167689321_144216810875091_7270095741464340065_n

Klare fordeler med PVC-vinduer

Enkle å vedlikeholde, billigere enn tradisjonelle vinduer og svært motstandsdyktige: Intervindu.no AS, traff fulltreffer da de begynte med salg av PVC-vinduer.

Oppussings- og rehabiliteringsboomen Norge opplevde i korona-året 2020, oppstod i stor grad som følge av at karantene-nordmenn med for mye tid til overs var gått lei av å klatre på veggene. Lanseringen av den nye nettbutikken til Intervindu.no AS, kunne vel nesten ikke hatt en bedre timing.


– Den nye løsningen traff alle som satte i gang med rehabilitering av boliger under korona, forteller daglig leder i Intervindu.no: Per-Christian Fjelstad.


Forenkling i høysetet
Intervindu.no sin nettbutikk ble startet allerede for rundt tre år siden, men fikk i fjor vår en skikkelig overhaling der brukervennligheten ble forbedret.  


– Vi brukte mye tid på brukeropplevelsen; hvordan kan det bli enkelt å bestille et vindu? Vi brukte våre foreldre, og spurte om de klarte å finne frem. Vi brukte mye tid på forenkling og gjøre det enklest mulig hele veien, forklarer eier Kristoffer Kjeldaas.



Selve ideen til Intervindu.no, går enda litt lenger tilbake i tid. Det hele startet for fem år siden, med en nysgjerrighet for et produkt det fantes lite av. Kristoffers far Harald, hadde jobbet i byggebransjen i mange år, og fattet interesse for Kristoffers vinduer som han nylig hadde satt inn i et uthus på eiendommen sin. Vinduene viste seg å være laget i materialet PVC, som ble importert fra Polen. Det ene førte til det andre, og Harald – som ønsket å pusle med noe i pensjonisttilværelsen sin, fant seg en ypperlig hobbyvirksomhet med import av PVC-vinduer fra Polen til det norske markedet.


Satset helhjertet på PVC
– Og så vokste det mer enn han ønsket, så han spurte meg om ikke jeg hadde lyst til å overta, sier Kristoffer.


Og resten er historie! Deretter brukte de litt tid på å finne sin egen retning, før de i 2019 bestemte seg for å satse helhjertet på hovedproduktet PVC-vinduer, gjennom sin nettbutikk.


– Vi var mye i Europa og reiste, og da vi begynte å kartlegge, så vi at PVC var veldig stort i andre land. I Danmark, der det er værhardt, er PVC veldig vanlig. Det er et svensk-norsk fenomen at vi skal lage vinduer i tre, uttaler Per-Christian med glimt i øyet.


Kristoffer og Per-Christian, innrømmer at det til tider har vært utfordrende å rokke på meningene og oppfatningene mange har om PVC-vinduer.


– «Er det godt nok?», «tilfredsstiller det alle krav»? Det sitter igjen hos en god del bransjefolk og kjøpere, men det er på vei å snu litt. PVC-vinduer er en trend som har vært i Europa i mange år, og det kommer stadig nærmere Norge, fastslår de to.


PVC-vinduenes mange fordeler
Selv om ingenting er helt vedlikeholdsfritt, har PVC-vinduer klare fordeler fremfor tradisjonelle trevinduer.


– Det tilfredsstiller byggekrav, og det er enklere vedlikehold i forhold til skraping, beising og maling. I mange typer bygg er det store fordeler. For større bygårder i betong, er det bedre å få inn et PVC-vindu enn et trevindu. Og for næringsbygg og store rehab-prosjekter av gårder, fjøs og uthus, er det et veldig prisgunstig alternativ istedenfor å kjøpe trevinduer, forklarer Kristoffer.


I nettbutikken, har Intervindu.no lagt ut alt av informasjon, fakta og nyttige opplysninger om PVC. Her fremgår det at de i tillegg også selger skyvedører av PVC.


– På skyvedører er det veldig mange som får bakoversveis, for der er det enorm forskjell! Det er en tredjedel av prisen i mange tilfeller, forteller Per-Christian om prisforskjellen kontra tradisjonelle skyvedører.


Kristoffer utdyper at selve glasset er det samme som på tradisjonelle vinduer, men at forskjellen ligger i rammen. Vinduene er samtidig svært tilpasningsvennlige, og Intervindu.no tar ingen ekstra kostnader for spesialmål – alt inngår!


– Før var det lite tilpasninger i forhold til størrelse utenfor det vanlige, siden det kostet skjorta. Alle har et forhold til at spesialbestilte vinduer tar lang tid, men hos oss er prisen og leveringstiden den samme, sier Per-Christian.


Per-Christian og Kristoffer får ofte høre skryt og positive tilbakemeldinger fra sine kunder. Mange er overrasket over hvorfor ikke PVC er mer utbredt og stiller seg undrende til hvorfor de ikke har tenkt på det før. Samtidig blir mange kunder positivt overrasket over at de faktisk ikke tar ekstra betalt for spesialmål, og at de leverer vinduene raskt. Leveringstiden er tre uker – selv om det blir skreddersydd! 


Stabilt og kostnadsbesparende
I tillegg er PVC-vinduer et kostnadsbesparende alternativ, der du ifølge Per-Christian og Kristoffer kan få to og et halvt vindu for prisen du vanligvis betaler for ett tradisjonelt vindu. Samtidig er reklamasjoner på et absolutt minimum, på grunn av PVC-materialets fantastiske egenskaper.


– Det er stabile materialer og veldig lite feil. Vinduene tåler mye kontra tradisjonelle vinduer. Jeg tror veldig, veldig mange blir positivt overrasket over produktet de får levert, konstaterer Kristoffer med et smil.


Nå ønsker teamet bak Intervindu.no å være med på å utvikle markedet for PVC i Norge.


– Mange ganger er det et fullgodt og kanskje bedre alternativ enn tradisjonelle trevinduer, så vi tror det er store vekstmuligheter. PVC kommer til å ta en stor del av det totale markedet, og det ønsker vi å være en del av, fastslår de to avslutningsvis.

Les mer...

2021-04-01 17.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til nettbutikken

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv