miljopall1miljopall2miljopall3miljopall4

Suksess med ny panteordning for paller: Henter pallene dine – og gir deg betalt for dem!

Sandefjord-firmaet Miljøpall AS, har fokus på gjenbruk av paller, de kjøper og selger brukte paller. – Det er både kostnadsbesparende og miljøvennlig, konstaterer daglig leder Kevin Larsen.

Miljøpall AS ble startet av Kevin Larsen i mai 2022. Han fikk inspirasjon til å starte med gjenvinning av paller i Vestfold, Telemark og Buskerud, etter at en kamerat som driver med det samme opplevde stor suksess med konseptet i Oslo og omegn.


– Vi så at det var en mangelvare her nede, så det var sånn det startet. I starten kjørte vi rundt og banket på dørene hos firmaer og spurte om de hadde noen paller, og forklarte at vi rett og slett kunne betale for pallene deres. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger så langt, og mange er veldig positive når vi kommer og snakker med dem, forteller Kevin Larsen, daglig leder i Miljøpall AS.



Kostnadsbesparende og miljøvennlig
Mange av firmaene de oppsøkte fattet interesse for Miljøpalls unike panteordning for paller, og de fleste takket ja til å bli kvitt paller de hadde liggende – og til og med få betalt for dem!


– Vi er interesserte i at de skal føle at de får noe igjen for det, og at de skal ha lyst til å pante pallene sine hos oss. I tillegg til at det er miljøvennlig å pante pallene sine, så er det også kostnadsbesparende. Bedrifter tjener på å selge pallene til oss fremfor å kaste de, forklarer Kevin.


Miljøpall tar imot paller fra både privatpersoner og bedrifter, og selger de brukte pallene videre til de som har behov for paller. De henter paller av alle slag; pallekarmer, engangspaller, halvpaller, og ikke minst europaller i klassene A, B og C.



Stor interesse hos bedriftene
– Europall er toppklassen av paller, og er kanskje den mest kjente pallen. Europall er standard i Europa, så den forsvinner ikke, og det er dessuten mye billigere å kjøpe brukt enn nytt. Vi ser at konseptet har fungert bra så langt, vi har allerede flere store kunder som kjøper brukte paller av oss, forteller Kevin.


De tar også inn ødelagte paller, som de utfører lettere reparasjonsarbeider på før de selges videre. Men enn så lenge tar de ikke imot paller med store reparasjonsbehov, da de mangler sertifiseringen som kreves for å utføre mer kompliserte reparasjoner.


De første månedene fokuserte Miljøpall mest på å hente inn europaller som bedrifter hadde hatt stående over en lengre periode. Samtidig begynte de å ta kontakt med bedrifter som hadde behov for europaller, slik at de brukte pallene de tok inn ble sendt ut igjen etter sortering.



Markedssjef Shahsine Gjikolli, tar seg av kundekontakten i det lille firmaet, og trives godt med å holde kontakten med kunder over mail og på telefon.


Store ambisjoner
2023 blir det første fulle driftsåret til Miljøpall AS, og ambisjonen videre er å få flere faste kunder – spesielt innen salg av paller.


– Vi har allerede levert paller til store aktører som Fjellsport og Matbørsen, og vi har store ambisjoner om å bli en stødig partner til mange bedrifter etter hvert. Vi er kjempefornøyde med det vi har fått til det første halvåret, og vi håper at det braker løs nå i 2023, smiler Kevin avslutningsvis.

Les mer...

2023-03-01 13.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv