ankeras8ankeras1ankeras2ankeras3ankeras4ankeras7ankeras6ankeras5

Leveringsdyktige på bildeler, dekk og batterier

Anker AS & Anker Dekk AS i Haugesund, kan friste med et stort utvalg av batterier, salg av amerikanske biler og bildeler, i tillegg til et kompetent dekksenter som kan skaffe det meste innen dekk og felger.

Helt siden 1970 har familien Ruud hatt eierskapet til Anker AS. Firmaet startet på Bakarøynå i Haugesund der man har spesialisert seg på Amcars, batterier, dekk, felger og bildeler. I dag eies bil- og dekkbutikken av brødrene Kjell og Jan Ruud. Kjell driver selskapet* sammen med kona Sølvi, som har vært fast inventar i familiebedriften i en årrekke, og broder Jan er daglig leder for Anker Dekk AS.– Vi overtok i 1990, og da fortsatte vi med batterier, som utgjorde en stor del av driften. Etter hvert begynte vi også med salg av deler til amerikanske biler, og etter en stund utvidet vi med dekk, forteller daglig leder Kjell Ruud innledningsvis.


– Vi har dekkhotell og vask, med god plass for lagring av hjul – i tillegg til et stort lager med nye dekk og felger, legger Jan Ruud til.


Dekk til en best mulig pris
I 2009 var Anker AS blitt så store på dekk at de solgte dekkavdelingen Anker Dekk AS til Dekk1. For tre år siden kjøpte de derimot tilbake dekkavdelingen, og flyttet til et stort bygg på 1 650 kvadratmeter på Kvalamarka.– Fordelen med vår dekkavdeling i forhold til andre, er at når vi gikk ut av Dekk1, fikk vi enda flere bein å stå på. Vi importerer blant annet dekk fra Nederland, slik at vi kan få bra priser på dekk. Og så har vi stor tilgang. Men det er ofte spesielt viktig for kunden at de får dekk til en best mulig pris; det handler mye om pris i dag, konstaterer Jan.


Kjell har en erfaring på hele 40 år innen batterier, dekk og deler. Denne erfaringen kommer kundene til gode når det gjelder å finne riktig dekk til riktig bil, og både Kjell og Jan fastslår at kunden alltid er i fokus hos Anker AS & Anker Dekk AS.


– Når kunden kommer til oss, anstrenger vi oss for at kunden skal få hjelp med å finne de riktige delene og dekkene som passer, for det er mange dekk som ikke passer til alle biler, understreker Kjell.Store på batterier og olje
Anker AS er kjente for sitt imponerende utvalg av felger, og kan få tak i det aller meste. Utvalget er like stort innen deler til yrkesbiler, der de er vant med å hive seg rundt raskt for verksteder som ofte trenger deler allerede samme dag.Anker AS & Anker Dekk AS, startet med en spesialisering på batterier til alle slags motordrevne kjøretøy, båter og maskiner, noe de har valgt å fortsette med.


– Det er fortsatt batterier som er hovedtyngden, og vi har også retur av gamle batterier som går til gjenvinning. Med årene har vi i tillegg spesialisert oss på olje og filter til alle biler, og vi har alltid mange forskjellige oljetyper på lager, opplyser Kjell.


Det store bygget på Kvalamarka, huser også en rekke flotte amerikanske biler – alt fra sjeldne kuriositeter til spreke sportsbiler og en brannbil. Amcars er nemlig Kjells store lidenskap.


– Vi har kjøpt opp en del biler som vi holder på å restaurere, og mange av bilene er biler som vi selv eier og samler på. Vi mener at disse bilene har en historisk verdi, og vi har sett at om man kjøper de rette bilene, så stiger de etter hvert i verdi, forteller Amcar-entusiasten Kjell.


Importerer deler fra USA
De selger bildeler til Amcars både til private kunder og firmakunder, og kan skaffe det meste på kort tid. For eldre veteranbiler må det meste bestilles fra USA, og i de tilfellene er leveringstiden opptil en måned. Kjell og Jan forteller at de bruker mye tid på å finne de riktige delene og finne de laveste prisene – som avhenger av dollarkurs og tilgjengelighet.– Nå har vi akkurat fått en avtale med en leverandør, så nå kan vi også tilby typiske slitedeler til elbiler. Det er noe vi kommer til å satse en god del på fremover, understreker Kjell, og viser frem en oversiktlig katalog med gunstige priser på elbil-deler.


Flere av kundene til Anker AS & Anker Dekk AS, kommer ofte langveisfra på grunn av den høye servicegraden de er blitt så kjente for. Her blir kunden tatt godt imot fra første stund – og blir det litt venting, så får kunden kose seg med en kopp kaffe i en god stol mens de venter.– Vi får mye skryt for at vi passer godt på kundene, og at vi følger opp hvis det er en reklamasjon. Vi setter kundene våre høyt, for vi er på mange måter avhengig av dem og at de skal snakke fint om oss til andre, avslutter Kjell med et smil.


* Kjell er fortsatt daglig leder i Anker AS, men Simon, sønnen til Jan, er under opplæring og snart klar til å overta. Simon er utdannet bilmekaniker, og har tidligere jobbet på Varden Bil.

Les mer...

2023-03-01 16.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv