191011w4191011q1191011w2191011w3191011w5191011w6

Bygger ny etasje på én arbeidsdag

– Det handler om god planlegging, sier daglig leder Trond Johannessen i TønsbergHus AS.

Trond Johannessen tok over driften som daglig leder i TønsbergHus i 2014, og har full kontroll over bedriften – godt hjulpet av sin lange fartstid på 25 år og en vilje til å videreutvikle TønsbergHus gjennom en profesjonell drift. 


Johannessen sier at de gode medarbeiderne er viktige i den daglige driften.


Johannessen forteller at han startet karrieren sin i firmaet Harry Dahl AS i Nøtterøy som lærling i 1993, før han gikk over i Lillesandhus AS der han var frem til han tok over driften i TønsbergHus.


– Jeg har 25 års erfaring, og har hovedsakelig bare vært ute og tømret og gjort kontorarbeid på kveldstid, men det siste året har jeg bare vært inne, forklarer Johannessen om den ansvarsfulle plikten som daglig leder.


Nøkkelferdige hus

De konsentrerer seg hovedsakelig om Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme, men har hele Vestfold som sitt nedslagsfelt og har vokst jevnlig i løpet av årene. Da de ble forhandler for Idéhus i 2016, åpnet det seg en viktig dør for TønsbergHus. 


Idéhus har alt fra a til å, der du som kunde kan velge et hus basert på utvalget i katalogen og få det nøkkelferdig levert av TønsbergHus. 


Flere bein å stå på

– Det er ROT-markedet som er hovedfokuset hos oss foreløpig; hjemme hos fru Hansen, bygge på, bygge opp og restaurere. Men vi jobber med å få fart på eneboligmarkedet, smiler han. 


Primært bygger TønsbergHus for kunder som allerede har en tomt. Johannessen røper nemlig at konkurransen er hard og at det er mange om beinet i Vestfold. Da er det godt å kunne være sin egen herre av og til. 


– Vi har hatt et tidligere prosjekt i egenregi der vi kjøpte et gammelt hus som vi pusset opp. På sikt har vi et mål om å drive 50 prosent med nybygg og 50 prosent med ROT-markedet, forteller Johannessen. 


Anbefales av byggmestere

Spesialiteten til TønsbergHus ligger i å bygge på nye etasjer – såkalt heving av boliger. Der blir de sett på som en seriøs aktør i markedet. Den tøffe prosessen med å fjerne eksisterende tak og bygge ny etasje, dog med god planlegging og forarbeid, tar som regel én arbeidsdag. 


– Heving av boliger gjør vi ofte mens kunden bor i huset. Det har blitt en slags nisje for oss, og vi har blitt veldig konkurransedyktige der, for jeg tror vi har klart å spisse prisene litt. Det er en stor fallhøyde-risiko, og mange vil ikke begi seg ut på slike jobber, sier han. 


Det har forekommet at andre byggmestere anbefaler dem, spesielt for disse jobbene, ikke minst på grunn av at det er stor fallhøyde-risiko og at det kreves grundig forarbeid og planlegging på forhånd. 


– Vi effektiviserer og gjør det på en enkel og grei måte. Kortest mulig uten tak er nøkkelordet! Som oftest lar vi kunden flytte ut en ukes tid mens vi tar av eksisterende tak og bygger ny etasje/tak. 


– De gangene vi har satt opp 2 etg. i løpet av en dag, så har vi startet tidlig, revet taket, lagt bjelkelag, satt opp vegger og nytt tak – og stort sett klart det på en arbeidsdag. Det er det ikke så mange andre som gjør, men det handler om god planlegging. Da prosjekterer vi alt ned til den minste detalj på forhånd. Vi måler og lager kapplister, nummererer bjelker, kapper og legger i hauger før det settes opp, omtrent som Lego. 


Søker medarbeidere

TønsbergHus er alltid på utkikk etter flere fagfolk, og de kunne gjerne tenke seg å ekspandere. Men Johannessen forteller at det ikke er til å stikke under en stol at det er vanskelig å finne kvalifisert arbeidskraft.


– Vi kunne ansatt to til tre mann nå omgående om vi hadde funnet noen. Vi søker etter utadvendte folk som er glad i utfordringer og har skikkelig stå-på-vilje, og som kan samarbeide godt med andre, avslutter Johannessen.

 

191011w2

Les mer...

2019-03-08 14:45

201023w5

Slik får du maksimal frihet i ferien

Artikkel Med en bobil kan du legge opp ferien din akkurat slik du vil, og flytte deg dit finværet er. – Grunnen til at folk velger bobil, er friheten. Det er bare å sette seg inn og kjøre av gårde!
195033w3

Fasadeglass har appen som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig

Artikkel Rask levering, høy standard og vedlikeholdsfrie vinduer og glassrekkverk, er hovedfokuset til Fasadeglass. Nå har de også utviklet en app som sikrer deg det perfekte resultatet til din bolig.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv