e2solutions1e2solutions2e2solutions3e2solutions4e2solutions5e2solutions6e2solutions7e2solutions8

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke med nettbutikk, app og alle funksjoner kunden trenger.

Robin Helgesen og Marius Eriksrud, var to unge gutter som visste hva de ville, da de i 2005 stiftet selskapet Konsept-IT. Da hadde de unge gründerne akkurat blitt myndige, og var nødt til å spare opp kapital til å investere i Konsept-IT ved å jobbe i andre IT-bedrifter ved siden av.  

– Vi sa opp jobbene da vi hadde spart opp nok, og derfra har det egentlig bare gått oppover, innleder Robin Helgesen, daglig leder i Konsept-IT.  


Kjøpte opp E2 Solutions 
For et par år siden, kjøpte Konsept-IT opp e-handelskonsulentselskapet og Shopify-partneren E2 Solutions.  

– Historien bak samarbeidet mellom Konsept-IT og E2 Solutions, var at E2 Solutions ønsket bistand til å videreutvikle sin app i Shopify, CargonizE2. Vi ble enige om å skrive om hele appen på nytt for å legge til rette for mer funksjonalitet, og enklere kunne imøtekomme ønsker fra kunder om videreutvikling. På et senere tidspunkt fikk vi muligheten til å overta driften av både appen og selskapet. 

Oppkjøpet av E2 Solutions banet vei for en utrolig synergi, ved å kombinere Konsept-ITs IT-tjenester med e-handelsløsningene til E2. Konsept-IT fungerer i dag som IT-avdelingen til E2 Solutions’ kunder, og tar seg av alt fra domener, epost, Microsoft Office-pakker, software, servere, og nettverk. Det Konsept-IT ikke gjør, har de underleverandører som leverer, slik at kunden kun får dem å forholde seg til. 

– I Konsept-IT har vi også drevet med nettsider, utvikling og nettbutikker, ved siden av de vanlige IT-tjenestene. Siden E2 driver med nettbutikker og hosting, og vi driver serverne deres, så rendyrker vi Konsept-IT og E2 Solutions enda mer, og får webbutvikling inn i E2, utdyper Robin.  

– Når du velger E2 som leverandør, får du all erfaringen til Konsept-IT med på kjøpet. I mange tilfeller velger kundene samtidig å samle hele sitt IT-miljø hos Konsept-IT. Dette gjør alt mye enklere for kunden når de har èn leverandør å forholde seg tilsier han videre.  


Eksperter på Shopify 
CargonizE2-appen blir i dag flittig brukt av alt fra enkeltmannsforetak til store aktører, og til sammen er det rundt 300 nettbutikker i Norge som benytter seg av appen – som for øvrig finnes i to varianter. Appen integrerer Shopify med ulike frakttilbydere, som gjør det mulig å oppnå stordriftsfordeler fra første pakke. Med CargonizE2 kan kundene benytte seg av stordriftsavtaler hos Bring, PostNord, DHL med flere, for å kunne tilby de laveste og beste fraktalternativene for sine sluttkunder. 

– Det er veldig mye rimeligere for kundene å benytte seg av en slik avtale. E-handelaktører kan spare 30-40 prosent frakt, og det utgjør fort mange kroner i lengden, poengterer Robin 

Konsept-IT/E2 Solutions, har standardiserte systemer som gjør dem til et effektivt og pålitelig valg for en nettbutikk. E-handelskundene er som oftest opptatt av design, brukeropplevelse av sin nettbutikk og bruk av riktige integrasjoner og apperDet er der E2 kommer inn med sin ekspertise på Shopify 


– De er veldig bevandret i Shopify, og vet hva som fungerer og ikke. De har en svært bred erfaring, og Einar Styrmoe som startet E2 Solutions, er kjent for å være én av de beste i Norge på Shopifyopplyser Robin. 

Med en skreddersydd totalpakke som inneholder nettbutikk, CargonizE2-appen og alle funksjoner som den enkelte kunden har bruk for, kan kundene med andre ord dra nytte av mange fordeler.  

– Med in-house utviklere, designere og Shopify-eksperter, gir vi våre kunder et konkurransefortrinn og en mulighet til å skille seg ut mot sine konkurrenterMed et stort utvalg apper og integrasjoner også fra norske leverandører, kan Shopify knyttes opp mot norske kassesystemer, lagersystemer, fraktleverandører og mye mer  så norske butikkeiere kan nyte godt av Shopifys ryddige, oversiktlige og enkle brukergrensesnitt. 

Blir godt kjent med kundene 
Appen til E2 passer til både business-to-business-kunder og business-to-consumer-kunder. På kundelisten finner man alt fra motebutikker til vinforhandlere, og butikker som selger svømmebassenger 

 Som kunde hos E2, får våre kunder jevnlige gjennomganger av butikken, der vi kommer med konkrete forslag til forbedring av våre designere og rådgivere med lang erfaring, fremholder Robin.  


Sikkerhet er også et viktig aspekt for IT-selskapet, noe som kundene har satt stor pris på. Innlogging med tofaktorautentisering og et krav om at leverandørene til E2 Solutions følger de samme sikkerhetsprinsippene, har gjort at flere kunder har valgt deres løsninger fremfor konkurrentenes.  

Konsept-IT har hatt en årlig vekst på 20 prosent, og nå røper Robin at de ønsker å vokse mer. Den personlige kontakten de har med sine kunder, bidrar også til et langt og godt samarbeid, som skaper fornøyde kunder.  


– Vi liker å bli godt kjent med kundene våreVi er opptatte av det personlige forholdet og kunne anbefale de riktige løsningene som vi vet kundene blir fornøyde med. Og skulle det være noe, så er vi flinke til å snappe det opp og få rettet opp i detavslutter Robin Helgesen 

Les mer...

2024-02-08 12.45

automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv