst miljøet, ved å sende ut utrykning bare når det trengs! Vi er også ISO-sertifiserte innen kvalitet og miljø, og bruker elbiler og elsparkesykler når vi rykker ut, forteller May.  


Selv om streifrundene er digitale, understreker May og Kaisar at kundene får nøyaktig det de betaler for, og at reelle utrykninger dessuten gir flere fordeler enn fysiske vaktrunder.  


Kaisar ramser opp noen av de smarte fordelene: 


– Digitale streifrunder er rimeligere enn fysiske vektere. Dessuten får man ofte ikke fanget opp hvis noe skjer etter at vekteren har gått runden sin. Hvis en kunde skal ha en vekter på vaktrunde akkurat klokken 20.00, så vet en innbruddstyv at vekteren går sin runde der og da. Da er det enkelt å gå dit før eller etter runden. Men med digital streifrunde blir de tatt, fastslår Kaisar.  


Ingen falsk trygghetsfølelse
Digital kameraovervåkning gir med andre ord en mer kontinuerlig overvåkning enn fysiske streifrunder. Det er også mulig å få installert kameraer med alarm, slik at kameraet varsler om det skjer unormal aktivitet i det aktuelle området. Alarmen som utløses, sender deretter en automatisk SMS til en vekter, som sjekker kameraet.  


Kundene til Proff Security får i tillegg tilgang til en egenutviklet app. Hvis de har behov for fysisk assistanse, kan de enten trykke på «service» eller «alarm» – der et trykk på alarmknappen sender ut en vekter i løpet av få minutter.  



– Det beste er at kundene får det de betaler for. Man vet at man er sikret og godt ivaretatt, og jeg mener at man ikke skal ha en følelse av trygghet. Man skal virkelig føle seg trygg, understreker Kaisar Ali.  


– Det er også én av verdiene våre, legger May til. Med vår tilstedeværelse skaper vi trygghet og oppnår tillit. Tillit er veldig viktig for oss i Proff Security, avslutter hun. 

Les mer...

2023-03-01 12.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • PROFF SECURITY AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      23 62 62 62
    • Adresse:
      Grønland 4, 0188 OSLO
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv