matkassany6matkassany1matkassany2matkassany3matkassany7matkassany5matkassany4

Selger livsverket – en unik forretningsidé

Fra rullende foodtrucks som serverer taco, til cateringvirksomheten MaxCatering: Matkassa AS, har fått stor suksess med sine mange ulike matkonsepter, med gode råvarer og en lynrask levering. – Neste steg må være med noen som har kompetansen og ressurser til å firmaet landsdekkende, sier Jon-Arne Kamsvåg.

Jon-Arne Kamsvågs mateventyr startet i 2007 da han og en kamerat drev et cateringfirma i Trondheim. Tanken var at kameraten som var kokk, skulle lage maten, mens Jon-Arne skulle stå for kundeoppfølgingen og ta seg av det administrative. Etter hvert ble det så mye å gjøre at Jon-Arne hoppet inn på kjøkkenet for å hjelpe til, og fikk raskt en stor interesse og kunnskap for matlaging.


– I 2017 bestemte jeg meg for å starte Matkassa; et konsept med ferdiglagede, sous vide-matretter som kundene bare kan varme opp, forteller Jon-Arne, som ikke hadde noen intensjon om å gå inn og umiddelbart konkurrere på matkasse-fronten.


– Om man skal konkurrere mot de store, så må man ha et helt annet budsjett og være villig til å gå flere millioner i underskudd de første årene – og det hadde jeg hverken råd eller oppdragelse til, smiler han.


Klar for neste steg

Jon-Arne valgte isteden å bygge Matkassa stein på stein, og kundene viste raskt interesse for Matkassas rimelige matretter av høy kvalitet. I dag består Matkassa AS av matkonseptene Matkassa, Matkassa Makro, Matkassa Arena og MaxCatering, i tillegg eier de franchisekonseptene Skalldyrkassa, Tacosjefen, Jefe De Tapas, og Smørbrødsentralen. De ulike konseptene dekker et utrolig stort marked, fra cateringservering til mat på farta, og middags- og lunsjretter til bedriftskunder og offentlige institusjoner.
– Nå har selskapet vokst seg for stort til at jeg klarer å manøvrere skuta selv. Jeg skjønner at om Matkassa skal ta det neste steget må det skje med noen som tar over hele- eller deler av aksjeposten, forteller Jon-Arne.


Flere av de store aktørene har vært i kontakt med Matkassa AS, men signalene er at de ønsker å kjøpe for å legge ned en fremtidig konkurrent.


– De ser verdien i å eie det domenet som gir høyest treff på Google når en søker etter matkasser. Men akkurat det er ikke aktuelt, sier Jon-Arne.


– Selv om jeg vet jeg ikke har noe jeg skulle sagt ved et eventuelt salg har jeg fortsatt en mening om hvilken retning en ny eier burde stake ut. Tusenvis av timer er brukt på å prøve og feile, slik at konseptet står grunnstøtt og er klar for ekspansjon, fortsetter han.


Matkassa er en ren matkasse der man kan velge hvor mange måltider man ønsker, til ønsket antall personer. Den er unik siden maten er ferdig laget, og man selv syr sammen måltidene man ønsker, istedenfor å være styrt av en meny. Matkassa leveres over hele Norge, og siden rettene har en holdbarhet på én uke kan man porsjonere ut middagsrettene når man vil i uka, forklarer Jon-Arne om det smarte matkonseptet.


– Egentlig har vi ingen konkurrenter da våre matkasser kommer med serveringsklare middager klare på få minutter. De andre aktørene i markedet leverer råvarene og et oppskriftshefte, og du må selv stå for forberedelsene. Matkassa er genial i en hektisk hverdag, men hvor en likevel vil prioritere sunn og ernæringsrik mat til hele familien, utdyper Jon-Arne.


I tillegg har Matkassa ferdigretter for én person, der det benyttes ekstra gode råvarer. Matkassa Makro, består derimot av skreddersydde matretter, for den helsebevisste og aktive målgruppen.


– Med Matkassa Makro, kan kunden selv styre de forskjellige ingrediensene i forhold til hvor mye protein, karbohydrater og fett man ønsker. Det er mange treningsfolk som bruker rettene for å få mer energi, legge på seg eller bygge muskler, utdyper Jon-Arne.


Ruller i hele Oslo

Både Jefe De Tapas og foodtruck-konseptet Tacosjefen, har en avtale med Wolt og Foodora, som leverer i hele Oslo.


– Det er et veldig enkelt og genialt konsept, og man kan velge å enten kjøpe direkte fra Tacosjef-bilen som ruller i hele Oslo, eller bestille hjemkjøring via Foodora eller Wolt. Vi har også en avtale med Too Good to Go, som gjør at vi kan produsere opp et forventet antall, og det som ikke har blitt solgt, går til Too Good To Go.


Tacosjefen har 4,2 av 5 stjerner på Foodora, 8,9 av 10 på Wolt, og 4,5 av 5 på Too Good To Go, og de legger stor vekt på å levere så raskt som mulig.


– Budet kommer så raskt de kan, og siden maten er ferdigprodusert, har kunden i mange tilfeller maten på bare 5-10 minutter, fastslår Jon-Arne.


Fersk sjømat på døra
Når det nå går mot vår og sommer, er Skalldyrkassa et populært valg for privatpersoner og bedrifter. Skalldyrkassa består av reker, fylt krabbeskjell, krabbeklo, hummer, focaccia og aioli – med tilleggsvalg som kreps, østers og blåskjell. Råvarene i Skalldyrkassa blir hentet samme dag som de blir pakket, og leveres på døra på samme måte som de andre matkassene.


– Vi bruker lokale leverandører, for det er alfa og omega at sjømaten er dagsfersk, avslutter Jon-Arne Kamsvåg.


Les mer...

2023-05-16 13.45

tilhuset0

– De fleste får et bedre liv i et tømmerhus

Artikkel Basert på finsk kvalitet og finske byggetradisjoner, server Til-Huset AS det norske folk med nybygde tømmerhus – for et bedre inneklima og lavere energiforbruk.
proxll4

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept

Artikkel Proxll har utviklet et nyskapende produkt til samferdsel og jernbane som løser tidligere utfordringer innen sikkerhet, kostnad og klima – på en smart og effektiv måte. – Det er vår største og seneste...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv