173003dod173003ddod173003dodgf173003dodi173003do

Der ingen skulle tru at nokon kunne.. jobbe!

– Visjonen vår er å få spennende og utfordrende oppdrag, og da spesielt innenfor vannkraft, damrehabilitering, linjebygging og mastefundamenter. Målet er å være blant de beste i landet innenfor det vi holder på med, og da må vi ha tilgang til de dyktigste medarbeiderne. Hvis noen sier ‘dette går ikke’, da ser vi en mulighet!

Det er ingen tvil om at eier Jørn Håland liker utfordringer. Man skal ha både nerver av stål, en stor dose eventyrlyst og et skarpt hode for å jobbe under såpass vanskelige forhold som disse gutta gjør. Som et ledd i å styrke organisasjonen så har Fjellbygg AS nå valgt å ansette Kim Ingebretsen som ny daglig leder. Eier og tidligere daglig leder, Jørn Håland, skal jobbe med marked, salg og prosjektoppfølging.


– Mottoet vårt er “Vi jobber der andre gir opp”. I forkant av hvert oppdrag er god planlegging helt avgjørende. Det må etableres en overordnet risikoanalyse. På grunn plassering på prosjektene våre så må vi ha stort fokus på sikkerhet for å unngå skader og ulykker, sier Håland.


173003dodgf

Konkurrerer med de store

– Vi har bygd flere små kraftverk. Da bygger vi alt fra A til Å, utenom det elektromekaniske. I tillegg kan vi styre prosjektene selv, sier han og forklarer at firmaet innehar sentral godkjenning klasse 3, som er den høyeste, på både grunnarbeid og betong.


Dette gjør at Fjellbygg AS, som er en liten aktør, kan konkurrere med de store aktørene om de større prosjektene.

– Vi har bygd kraftverk og rørgater med NVE klassifiseringer klasse 1 til 3 og damrehabiliteringer klasse 3. Vi har også bygd betongfundamenter til stålmastlinjer fra 66 kV til 420 kV, og bygd flere radaranlegg for Forsvarsbygg.


– Slike oppdrag synes vi er spennende, og vi vil helst ha de krevende prosjektene hvor vi må jobbe utenfor allfarvei. Vi har høy bruk av alternative transportmidler i produksjonen, blant annet stor bruk av helikopter, og vi er en veldig stor kunde hos helikopterfirmaer over hele landet.


Krevende oppgaver krever skikkelig utstyr og maskiner. Spesialutstyr som klatremaskiner i forskjellige størrelser, utstyr som de har produsert selv fra bunnen av og spesialtilpassede maskiner og utstyr er avgjørende for å sikre en god drift og gjennomføring.


– Med en stor utstyrspark så kan vi påta oss det meste som finnes av arbeid. Grave kabelgrøfter, jobbe på rør-traseer og kraftverk i svært bratt terreng? Det er slike jobber vi ønsker i Fjellbygg AS, smiler Håland.


– Krevende forsvarsprosjekter har  gjennomført mange av. På slike oppdrag er vi vant til å styre alt av logistikk. Folkene våre liker å være ute i skog og mark. De setter pris på å få betalt for å trimme, legger han til.


173003do

Ansatte med stå-på-vilje

Tøffe oppdrag krever tøffe ansatte. Staben består av drøyt 30 personer, og Håland forteller at Fjellbygg AS er avhengig av folk som er engasjerte. De er gjerne litt eventyrlystne, og er flinke til å se løsninger og muligheter. Men aller viktigst er viljen og ønsket om å få til noe.


– Det sosiale er viktig. Skal man for eksempel gå sammen i 14 dager på jobb, for vi bor jo ute på plassene, så må man fungere godt sosialt, sier han.


– Nå har vi jobbet oss opp en god referanseliste med fornøyde kunder. Tilbakemeldingene fra kundene våre er at vi blir valgt igjen på grunn av vår erfaring, kompetanse og at vi har fokus på å finne løsninger til det beste for prosjektet og kunden. Vi liker best når vi kan involveres i prosjekteringsfasen for å finne de mest økonomisk fordelaktige løsningene allerede i planleggingsfasen. Vår erfaring er at de store besparelsene gjøres i prosjekteringsfasen og kan utgjøre forskjell mellom realisering av prosjekt eller ikke, forklarer Håland.


I lokalene i Industriveien i Lyngdal har de både lager og eget verksted. Her får de inn utstyr som sjekkes og gjøres klart før neste oppdrag. De reparerer også eget utstyr, og slik har de full kontroll og kan tilpasse utstyr til hvert enkelt oppdrag hvis det krever det.


– På huset har vi egen prosjektledelse, og ute styres prosjektene via formenn eller anleggsledere. Det krever veldig god kontakt og tett oppfølging med de som er ute i felten, siden vi jobber over hele landet. Gode fremdrifts- og produksjonsplaner og ikke minst logistikk er viktig. 


173003ddod

Les mer...

2018-04-23 14.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    • Fjellbygg AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      38 34 59 34
    • Adresse:
      Industriveien 34580 Lyngdal
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv