emap3emap1emap4emap2

Ny nettbutikk: Prisvinnende kartselskap leverer detaljerte og eksklusive kart til ditt behov

Kartselskapet eMap, var med på å revolusjonere kartografien på 90-tallet. Nå har de startet nettbutikken Finekart.no, og satser for fullt på salg av veggkart og kartbøker.

Daglig leder og selverklært «kartnerd» Bjørn Paulsen, har tegnet kart som levebrød i snart 35 år. Han har bidratt siden Totalkart ANS ble stiftet i 1988 og revolusjonerte den tradisjonelle kartografien ved å gå fra analog til digital produksjon. Kartbedriften fikk stadig større oppdrag, både lokalt og nasjonalt, og vokste i størrelse. Man tegnet blant annet mye kart for Cappelen på den tiden. Etter et par oppkjøp av Totalkart i løpet av 90-tallet, kjøpte de ansatte firmaet tilbake i 1999 og dannet eMap i år 2000.Stor kompetanse
På det meste var eMap 28 personer fordelt på tre kontorer. I dag er det to svært kompetanserike ansatte igjen; Bjørn Paulsen og Agnar Renolen.


– Vi er relativt gode på kartografi, og har vunnet 11 nasjonale konkurranser i kartografi. Vi bruker mye tid på å diskutere hvordan kart burde ha vært tegnet for at de skal være lesbare, slik at når man leser et kart og skal forstå en bestemt ting, skal man lett få det med seg og gjøre det enkelt å bruke kartet, forteller Bjørn innledningsvis.


eMap tegner og printer også o-kart; orienteringskart til trening, konkurranse og turorientering, noe de fortsatt holder på med i større skala enn tidligere.


– Vi driver mer med o-kart nå enn vi gjorde før, og det er en viktigere del av driften i dag. Vi er faktisk litt tilbake til der vi var da vi startet, medgir han og smiler.


– Ett morsomt prosjekt jeg har vært med på å tegne er alle norske kommunevåpnene digitalt, opplyser Bjørn, og legger til at trolig 90 prosent av kommunevåpnene som brukes til trykksaker er tegnet av eMap.


Lages på bestilling
I nyere tid har eMap startet nettbutikken Finekart.no hvor de selger flotte hytte- og veggkart som egner seg ypperlig til interiørformål. Denne delen ønsker Bjørn å ta enda lengre, og håper nå at enda flere får øynene opp for den unike tjenesten.– Det er flest privatpersoner som bestiller kart fra Finekart, men vi har også jobbet en del for idrettslag og kommuner som vil ha besøkskart, sier Bjørn.


I sortimentet til Finekart finner man blant annet fjellkart, hyttekart, nasjonale kart, fylkeskart, retrokart, internasjonale kart, kartbøker, turkart, by- og adressekart og sykkelkart. Det aller meste kan dessuten skreddersys og lages på bestilling.


– Kart er en form for brukskunst som mange har glede av, for eksempel for en butikk eller bedrift. Et stort kart på veggen kan fort bli en samtaleplass der folk kikker på kartet og diskuterer forskjellige ting. Alle kommer jo fra en plass og har vært mange steder, poengterer Bjørn.eMap får også ofte henvendelser fra hytteeiere som ønsker et kart over området rundt hytta deres, og Bjørn utdyper at friluftslivsorienterte kart har blitt en stadig større del, mens typiske bykart har minsket.


– Friluftslivsorienterte kart er gode å ha om man går tur på en plass man ikke har vært på før. Da er det bra å ha med kart og kompass og vite at dette går fint, istedenfor å følge en fast løype som man ikke tør å gå utenfor, mener han.


Unike i bransjen
Nå er forhåpningen til Bjørn å få Finekart til å bli enda mer synlig i markedet, slik at de kan utøke produktsortimentet og få opp salget – blant annet mot turistkontor, bedrifter og det offentlige.Kartografen Bjørn, som lever og ånder for kartografi, forteller at det i dag er få kartografer igjen i Norge. Enda færre personer er det som har samme kompetanse som Bjørn og Agnar i eMap, noe som utmerker det lille kartselskapet på et nasjonalt så vel som et internasjonalt nivå.


– Det er ikke så mange firmaer igjen i Norge som gjør det vi gjør, og vi er vel på en måte «utdøende dinosaurer», avslutter Bjørn Paulsen med en god latter.

Les mer...

2023-09-01 15.00

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
74343DB1-599E-4C0F-8A06-CDA4D5D886A6_1

Hvordan forbedre din bedrifts likviditet i trange tider?

Artikkel Når man driver en bedrift er det helt naturlig at man opplever tider med økonomiske svingninger som kan sette bedriftens likviditet på prøve.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv