miljopall1miljopall2miljopall3miljopall4

Suksess med ny panteordning for paller: Henter pallene dine – og gir deg betalt for dem!

Sandefjord-firmaet Miljøpall AS, har fokus på gjenbruk av paller, de kjøper og selger brukte paller. – Det er både kostnadsbesparende og miljøvennlig, konstaterer daglig leder Kevin Larsen.

Miljøpall AS ble startet av Kevin Larsen i mai 2022. Han fikk inspirasjon til å starte med gjenvinning av paller i Vestfold, Telemark og Buskerud, etter at en kamerat som driver med det samme opplevde stor suksess med konseptet i Oslo og omegn.


– Vi så at det var en mangelvare her nede, så det var sånn det startet. I starten kjørte vi rundt og banket på dørene hos firmaer og spurte om de hadde noen paller, og forklarte at vi rett og slett kunne betale for pallene deres. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger så langt, og mange er veldig positive når vi kommer og snakker med dem, forteller Kevin Larsen, daglig leder i Miljøpall AS.Kostnadsbesparende og miljøvennlig
Mange av firmaene de oppsøkte fattet interesse for Miljøpalls unike panteordning for paller, og de fleste takket ja til å bli kvitt paller de hadde liggende – og til og med få betalt for dem!


– Vi er interesserte i at de skal føle at de får noe igjen for det, og at de skal ha lyst til å pante pallene sine hos oss. I tillegg til at det er miljøvennlig å pante pallene sine, så er det også kostnadsbesparende. Bedrifter tjener på å selge pallene til oss fremfor å kaste de, forklarer Kevin.


Miljøpall tar imot paller fra både privatpersoner og bedrifter, og selger de brukte pallene videre til de som har behov for paller. De henter paller av alle slag; pallekarmer, engangspaller, halvpaller, og ikke minst europaller i klassene A, B og C.Stor interesse hos bedriftene
– Europall er toppklassen av paller, og er kanskje den mest kjente pallen. Europall er standard i Europa, så den forsvinner ikke, og det er dessuten mye billigere å kjøpe brukt enn nytt. Vi ser at konseptet har fungert bra så langt, vi har allerede flere store kunder som kjøper brukte paller av oss, forteller Kevin.


De tar også inn ødelagte paller, som de utfører lettere reparasjonsarbeider på før de selges videre. Men enn så lenge tar de ikke imot paller med store reparasjonsbehov, da de mangler sertifiseringen som kreves for å utføre mer kompliserte reparasjoner.


De første månedene fokuserte Miljøpall mest på å hente inn europaller som bedrifter hadde hatt stående over en lengre periode. Samtidig begynte de å ta kontakt med bedrifter som hadde behov for europaller, slik at de brukte pallene de tok inn ble sendt ut igjen etter sortering.Markedssjef Shahsine Gjikolli, tar seg av kundekontakten i det lille firmaet, og trives godt med å holde kontakten med kunder over mail og på telefon.


Store ambisjoner
2023 blir det første fulle driftsåret til Miljøpall AS, og ambisjonen videre er å få flere faste kunder – spesielt innen salg av paller.


– Vi har allerede levert paller til store aktører som Fjellsport og Matbørsen, og vi har store ambisjoner om å bli en stødig partner til mange bedrifter etter hvert. Vi er kjempefornøyde med det vi har fått til det første halvåret, og vi håper at det braker løs nå i 2023, smiler Kevin avslutningsvis.

Les mer...

2023-03-01 13.45

nsi3

Unik stansefabrikk tilbyr alt under ett tak

Artikkel Norsk Stanseindustri AS, leverer blant annet komplette løsninger innen modulbasert billinnredning, som både tegnes, produseres og monteres ved fabrikken på Skedsmokorset. – Bilforhandlere og importører...
karmøybegravelsesbyrå1

Pårørende i fokus hos Karmøys eldste begravelsesbyrå

Artikkel Karmøy Begravelsesbyrå har helt siden oppstarten i 1966 hatt fokus på de pårørende og deres ønsker – for en verdig og vakker avskjed. – Byrået ble startet ut ifra et behov om å få hjelp til en verdig...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv