194024w1194024w2194024w3

Hvorfor føle flyskam når du kan være togstolt?

Erik Baadstø har funnet en nisje som han er helt alene om. Gjennom turoperatøren Togreiser.no, tar han med seg reisefølget på gruppeturer gjennom fjell og daler, til ulike destinasjoner.

Baadstø bruker aldri ordet flyskam når han skal beskrive sin nisje – som altså er arrangerte gruppereiser med tog.


Å reise med tog blir viktigere og viktigere, men jeg ser flyskam som et dårlig ord. Vi fokuserer på å lage flotte og hyggelige togturer, og så er det en bonus at det er miljøvennlig, smiler gledessprederen Baadstø.


Han har rikelig med erfaring fra reiselivet i bagasjen, og har tidligere jobbet for flyselskap som Air France og KLM.


Det sa «pang!»
Med en familie som jobbet i jernbanen, var tog alt annet enn et ukjent område for den blide østlendingen. Han startet Togreiser.no for tre år siden, og opplevde en suksess han ikke hadde ventet seg. Det fantes tydeligvis et marked for guidede opplevelsesturer med tog.


Kort tid etter oppstarten i 2017, inngikk Togreiser AS et eksklusivt samarbeid med flere store aktører.


– Vi sendte ut nyhetsbrev til deres kunder, og da sa det bare «pang!» Alle ville på tur – jeg har aldri opplevd en sånn respons noen gang. Det var veldig moro, smiler han stort.


Flinke reiseledere
Den gang gikk turen til Alpene, med fly ned til Genève og tog innover mot St. Moritz og Italia. Gruppereisene inkluderer et ferdig sammensatt program med hotellopphold, utflukter og turer til lokale severdigheter på reisen – alt under veiledning av Togreisers dyktige reiseledere.


– Alle har vært kjempefornøyde, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Baadstø og skryter godt av reiselederne:


– Det er ofte de som gjør at turen blir så fin. De er omtenksomme, og sørger for at alle får en fin tur.


Reisen er en del av tur-opplevelsen
Hvem som helst kan hoppe på en tur med Togreiser.no, de har til enhver tid mange flotte togturer til store deler av verden. Med faste datoer og fast opplegg for alle turene, tar Togreiser deg med på et uforglemmelig eventyr, der selve reisen er en stor del av opplevelsen. Om man ikke vil melde seg på en gruppetur kan Togreiser lage et eget opplegg, men da er man nødt til å være et følge på over ti personer, eller en bedrift på firmatur.


– Vi håper nå at flere bedrifter kan se at togturen kan være en del av bedriftsturen. Og vi kan faktisk chartre egne tog! Vi kan chartre både raske og «trege» tog, hva med Dronning Mauds gamle tog fra 30-tallet? De går ikke så fort, men det er et flott opplegg, smiler han.


Togreiser.no har også mulighet til å chartre andre tog, til og med damptog (!) fra for eksempel Tyskland, eller hvor reisefølget vil i verden. Selvsagt blir det servering av god mat underveis.


– Da jeg startet opp Togreiser tenkte jeg på hva jeg selv ville se hvis jeg reiste på tur. Og man trenger ikke være tognerd for å dra på disse turene, poengterer han.– I vår stressede hverdag der man skal være på mobil og PC hele tiden, er det så deilig å kunne senke skuldrene og tenke at «nå skal jeg bare sitte her i fem timer», og skravle litt med den som sitter ved siden av, lese avisen og ha det hyggelig!


– Jeg har maur i rompa, så det er mange som ler litt når jeg sier at jeg sitter lenge på et tog, men jeg synes det er veldig deilig og avslappende, sier han muntert.


Økende trend
Baadstø ser med andre ord en stadig voksende interesse for turer som er litt annerledes enn det du forventer deg. Noen er gått lei av charterturer med fly, mens andre er lei av den vanlige storby-turen.


– Dette er en trend som vil fortsette, og som er blitt veldig populært i Sverige og i Tyskland. Norge henger etter, men begynner å ta etter trenden nå.

Europa med tog – Fra Norge

– Mange vil ta tog hele veien fra Norge, dette vil vi nå gjøre noe med, sier Erik Baadstø og forklarer nærmere:


– Mens vi venter på bedre togforbindelser mellom Norge og kontinentet, velger vi riktignok å ta første etappe fra Oslo med Kielfergen, men deretter er dette en rundtur med europeiske tog. Vi har valgt ut noen av Europas flotteste togstrekninger og satt dem sammen til noe vi mener vil bli en fantastisk fin rundtur. Med vår nye gruppereise gjør vi det enklere for dem som har lyst til å prøve en togferie i Europa, sier han.


– Vi kan selvsagt også ”jukse litt” med fly om vi skal lage tilsvarende tur for firma eller andre som har dårlig tid.


Panoramatog 

På den første rundturen med europeiske tog som er satt opp våren 2020, vil deltagerne få med seg to klassiske panoramatog i Alpene: Glacier Express og Bernina Express som begge går langs jernbanelinjer som står på UNESCOs verdensarvliste. Turens høydepunkt, bokstavelig talt, vil være en tur med Gornergrat-banen opp til 3089 moh.


Foto: switzerland-photos.com 


Reisen gjennom Tyskland vil bli tatt i moderne nattog med gode sovekupeer. I løpet av den ti dager lange rundturen blir det også tid til å sitte i restaurantvogner med utsikt til fjellandskap.


– Vi skal besøke både Alpene og Dolomittene og veksle mellom isbreer, palmer og vingårder på denne rundreisen. Dette er rett og slett noen av verdens vakreste togreiser samlet i én pakke, sier Baadstø.


Han er klar for å lansere nye rundturer i Europa med tog.


– Får vi god respons på denne første gruppereisen med tog fra Norge, er vi også klare for å sette opp en rekke andre spennende tilbud. Vi har mange ideer til opplevelsesrike reiser med tog, sier Baadstø.


Bransjemagasinet oppfordrer selvsagt våre lesere til å prøve en tur – vi lover at du ikke blir skuffet!


Foto: Caldaro
Les mer...

2019-10-23 11:30

195031w2

Penger å spare ved valg av rett elbil-lader

Artikkel Mange elbil-eiere har vegret seg for å ta i bruk de nye, svindyre ladestasjonene. Da fikk elbil-pioneren Arne Magnus Berge, en genial idé. – Jeg tenkte at: nå skal jeg lage en boks som skal være så billig...
195038w1

Her behandles kundene best

Artikkel Det skal være en hyggelig opplevelse å handle hos Skousen Moss. Daglig leder Martin Anker Borg Maagerø, går ikke videre til neste kunde før du føler deg helt fornøyd.
Hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv