eiksenteretgausdal7eiksenteretgausdal1eiksenteretgausdal2eiksenteretgausdal3eiksenteretgausdal6eiksenteretgausdal5eiksenteretgausdal4eiksenteretgausdal8

Investerer stort i landbruk på Gausdal

Eiksenteret Gausdal satser stort på utstyr og maskiner til entreprenører, landbruks- og privatkunder ved sitt nye og flotte anlegg ved Segalstad Bru.

Gausdal kommune er en skikkelig landbrukskommune med sine mange bondegårder og store landbruksareal. Her ved Eiksenteret Gausdal møter vi daglig leder Thor Fredriksen , som tok over driften etter faren i 2007. Han investerte hele 20 millioner kroner i et nytt og flott anlegg på totalt 1 900 kvadratmeter, som ligger sentralt og synlig til ved Segalstad Bru.– Vi flyttet inn i nytt anlegg i mars 2020 – midt i Korona-tiden. Vi tok noen forhåndsregler på åpningsdagen, så det gikk egentlig veldig bra, og vi har ikke vært like preget av koronaen som mange andre. Vi har klart å holde det gående hele tiden, smiler Thor.Lettere handel for privatpersoner
Landbruksbutikken til Fredriksen-familien ble startet for rundt 55 år siden, men i 2007 byttet de navn samtidig som de gikk inn i Eiksenteret-kjeden. Noen år, og flere ansatte senere, konstaterte Thor at de rett og slett trengte mer plass.


– Vi vil fremstå som en fin, solid og god bedrift i kjeden og kundene våre. Vi fant ut at vi skulle bygge nytt og komme oss lenger ned mot sentrum, for her er det litt mer butikkpreg og lettere for privatpersoner å stikke innom, forteller Thor.


Eiksenteret Gausdal har også et verksted for alle som trenger hjelp med service og reparasjoner av både biler, traktorer, gressklippere og motorsager. Ellers fører landbruksbutikken det meste av utstyr og maskiner til både landbruks- og privatmarkedet.– Før var det mest entreprenører og bønder som kom hit, men etter at vi flyttet hit går det mye på privatmarkedet, og både gressklippere, hageutstyr, snøfresere og butikkvarer har økt voldsomt de siste årene. Vi har jo blitt flinkere til å bruke penger privat også, smiler han.Thor forteller at robotklippere er den store bestselgeren på privatmarkedet, og Eiksenteret Gausdal fører merkene Husqvarna, Cramer og Honda på hageutstyr til privatkunden, mens de solide landbruksmerkene Massey Ferguson og Fendt stiller sterkt hos landbrukskundene.


Et grønt skifte i landbruksindustrien
Det grønne skiftet har kommet for fullt i landbruksbransjen, noe som har resultert i en rekke nye elektriske hageredskaper, og traktorer som er langt mer miljøvennlige enn de var for bare noen få år siden. Selv merker Thor en stor forbedring i forhold til eksosutslipp, og maskinprodusenten Fendt går dessuten i bresjen for å produsere elektriske landbruksmaskiner i nær fremtid.


– Vi selger diesel-drevne traktorer fra Massey Ferguson og Fendt, som følger dagens miljøkrav. Før kunne man ikke starte opp en traktor i verkstedet uten at det ble masse eksos, men nå kan en traktor fint stå å gå en stund uten at man kjenner noe, forklarer han.


Den anstrengte situasjonen med hyppige prisøkninger som følge av skyhøye strømpriser, krig og pandemi, har også gjort seg synlig i landbruksbransjen, der de høye prisene slår kraftig mot handlekraften til bøndene.


– Jeg ser at det er mange bønder som har en del problemer nå, og hvis det ikke skjer noe snart, så tror jeg mange kan bli nødt til å gi seg. Her merker vi at det har blitt litt mer stille på grunn av mindre kjøring og mindre service, medgir Thor.


Fremtidshåp
Selv om landbruksnæringen sliter en del, tror Thor at myndighetene snart vil komme på banen med økonomiske løsninger for næringer som har det tøft i dag.


– Jeg håper det blir andre tider snart, og at bøndene får litt mer å drive for. Vi har en fin mulighet til å være selvforsørgende i landet vårt om vi går inn for det, mener han.


I mellomtiden ønsker Thor og Eiksenteret Gausdal å holde stand som den ledende leverandøren av landbruksutstyr- og maskiner til Gausdals bønder og øvrige innbyggere.– Vi skal være her, vi, og hjelpe bøndene. Vi er preget av det meste alle sammen, og det er mange som er avhengig av hverandre. Men jeg håper det blir litt bedre tider fremover slik at vi kan drive videre, avslutter en håpefull Thor.

Les mer...

2022-06-01 08.00

2050trafikkskole1

Trafikkskolen med forståelse og tålmodighet i fokus

Artikkel 2050 Trafikkskole på Jessheim, legger stor vekt på et pedagogisk læringsforløp. Med trafikklærere som både forstår sine elever og har forståelse for at alle mennesker lærer seg i forskjellig takt, blir...
adio2

Møteromsløsninger optimaliserte for en digital arbeidshverdag

Artikkel Med konseptet Adiorom, hjelper Adio AS virksomheter mot en sømløs digital arbeidshverdag. Adiorom er et konsept for møterom hvor det i pakkene inkluderes møteromsskjermer og videokonferanseutstyr. – Vi...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • EIK-SENTERET GAUSDAL
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   61 22 71 90
  • Adresse:
   Bjørndalsvollen 4, 2651 ØSTRE GAUSDAL
  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv