195032w3195032w2195032w1

Har kunnskapen som sikrer pålitelige barnehagevikarer

Å finne rett person til rett jobb, er en stor utfordring for barnehagene i dag. Alvens Tønsberg AS, server barnehagebransjen med pålitelig arbeidskraft i form av engasjerte vikarer.

Bemanningsbyrået Alvens, tilgodeser over 50 barnehager med barnehagevikarer. Vibeke Adele Jørnsen Lerdahl, er daglig leder og franchisetaker for Alvens avdeling i Vestfold. Hun vet selv hvor skoen trykker når det kommer til å finne rett person i en jobb som barnehagevikar. 


– Jeg har jobbet i barnehage siden jeg var 19 år, og tok utdannelse som barne-og ungdomsarbeider mens jeg jobbet der. Så jeg vet hva det dreier seg om å være på gulvet i barnehagen, smiler Vibeke. Vibeke ble ved en tilfeldighet spurt om hun var interessert i å starte en Alvens i Vestfold, etter at hun kom i prat med gründeren til Alvens – som hadde barnebarnet sitt i barnehagen som Vibeke jobbet i. Hun søkte om permisjon fra jobben i et år, men sa deretter opp stillingen sin helt. Høsten 2016 satset hun for fullt, og startet opp Alvens Tønsberg. 


– Det var så nytt alt sammen, og det var litt skummelt å skulle promotere noe helt nytt for markedet i Vestfold. Visjonen vår er å gjøre det enklere for barnehagene, for vi så at ansettelse av vikarer ofte fører med seg masse merarbeid, forteller hun. 


Alvens Tønsberg lyser ut vikarstillingene på NAV, og utfører løpende intervjuer med potensielle kandidater. Målet er at de til enhver tid skal ha gode vikarer som vet hva som forventes av en barnehagearbeider, og som er genuint interessert i å jobbe med barn. 


– Vi sender ikke ut en vikar som vi ikke tror vil passe inn i den barnehagen som bestiller. Vi gjør mye for å sikre oss at vikar-barnehage matcher med type personlighet og behov. På sikt tjener vi på det, fordi vi ønsker kvalitet i alle ledd! Vi ønsker å være et byrå som kjenner vikarene våre og vet hva vi sender ut; det er ikke bare et navn på en liste, forsikrer Vibeke.


Barnehagene som mottar arbeidskraft fra Alvens, setter ofte stor pris på den åpne kommunikasjonen mellom bemanningsbyrået, de utleide vikarene og barnehagene. Det er en tilbakemelding som går igjen mange ganger. Vibeke forteller at selv i en usikker arbeidssituasjon, føler vikarene seg ofte trygge over fremtiden. 


– Vi opplever at noen vikarer passer godt inn i enkelte barnehager og noen ikke. Vår jobb er å finne vikaren som passer best inn den enkelte barnehage. Flere av vikarene har fått tilbud om fast ansettelse i barnehagene de er vikarer i, det synes vi er veldig fint. Da har vi gjort en god jobb og funnet en god vikar som faktisk kan brukes i en fast stilling, sier Vibeke og smiler. I fremtiden håper Vibeke at Alvens Tønsberg fortsetter å vokse, og de er alltid på leting etter engasjerte vikarer som er villig til å lære. Hun oppfordrer alle, også menn – som er en underrepresentert gruppe i barnehageyrket, til å søke seg til dem. 


– Det er hyggelig med flere menn, og vi ser ofte at i de barnehagene det er menn, så er det ofte flere menn. Man trenger begge deler, for vi er jo forskjellig fra naturens side, konkluderer Vibeke avslutningsvis.

Les mer...

2020-02-25 10:45

201017w1

Her får du kortreist mat «slik mor pleide å lage den»

Artikkel I 24 år har Gregorius Selskapsmat servert Telemark god, hjemmelaget tradisjonsmat. Med fokus på kortreiste ingredienser har den tilhørende kafeen gjester som er innom hver dag for å få seg en middag «slik...
202002w3

Slik får du en enklere byggeprosess

Artikkel Totalentreprenøren Grødem Bygg, tar seg av kontakten med underleverandører – for en enklere og mer ryddig byggeprosess for kunden.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  Arkiv