182020c182020åp182020182020ds182020åa182020åps182020øpd

I seiens eldorado

Perfekt plassert i seiens eldorado, ved verdens sterkeste tidevannsstrøm og med en utsikt som tar pusten fra deg, ligger Kjelen Kafé. På menyen finnes blant annet den lokale spesialiteten kaldsei.

Sei er kjent som en av våre beste matfisker. Den har en utpreget fiskesmak, og tilberedt rett blir den en fest for ganen. Bransjemagasinet tok en tur til vakre Nordland og besøkte den ærverdige kafeen Kjelen Kafe i Saltstraumen. De spesialiserer seg på den lokale spesialiteten kaldsei, og vi fikk en hyggelig prat med daglig leder Aina Helen Skretteberg Pedersen.

 – Vi er en lokal kafé midt i Saltstraumen som driver med lokal, fersk fisk, og vi bygger på gamle tradisjoner, forteller hun.

I Salten, mellom Knaplundøya og Straumøya i Bodø kommune, ligger en av Norges største naturattraksjoner; Saltstraumen. Saltstraumen er verdens sterkeste tidevannsstrøm, og fra Kjelen Kafé kan du nyte en helt fantastisk utsikt. Kaféen ligger midt i smørøyet med den fineste utsikten du kan tenke deg, og verdens beste fiskeplasser rett nedenfor.


182020åaPedersen har selv bodd i området i over 30 år, og kjenner Saltstraumen godt.

– Saltstraumen er fenomenalt, og all naturen ser du faktisk fra kaféen, smiler hun.

Kjelen Kafé er hovedsakelig en sesongbasert kafé med størst trykk på sommeren, med unntak av spesielle arrangementer. De er som oftest to personer på jobb, men på sommeren må det seks ansatte til for å styre skuta.

De får seilevering flere ganger i uka, og området tatt i betraktning har de alle forutsetningene for å levere nyfisket fisk til sine kunder. De fokuserer mest på kaldsei, som er en lokal og umåtelig populær spesialitet. Seien kokes og avkjøles, og serveres med poteter, pisket rømme og hjemmelaget flatbrød.

– Kaldsei er en veldig lokal spesialitet. Det er sei som er skjært opp og kokt i en spesiell blanding av laurbær og pepper, sier Pedersen før hun utbryter med en varm latter:

– Men jeg kan jo ikke avsløre alle hemmelighetene!

– Det går også mye av stekt seifilet. På menyen har vi dessuten kveite, steinbit og hjemmelaget fiskesuppe. I hovedsak går det i fisk, men vi har også à la carte- meny, forteller hun.

En annen spesialitet i Salten er møsbrømlefse, som du selvfølgelig finner på menyen til Kjelen Kafé. Det er kokt brunost med rømme, sukker og smør oppå, som stekes på takke og serveres varm.


182020ds
– I år må vi bake 5 000 stykker, og det er bare til sesongen, sier hun.

Sommeren er uten tvil storhetstiden til Kjelen Kafé, og når kaféen er stengt for sesongen, leier de ut kafeen i forbindelse med arrangementer av alle slag. Da kan man enten bestille full pakke med bevertning, eller du kan gjøre alt selv.

– Det hadde jo vært veldig artig med en helårsbedrift, men det er for få turister på vinterhalvåret, sier Pedersen.





Les mer...

2018-03-22 09.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv