185058w1185058w2185058w3185058w4

Så mye har åpne kalkyler å si for kundeforholdet

Dragebygg AS har valgt å spille på lag med kunden, og stiller med helt åpne kalkyler. Slikt blir det gode kundeforhold av.

– Vi har hatt en del større jobber de siste årene, og har mye på gang. Nå holder vi på med et nybygg for Toyota i Stryn på 2200 kvadratmeter, som skal være ferdig til mai neste år, forteller Heming Drage, daglig leder i Dragebygg AS på Stadlandet i Selje kommune. 


Dragebygg styrer prosjekter fra a til å, og er oftest med gjennom hele prosessen fra planlegging til overlevering av nøkkel. De bygger hovedsakelig næringsbygg som hotell, bilforretninger, skoler og barnehager, men sier aldri nei til små jobber på privatmarkedet. 


– Vi dekker lokalbehovet, både stort og smått. Vi skifter vindu og syr gardiner også, om noen vil ha det, smiler han.  


– Vi setter vår ære i å utføre jobben på best mulig måte. Vi har fullt innsyn med åpen bok og åpen kalkyle, og jobbene er gitt til oss på grunn av tillit, fastslår Heming.


185058w2


Jevn økning

Familiefirmaet Dragebygg kunne i 2018 feire 50 år tuftet på tillit. Hemings far, bestefar og to brødre startet det hele i 1968, og fra 1972 var det Hemings far som drev familiegeskjeften selv. 12 år senere kjøpte han en butikk på Stadlandet, og ytterligere 16 år senere kjøpte Dragebygg opp Fagerhol Trevare. Siden den gang har de fungert som en kombinert entreprenør og byggevarehandel.  


– Jeg og broren min Mads overtok litt etter litt, og i dag eier vi 50 prosent hver av familiebedriften, forteller han. 

Broren Mads er driftssjef ute, mens Heming styrer det administrative med alt det innebærer å være daglig leder. De er et godt team, og samarbeider tett med å styre skuta på hele 38 mann. 


– Ja, vi er blitt nødt til å finne våre roller, sier han med et godt smil. 


– Vi har vokst sakte men sikkert, også omsetningsmessig. Vi har ikke tatt de store stegene, men økt jevnt og trutt. 


Har lokalbefolkningens tillit

Nå har Dragebygg derimot oppnådd sitt fulle potensiale – i alle fall når det kommer til den geografiske delen. Det er likevel godt å vite at man fint kan være stor på en liten plass. De lokale bedriftene ser det som en selvfølge å leie inn Dragebygg for et oppdrag. Og Dragebygg på sin side, kan nyte godt av sitt 50 år lange rennommé som står like sterkt den dag i dag.


– Vi har lokalbefolkningens tillit. Når vi leverer bygg for dem, går det på tillit. Pris kommer ofte i andre rekke, fastslår han. 


– Vi føler vi har en åpen holdning. Kundeforhold bygger vi på relasjoner som gjør at vi kan tilby åpne kalkyler. Det gjør at kundene ofte kommer tilbake, sier Heming stolt. 


Til tross for at Stadlandet har knapt 1000 innbyggere, holder mange av bedriftene på bygda en internasjonal standard. Heming forteller at det alltid er mye å ta tak i, og ramser opp en rekke kommende prosjekt. Ett av de største prosjektene inkluderer et nytt hotellbygg for Furebuda som skal stå ferdig i desember 2019. 


God bedriftskultur

Gjennom sin egen faghandel, selger Dragebygg malerpensler, interiør- og gardintilbehør, og kan tilby sine kunder et godt varespekter på grunn av omsetningen. Gjennom faghandelen er de dessuten sin største kunde. 


– Det er veldig kjekt å nå dit vi er kommet i dag. Jeg føler jo forpliktelser fra tidlige generasjoner til å drive dette videre, og det er definitivt en livsstil.  


Ifølge Heming ligger det i lokalbefolkningens DNA å drive næring her på bygda. Mange har klart å se hverandre som samarbeidspartnere i stedet for konkurrenter, og samholdet står sterkt.


– Folk er flinke med hverandre og deler erfaringer selv om vi er i hver vår bransje. Jeg føler det er en god bedriftskultur her, og vi går gjerne sammen og hjelper hverandre, sier Heming ydmykt.


185058w4

Les mer...

2018-12-06 15.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Dragebygg AS
    • E-post
    • Telefon:
      57 85 87 80
    • Adresse:
      6750 Stadlandet
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv