eiksenteretgausdal7eiksenteretgausdal1eiksenteretgausdal2eiksenteretgausdal3eiksenteretgausdal6eiksenteretgausdal5eiksenteretgausdal4eiksenteretgausdal8

Investerer stort i landbruk på Gausdal

Eiksenteret Gausdal satser stort på utstyr og maskiner til entreprenører, landbruks- og privatkunder ved sitt nye og flotte anlegg ved Segalstad Bru.

Gausdal kommune er en skikkelig landbrukskommune med sine mange bondegårder og store landbruksareal. Her ved Eiksenteret Gausdal møter vi daglig leder Thor Fredriksen , som tok over driften etter faren i 2007. Han investerte hele 20 millioner kroner i et nytt og flott anlegg på totalt 1 900 kvadratmeter, som ligger sentralt og synlig til ved Segalstad Bru.– Vi flyttet inn i nytt anlegg i mars 2020 – midt i Korona-tiden. Vi tok noen forhåndsregler på åpningsdagen, så det gikk egentlig veldig bra, og vi har ikke vært like preget av koronaen som mange andre. Vi har klart å holde det gående hele tiden, smiler Thor.Lettere handel for privatpersoner
Landbruksbutikken til Fredriksen-familien ble startet for rundt 55 år siden, men i 2007 byttet de navn samtidig som de gikk inn i Eiksenteret-kjeden. Noen år, og flere ansatte senere, konstaterte Thor at de rett og slett trengte mer plass.


– Vi vil fremstå som en fin, solid og god bedrift i kjeden og kundene våre. Vi fant ut at vi skulle bygge nytt og komme oss lenger ned mot sentrum, for her er det litt mer butikkpreg og lettere for privatpersoner å stikke innom, forteller Thor.


Eiksenteret Gausdal har også et verksted for alle som trenger hjelp med service og reparasjoner av både biler, traktorer, gressklippere og motorsager. Ellers fører landbruksbutikken det meste av utstyr og maskiner til både landbruks- og privatmarkedet.– Før var det mest entreprenører og bønder som kom hit, men etter at vi flyttet hit går det mye på privatmarkedet, og både gressklippere, hageutstyr, snøfresere og butikkvarer har økt voldsomt de siste årene. Vi har jo blitt flinkere til å bruke penger privat også, smiler han.Thor forteller at robotklippere er den store bestselgeren på privatmarkedet, og Eiksenteret Gausdal fører merkene Husqvarna, Cramer og Honda på hageutstyr til privatkunden, mens de solide landbruksmerkene Massey Ferguson og Fendt stiller sterkt hos landbrukskundene.


Et grønt skifte i landbruksindustrien
Det grønne skiftet har kommet for fullt i landbruksbransjen, noe som har resultert i en rekke nye elektriske hageredskaper, og traktorer som er langt mer miljøvennlige enn de var for bare noen få år siden. Selv merker Thor en stor forbedring i forhold til eksosutslipp, og maskinprodusenten Fendt går dessuten i bresjen for å produsere elektriske landbruksmaskiner i nær fremtid.


– Vi selger diesel-drevne traktorer fra Massey Ferguson og Fendt, som følger dagens miljøkrav. Før kunne man ikke starte opp en traktor i verkstedet uten at det ble masse eksos, men nå kan en traktor fint stå å gå en stund uten at man kjenner noe, forklarer han.


Den anstrengte situasjonen med hyppige prisøkninger som følge av skyhøye strømpriser, krig og pandemi, har også gjort seg synlig i landbruksbransjen, der de høye prisene slår kraftig mot handlekraften til bøndene.


– Jeg ser at det er mange bønder som har en del problemer nå, og hvis det ikke skjer noe snart, så tror jeg mange kan bli nødt til å gi seg. Her merker vi at det har blitt litt mer stille på grunn av mindre kjøring og mindre service, medgir Thor.


Fremtidshåp
Selv om landbruksnæringen sliter en del, tror Thor at myndighetene snart vil komme på banen med økonomiske løsninger for næringer som har det tøft i dag.


– Jeg håper det blir andre tider snart, og at bøndene får litt mer å drive for. Vi har en fin mulighet til å være selvforsørgende i landet vårt om vi går inn for det, mener han.


I mellomtiden ønsker Thor og Eiksenteret Gausdal å holde stand som den ledende leverandøren av landbruksutstyr- og maskiner til Gausdals bønder og øvrige innbyggere.– Vi skal være her, vi, og hjelpe bøndene. Vi er preget av det meste alle sammen, og det er mange som er avhengig av hverandre. Men jeg håper det blir litt bedre tider fremover slik at vi kan drive videre, avslutter en håpefull Thor.

Les mer...

2022-06-01 08.00

metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
vikenbyggpartner10'

Stabile boliger, sunt inneklima og minimalt vedlikehold: Porebetong er svaret

Artikkel Viken Byggpartner AS i Drøbak bygger innflytningsklare boliger med hovedfokus på god bokomfort og minimalt vedlikehold. De har spesialisert seg på å bygge med porebetong.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • EIK-SENTERET GAUSDAL
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   61 22 71 90
  • Adresse:
   Bjørndalsvollen 4, 2651 ØSTRE GAUSDAL
  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv