172058i172058

Med et bankende hjerte for blikkenslagerfaget

For å kunne kalle deg blikkenslager, må du kunne spesialtilpasse. Begrepet “standardmål” eksisterer ikke i dette faget. Et slikt yrke krever mange egenskaper - du skal være nøyaktig og detaljorientert, men samtidig får du brukt dine kreative og kunstneriske evner. Lars Moberg er daglig leder i A. Hansen Gruppen AS i Oslo. Når han snakker om blikkenslagerfaget, forstår du fort at han elsker jobben sin.

- Våre ansatte har den kunnskapen som skal til for å tilby det lille ekstra. I tillegg er vi såpass store at vi kan sette inn ekstra bemanning hvis det trengs, hvis et prosjekt blir større enn man hadde tenkt. Og med vår tverrfaglige profil kan vi bidra med stort sett alle faggrupper. Det er en stor fordel.


172058iid

Lars Moberg, daglig leder


Slik svarer han på spørsmålet om hvorfor kunder skal velge A. Hansen Gruppen AS. Det som tidligere var A. Hansen Blikkenslagerverksted, taktekkerfirmaet Flate Tak AS og tømrerfirmaet RSL Bygg, ble fra 1. januar i år samlet under én paraply: A. Hansen Gruppen AS. Etter å ha samarbeidet tett i mange år under samme eierskap, bestemte de seg for at det var mer effektivt å drive som ett selskap. 


- Markedet har blitt slik at man skal ha så få ledd som mulig. Derfor fronter vi oss selv som et tverrfaglig firma. Med all kompetansen i eget hus kan vi utføre tverrfaglige oppgaver uten å måtte leie inn andre firmaer. Det tror vi er fremtiden - at vi ikke bare er en gruppe med byggeledere og ingeniører, men at vi har en totalpakke i eget hus. Vi regner selv på offentlige anbud, og føler at vi står mye sterkere etter sammenslåingen, sier Moberg. 


Selskapet jobber mot både private og proff, og påtar seg oppdrag i alle størrelser og varianter. De har en egen avdeling som utfører serviceoppdrag, for det meste på private villaer og borettslag. I tillegg er A. Hansen Gruppen AS med på nybygg-prosjekter sammen med store entreprenører som AF Gruppen, JM og Veidekke. Mot faste kunder er de leverandør av blikkenslager-, taktekking- og tømrertjenester på forskjellige prosjekter av alle størrelser.


172058


- Blikkenslagerfaget er og blir spesialtilpasninger. Man må kunne spesialtilpasse for å kunne kalle seg blikkenslager. Det handler om å måle, produsere, tilpasse og montere. Stor-Oslo er nedslagsfeltet vårt, og jeg vil tippe at vi er blant topp 3 i området vårt.


- Dette er et allsidig fag uten grenser, egentlig. Du kommer aldri til å bli utlært, for det er alltid en ny utfordring. Og du får mestringsfølelse, i og med at du gjør alle prosessene selv. Servicegutta våre utfører ikke bare serviceoppgaver, men har også den første kundekontakten. Å gjøre alt - fra å møte kundens behov til å faktisk produsere og levere sluttproduktet - det gir en enorm mestringsfølelse.


- Jeg vil gjerne få frem at man staker ut sin egen kurs mens man er håndverker. Det er så mange muligheter. Noen ønsker å bare være håndverker, men andre vil bli bas, formann eller prosjektleder, legger kontorsjef Harald Bjørsvik til.


172058ii

Harald Bjørsvik, kontorsjef


Det er alltid behov for en blikkenslager

I tillegg til fem lærlinger i staben, har A. Hansen Gruppen AS i den andre enden av skalaen en ansatt på 72 år. Han har jobbet ute som håndverker hele livet, og synes det er helt topp. Han er barndomsvenn av Arne Hansen som grunnla firmaet, forteller Moberg og Bjørsvik med et smil.


- Det vil alltid være bruk for blikkenslagere, for det vil alltid være hus med tak som må skiftes. Og i Norge er det mye regn og nedbør, noe som krever takrenner og nedløpsrør. I tillegg vil det alltid være folk som ønsker seg noe litt utenom det vanlige, det lille ekstra. Og dét er det blikkenslageren som kan tilby. Men det er mange som ikke vet hva vi faktisk kan gjøre, så vi veileder og demonstrerer mye når vi er ute hos kundene. 


Målet for den videre driften er ikke å bli større, men å bli bedre på alt. For tiden er A. Hansen Gruppen AS inne i en moderniseringsprosess. De jobber stadig med strukturer og rutiner ute på byggeplass for å finne ut av hva som fungerer best. Dette er en prosess man aldri blir ferdig med, men som pågår kontinuerlig. 


- Blikkenslager-hjertet mitt liker best rehabilitering av verneverdige bygg, som kirker og gamle sveitservillaer. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag ved å jobbe innen byggfag. Hver dag er en ny utfordring. Og når du ser tilbake på hva du har gjort, så har du faktisk produsert noe håndfast, sier Moberg avslutningsvis.


- Jeg er for alle byggfag, jeg, men for eksempel en elektriker er mye innendørs og gjør montasje. I blikkenslagerfaget er det mye større variasjon. Der har du også den kunstneriske og artistiske biten. Du har muligheten til å påvirke sluttresultatet, og kan bruke kreativiteten din. En blikkenslager kan sette sitt preg på ting. Det er de små detaljene man kanskje ikke tenker over før man legger merke til dem.

Les mer...

2017-05-30 14.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • A. Hansen gruppen AS
    • Mail:
    • Hjemmeside:
    • Telefon:
      22 70 71 60
    • Adresse:
      Tårngata 17, 0580 Oslo
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv