e2solutions1e2solutions2e2solutions3e2solutions4e2solutions5e2solutions6e2solutions7e2solutions8

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke med nettbutikk, app og alle funksjoner kunden trenger.

Robin Helgesen og Marius Eriksrud, var to unge gutter som visste hva de ville, da de i 2005 stiftet selskapet Konsept-IT. Da hadde de unge gründerne akkurat blitt myndige, og var nødt til å spare opp kapital til å investere i Konsept-IT ved å jobbe i andre IT-bedrifter ved siden av.  

– Vi sa opp jobbene da vi hadde spart opp nok, og derfra har det egentlig bare gått oppover, innleder Robin Helgesen, daglig leder i Konsept-IT.  


Kjøpte opp E2 Solutions 
For et par år siden, kjøpte Konsept-IT opp e-handelskonsulentselskapet og Shopify-partneren E2 Solutions.  

– Historien bak samarbeidet mellom Konsept-IT og E2 Solutions, var at E2 Solutions ønsket bistand til å videreutvikle sin app i Shopify, CargonizE2. Vi ble enige om å skrive om hele appen på nytt for å legge til rette for mer funksjonalitet, og enklere kunne imøtekomme ønsker fra kunder om videreutvikling. På et senere tidspunkt fikk vi muligheten til å overta driften av både appen og selskapet. 

Oppkjøpet av E2 Solutions banet vei for en utrolig synergi, ved å kombinere Konsept-ITs IT-tjenester med e-handelsløsningene til E2. Konsept-IT fungerer i dag som IT-avdelingen til E2 Solutions’ kunder, og tar seg av alt fra domener, epost, Microsoft Office-pakker, software, servere, og nettverk. Det Konsept-IT ikke gjør, har de underleverandører som leverer, slik at kunden kun får dem å forholde seg til. 

– I Konsept-IT har vi også drevet med nettsider, utvikling og nettbutikker, ved siden av de vanlige IT-tjenestene. Siden E2 driver med nettbutikker og hosting, og vi driver serverne deres, så rendyrker vi Konsept-IT og E2 Solutions enda mer, og får webbutvikling inn i E2, utdyper Robin.  

– Når du velger E2 som leverandør, får du all erfaringen til Konsept-IT med på kjøpet. I mange tilfeller velger kundene samtidig å samle hele sitt IT-miljø hos Konsept-IT. Dette gjør alt mye enklere for kunden når de har èn leverandør å forholde seg tilsier han videre.  


Eksperter på Shopify 
CargonizE2-appen blir i dag flittig brukt av alt fra enkeltmannsforetak til store aktører, og til sammen er det rundt 300 nettbutikker i Norge som benytter seg av appen – som for øvrig finnes i to varianter. Appen integrerer Shopify med ulike frakttilbydere, som gjør det mulig å oppnå stordriftsfordeler fra første pakke. Med CargonizE2 kan kundene benytte seg av stordriftsavtaler hos Bring, PostNord, DHL med flere, for å kunne tilby de laveste og beste fraktalternativene for sine sluttkunder. 

– Det er veldig mye rimeligere for kundene å benytte seg av en slik avtale. E-handelaktører kan spare 30-40 prosent frakt, og det utgjør fort mange kroner i lengden, poengterer Robin 

Konsept-IT/E2 Solutions, har standardiserte systemer som gjør dem til et effektivt og pålitelig valg for en nettbutikk. E-handelskundene er som oftest opptatt av design, brukeropplevelse av sin nettbutikk og bruk av riktige integrasjoner og apperDet er der E2 kommer inn med sin ekspertise på Shopify 


– De er veldig bevandret i Shopify, og vet hva som fungerer og ikke. De har en svært bred erfaring, og Einar Styrmoe som startet E2 Solutions, er kjent for å være én av de beste i Norge på Shopifyopplyser Robin. 

Med en skreddersydd totalpakke som inneholder nettbutikk, CargonizE2-appen og alle funksjoner som den enkelte kunden har bruk for, kan kundene med andre ord dra nytte av mange fordeler.  

– Med in-house utviklere, designere og Shopify-eksperter, gir vi våre kunder et konkurransefortrinn og en mulighet til å skille seg ut mot sine konkurrenterMed et stort utvalg apper og integrasjoner også fra norske leverandører, kan Shopify knyttes opp mot norske kassesystemer, lagersystemer, fraktleverandører og mye mer  så norske butikkeiere kan nyte godt av Shopifys ryddige, oversiktlige og enkle brukergrensesnitt. 

Blir godt kjent med kundene 
Appen til E2 passer til både business-to-business-kunder og business-to-consumer-kunder. På kundelisten finner man alt fra motebutikker til vinforhandlere, og butikker som selger svømmebassenger 

 Som kunde hos E2, får våre kunder jevnlige gjennomganger av butikken, der vi kommer med konkrete forslag til forbedring av våre designere og rådgivere med lang erfaring, fremholder Robin.  


Sikkerhet er også et viktig aspekt for IT-selskapet, noe som kundene har satt stor pris på. Innlogging med tofaktorautentisering og et krav om at leverandørene til E2 Solutions følger de samme sikkerhetsprinsippene, har gjort at flere kunder har valgt deres løsninger fremfor konkurrentenes.  

Konsept-IT har hatt en årlig vekst på 20 prosent, og nå røper Robin at de ønsker å vokse mer. Den personlige kontakten de har med sine kunder, bidrar også til et langt og godt samarbeid, som skaper fornøyde kunder.  


– Vi liker å bli godt kjent med kundene våreVi er opptatte av det personlige forholdet og kunne anbefale de riktige løsningene som vi vet kundene blir fornøyde med. Og skulle det være noe, så er vi flinke til å snappe det opp og få rettet opp i detavslutter Robin Helgesen 

Les mer...

2024-02-08 12.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv