172066  KB4172066 KB1

Krogbyggarna – når virksomheten din trenger et ansiktsløft

Er du en restauratør og går med tanker om å bygge om restauranten din? Da er Krogbyggarna Mellansverige AB en erfaren og ordentlig samarbeidspartner for deg. Med 20 års bransjeerfaring planlegger ogb bygger de innredninger til alle slags restauranter, med irske puber og trekonstruksjoner som sin spesialitet.

Til forskjell fra mange andre firmaer som opererer i samme bransje som Krogbyggarna, bygger firmaet all innredning i sitt eget verksted. Et moment som minimerer tiden som restauranten er nødt til å holde stengt, og som er en stor økonomisk lettelse for restauratører som ofte kjemper med høye husleier og andre omfattende omkostninger.

– Marginalene er små i restaurantbransjen. Å holde stengt i flere uker samtidig som man investerer i selve ombyggingen, kan få forødende konsekvenser, sier Fred Sannes, som er én av tre herrer bak Krogbyggarna.

Firmaet ligger i Örebro, og drives av Fred sammen med Fredrik Eklund og Joakim Svanström.


172066  KB4


– Krogbyggarna ble startet på begynnelsen av 1990-talet av en fyr som heter Victor Riedl, og jeg hoppet på i år 2000, sier Fredrik Eklund.


Hans nesten 20 år lange erfaring gjør at han fungerer som en god støtte for restauratører som ikke alltid vet hvordan de vil innrede restauranten sin.


– Mange av kundene våre mangler kunnskap om innredningens betydning. De vet bare at de er nødt til å bygge om, men har ikke peiling på hvordan de skal planlegge eller hvilke muligheter som finnes, forklarer Fredrik.

Han vet ofte instinktivt hva restauranten trenger, og Krogbyggarnas tjenester inkluderer en planlegging basert på restauratørens visjoner.


– For å drive en fremgangsrik virksomhet, trenger restaurantøren en visjon. Om en slik mangler, er dette noe vi kan stå til tjeneste med. Vi vet hva som passer i det aktuelle området, og er eksperter på å se hvilke muligheter et lokale har, sier Fred Sannes.


En vanlig forekommende utfordring er å få små lokaler til å oppleves som romslige, samtidig som man får plass med alle funksjoner som kreves.


– Vi bygger, innreder og møblerer på en måte som kan være vanskelig for en ikke-fagmann å forestille seg, sier Fredrik.


I tillegg til barer og møbler, snekrer og monterer de blant annet hyller for plassering langs med veggene bak baren; sprittrapper og veggpaneler. Gulvlegging inngår også i konseptet. Til og med listene lages og lakkes i verkstedet.


– Overflatebehandling er utrolig viktig i restauranter ettersom de utsettes for mye slitasje og krever holdbarhet utover det vanlige. Jeg vil påstå at vi er bedre enn de fleste av våre konkurrenter på lakkbehandling, sier Fred.

Krogbyggarna jobber over hele Sverige, og har spesialisert seg på barer og kroer i irsk og skotsk stil. For slike virksomheter er genuinitet og kvalitet ekstra viktig for å få til den rette følelsen.


– Vi arbeider med mørkt tre og tekstiler i de irske fargene for å oppnå den rette stemningen, forklarer Fredrik.

Til tross for innretningen mot irske puber, har de også en lang og solid erfaring av alle slags restauranter. De bygger tilpassede barer i alle former og størrelser. 


172066  KB3


– For hurtigmatrestauranter passer for eksempel ikke tre, til de bygger vi ofte i komposittmateriale, forteller Fred.

Selv om guttene både er erfarne og dyktige, er de ydmyke og klare til å overlate til andre, det de ikke er eksperter på. Montering av belysning er ett eksempel.


– Vi har stor kunnskap om hva slags belysning man bør velge, men selve installeringen finnes det andre som er bedre på, sier Fred.


De understreker dog viktigheten av å velge de rette lyspærene – feil belysning ødelegger selv den beste innredningen.

– Til en pub skal man uten unntak benytte seg av gule lyspærer med mild belysning. Hvitt og kraftig lys passer bare hurtigmatrestauranter, forklarer Fredrik.


Visjoner og fremtidsplaner 

Trender kommer og går, og det er grunnleggende å følge med i utviklingen. Å stagnere og sitte fornøyd, kommer ikke på tale.


– Nå har mahogny vært den regjerende trenden i flere år, men det vil forandre seg. Når restauratørene vil bytte ut innredningen sin, er det viktig at vi er med på toget, sier Fred.

Krogbyggarna bygger i moduler, noe som gjør det lett og forholdsvis billig for restauranteieren å tilpasse seg etter hva gjestene etterspør.


– Vi skrur så lite som mulig i veggene, og det eneste vi må gjøre på stedet er egentlig gulvlegging og møblering, sier Fred.


172066 KB1


Inspirasjonen henter de blant annet fra film og TV. En drøm er å få bygge en diner i klassisk, amerikansk stil. Noe de aldri har gjort før, men som er et konsept på fremmarsj.

For kunder som vil ta en titt på deler av Krogbyggarnas repertoar, finnes det både hjemmeside og nå også et showrooom i Trädgårdsgatan i Örebro. Noe som både er sjeldent og veldig etterspurt av restauratører som gjerne vil ta og føle på barer og annen innredning før de bestemmer seg.

Å utvikles handler også om å ta lærdom av tidligere jobb, anser de. Uten å gjenta seg, konstruerer Krogbyggarna innredning til akkurat din unike restaurant.

Les mer...

2017-06-08 15.45

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv